perjantai 5. lokakuuta 2012

Ratkaisu ongelmiin!

Aloitetaanpas vaikka maanantaista, silloin meillä oli siis eijan valppa. Tai oikeastaan en itse ratsastanut kuin alku- ja loppuverkat, sillä Eija kiipesi nyt ensimmäistä kertaa meidän tamman selkään! Alkuun Vera vastusteli ja aina kun se oli antamassa periksi se pysähtyi ja pukitteli sekä pomppi pienesti pystyyn. Eija sanoi lopuksi että Vera ei antanut vielä täysin periksi mutta minun silmääni meno näytti kuitenkin tosi hyvältä ja oli hienoa nähdä ammattilainen ratsastamassa veraa. Eija kommentoi että aina kun vera on antamassa periksi alkaa hulluus :D Tammalla oli myös ilmeisesti aikamoinen asennevamma työntekoa kohtaan. Kävin vielä loppuun Veran selässä tekemässä loppuverkat ja voi että kun oli hyvän tuntuinen! Vera kantoi itse itsensä ja reagoi pienimpiikin apuihin. Alkuun Vera oli kuitenkin eijan mielestä vastustellut niin paljon ja eleet voisivat hänen mielestään kertoa epäsopivasta satulasta ja siitä että jokin lihas jumittaa satulan alla. Pidimme sitä pienen pohdinnan jälkeen hyvinkin todennäköisenä ongelmakohtana, sillä Vera on saanut vähässä ajassa niin paljon lihasta ja massaa lisää, että satula on hyvinkin voinut jäädä liian kapeaksi. 
 
Päätettiin siis että kokeilen rasastaa loppuviikon estesatulalla ja katsotaan tulisiko menoon minäänlaista muutosta. Tämä vaihto paransi ehkä aavistuksen tilannetta, mutta itse en pystynyt istumaan kunnolla kys. satulassa joten meno oli vieläkin aika hirveätä. Kertaan nyt vielä että ongelmia meillä ovat olleet mm. askellajien, varsinkin laukan, voimattomuus ja pyörimättömyys sekä veran ajoittain varsinkin surkea työmoraali :D
 
No mutta sitten tähän päivään ja toivottavasti lopulliseen ratkaisuun! Saatiin meidän este- ja henkisen puolen valmentajalta hänen entisen hevosensa koulusatula kokeiltavaksi. Mietin alkuun voikohan se satula sopia veralle ollenkaan sillä se oli niin leveä, mallasin kuitenkin satulaa veran selkään eikä se itseasiassa näyttänyt ollenkaan pahalta! Lykkäsin kuitenkin romaanin väliin jotta satula kapenesi hieman ja asettuisi paremmin selkään.
 
Ratsastin vaan noin kaksikymmentä minuuttia ja veera oli _aivan_mahtava_!! Se tuntui alusta asti ihan uskomattoman hyvältä, kokeilin kaikki askellajit läpi, jopa laukka oli tahdikasta ja voimakasta ja keskiaskellajit irtosivat paremmin kuin koskaan!
 
AAMEN JA HALLELUJA, PIRITA JA VERA KIITTÄVÄT JA KUITTAAVAT!
 
 

4 kommenttia:

  1. Ei vitsit repesin tolle lopulle :D
    -E

    VastaaPoista
  2. Onnittelut hienosta radoista tänään!! Oli hieno fiilis nähdä Vera niin tyytyväisenä radalla, sekä sun asenne oli täysi 10!! Tästä on hieno jatkaa kohti aluekatsastuksia!!

    VastaaPoista