keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Puomitreeniä sateessa ja maastoilua

Eilen kävin Veeran kanssa ensimmäistä kertaa tänä syksynä maastoilemassa pimeän aikaan. Tamma käyttäytyi ihmeen hyvin, eikä kumma kyllä mörköjäkään ollut kovin paljoa liikkeellä. Kerran jouduin hyppäämään alas selästä, koska puskaan viskattu polkupyörä oli hirmuisen pelottava enkä viitsinyt jäädä tappelemaan asiasta keskellä tietä kun autojakin oli liikkeellä. Veera oli ihan höpörö se vaan pärski kokoajan ja kahteli ympärilleen, meni kuitenkin kiltisti minne sanoin ja hiekkakuopilla myöhemmin kohdattu hevosia syövä televisiokaan ei ollut yhtään niin pelottava kuin aluksi luultiin. Uskallan siis varmaan lähteä uudestaankin pimeällä maastoon, pitää vaan hankkia otsalamppu niin että mielellään vielä näkeekin jotain.
 
Innokas Veera heijastinloimi selässään + oikealla meidän eilinen lenkki sports trackerissa

 
 
Tänään vuorossa oli sitten puomitreeniä. Ei ihan ehditty ratsaille ennen sateen tuloa, mutta kenttä oli kuitenkin hyvässä kunnossa vielä siinä vaiheessa kun aloitin ratsastuksen ja lopussakin ainoastaa sade häiritsi hieman eikä lätäköitä ollut vielä ehtinyt syntymään. Mentiin paria ihan yksinkertaista puomiharjoitusta, joista selkoa tekemässä tuo vasemmalla oleva piirros. Ravipuomit onnistuivat vähän vaihtelevasti, vasemmasta kierroksesta en saanut alkuun suoristettua veraa tarpeeksi ja se vääntyi ihan makaroniksi puomien päällä, suoristui se kuitenkin lopulta kun olin itse tarkka. Laukkapuomit taas onnistuivat oikein hienosti oikeaan kierrokseen, joka on yleensä ollut se vaikeampi suunta. Vasemmassa kierroksessa viimeinen puomi meinasi jäädä aina liian kauaksi, mutta se johtui luultavasti siitä että puomi pääsi siirtymään ilman että huomasin sitä.
 
 
  
Kokonaisuudeessaan Vera oli taas tosi kiva, laukka oli mielestäni parempi kuin viimeksi, mutta ravi ei ollut kokoajan aivan yhtä laadukasta kuin viimeksi valpassa. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, koska saatiin laukkaa kehitettyä eikä ravikaan yhtään hassumpaa ollut. Halusin taas rääkätä itseäni menemällä ilman jalustimia, vaikka jalat olivat jo valmiiksi kipeät, mutta sitä se taitaa teettää jos tahtoo edistyä :)
 
 
 
 
 
 
 
 Huomenna ois tarkoitus tehdä kevyt maastolenkki ja sit veera saa pitää vapaata sunnuntaihin, koska me lähdetään kattomaan HIHSsiä Helsinkiin!
 

4 kommenttia:

 1. Oi toi huopa on aivan ihana! Minkä merkin huopa kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin että tuo huopa saattaisi aiheuttaa ihastusta, kun sen pari päivää sitten kiikutin itsekin lumoutuneena kaupasta kotiin :D Kyseessä on siis USG:n huopa, malli taisi olla Elegante Stripes

   Poista
 2. Moii :D

  Mulla ottaa silmään toi kun veralla ei oo turpista tossa :D Huomaan ite, kun tossa noita kuvia selainen niin toi kuvakulma tai askellus vaikuttaa, joissain vera näyttää lihaksikkaalta superhevoselta ja joissain sitten ihan erilaiselta :) Niin juu, tähän blogiinhan vois linkittää ton sun youtube -kanavan?

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha susta ei ookkaan kuulunu pitkään aikaan, luulin jo että oot hyljänny mut :DD Mutta joo tolla turpiksen puuttumisella on kyllä ihan pätevä syynsä, niin kuin kaikella muullakin mitä teen tai en tee tai ainakin pyrin siihen. Hyvä idea toi youtube-kanavan linkitys, täytyypä laittaa sitten kun kerkiän

   Poista