lauantai 13. lokakuuta 2012

Haaste + Liebster Blog

Löysin Tiian blogista (Voitto kotiin) kivan haasteen ja päätin sitten vastata itsekin kysymyksiin!

Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa.
Valitse sitten 11 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi.

Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata.
Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän.

Mikä hevonen on ollut sinulle kaikista läheisin?
Ainakin tällä hetkellä ehdottomasti Veera. Pystyn luottamaan siihen sataprosenttisesti oikeastaan missä tahansa tilanteessa ja osaan lukea sen reaktioita, sekä siten tietää jos se suunnittelee päänmenokseni jotain metkaa.

Myös ratsastuskouluaikojen Eppo ja Rakusti ovat jääneet mieleen, opettivat mulle eniten ja ovat tosi tärkeitä edelleenkin. Kumpikaan ei ollut millään tapaa helppo tai automaatti, molemmat aivan mahtavia persoonia! Eppo ei osannut lähes mitään tullessaan Aittolahteen ja kehityttiin yhdessä ponin kanssa nollasta seuratason kilpailuihin ja ehdittiin nappaamaan jokunen ruusukekin helpoista luokista. Kun eppo jäi pieneksi aloin ratsastaa Rakua, alkuun inhosin sitä, jopa pelkäsin, se oli nimittäin kyydittänyt serkkuni sairaalaan pillastuessaan kisoissa. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin tykkäämään tästä suokkiputesta yhä enemmän ja luottamus syntyi jolloin sikailu ja kuskaaminen jäi vähemmälle, ehdittiin myös Rakun kanssa napata muutama ruusuke ja yksi mestaruusmitalikin seuratason kilpailuissa. 


Millainen hevonen on mielestäsi hyvä/huono ratsastaa?
Mielestäni ratsastettavuudeltaan hyvä hevonen on herkkä, regoi pohkeeseen ja istuntaan sekä on sopivasti eteenpän pyrkivä. mm. vinous, tahmatassu-syndrooma ja etupainoisuus ovat ei-toivottuja ominaisuuksia hevosella.

Oletko tyytyväinen omiin taitoisihisi? Haluaisitko kehittää jotain osa-aluetta?
En täysin, niin monessa asiassa olisi parantamisen varaa. En kuitenkaan voi olla jatkuvasti tyytymätön ratsastukseeni, koska kehityn koko ajan.

Oletko tavoitteellinen ratsastaja?
Ehdottomasti! Asetan itselleni koko ajan tavoitteita, usein ne liittyvät kilpailuihin, koska siten on helppo tarkastaa onko tavoite saavutettu.  En jaksaisi treenata ilman tavoitteita, minusta tulisi varmaan täysi puskaratsastaja ja sitä myötä myös Veeran hoito saattaisi kärsiä, koska en jaksaisi raahautua tallille joka päivä vaan lähteäkseni maastoon.  Toki välillä myös maastoilu on tosi kivaa ja ihan välttämätöntä, useimmiten kuitenkin tiedän jo edellisenä päivänä lähtiessäni tallilta mitä haluan treenata ja kehittää seuraavana päivänä. Tällä hetkellä tavoitteet ovat kouluratsastuksessa, jossa myös on eniten parannettavaa.


Oletko saavuttanut kaiken haluamasi?
Voi en lähellekkään, enkä sen puoleen varmaan koskaan tule saavuttamaankaan :D

Haluaisitko joskus oman tallin? Miksi?
Kyllä, olisi mukavaa jos hepat olisivat omassa pihassa ja siten olisi myös enemmän aikaa treenata. Hankkisin varmasti toisen hevosen jolla pääsisin kilpailemaan vaativampia luokkia.

Haluaisitko työskennellä ulkomailla hevosten kanssa? Missä & miksi?
Olisi upeaa ratsastaa työkseen hevosia ulkomailla jollain isolla kilpatallilla, joten ehdottomasti kyllä! Johonkin Keski-Eurooppaan varmaankin sijoittuisin, olisi hyvät mahdollisuudet kisata ja treenata.

Millainen hoitomenetelmä on hevosille mielestäsi parhain?
Hyvin hevoskohtainen asia, jollekkin sopii toinen ja toiselle jokin muu. Hevoskaverin seura kuitenkin ehdoton juttu oli kyse mistä hevosesta tahansa. Myös riittävä ulkoilu, monipuolinen liikunta, ruokinta, oikeanlainen kohtelu sekä yksilöllinen hoito ylipäätään hyvin tärkeätä.

Mikä sinulle on tärkeintä hevosurheilussa?
Vaikea kysymys, mutta jos halutaan tulosta hevosen ja ihmisen välinen luottamus tulee olla kunnossa. Arvostan myös kovaa työntekoa tuloksen eteen eikä tietenkään saa luovuttaa heti jos kaikki ei sujukkaan suunnitelmien mukaan.

Millainen olisi viikko ilman hevosia?
Mikä se sellainen on?:D No joo jos niin hassusti kävisi, niin sen täytyisi olla jokin erikoistapaus ja oltaisiin varmaankin jossain lomalla katselemassa nähtävyyksiä vieraassa maassa. En osaa kuvitella olevani kotona ilman että hoitaisin Veran ja tallin muut hevoset päivittäin.
Haastan seuraavat blogit:
Kysymykset olivat niin kivoja että haastamani blogit saavat vastata samoihin kysymyksiin!:)
____________________________________________________________________________________
Sitten vielä vähän erilaiseen haasteeseen, sain siis Milalta tällaisen tunnustuksen, kiitos siitä!

Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille joilla on alle 200 seuraajaa.


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaajaa joka antoi haasteen sinulle.
2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset kelle jätit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.
Suosikkiblogini niistä joilla on alle 200 lukijaa:
Suosikkien valinta oli melko haastavaa, sillä lähes kaikilla lemppariblogeillani on jo käynyt tämä samainen haaste enkä viitsinyt haastaa heitä uudestaan :)
Tällainen postaus tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti