torstai 1. syyskuuta 2016

Ilmoitin Veran kisoihin!


 
Ja ei mihin tahansa kisoihin vaan kouluratsastuksen helppo A luokkaan...
 
 
Jouduin siis syömään sanani ja meidät nähdään jo viikonloppuna kouluaitojen sisässä kolmen vuoden tauon jälkeen. Vera on ollut tosi hyvä ja huomasin seuranmestaruuksien lähestyvän, joten päätin extempore ilmoittaa meidät mukaan. Toiveajattelin, että meitä olisi ollut kisaamassa mestaruudesta vain kolme niin mitali olisi ollut varma, mutta nyt näyttää siltä että haaveet sijoituksesta saa unohtaa :D Olisin muuten mennyt helppo B luokan, mutta se oli asioiltaan lähes hankalampi kuin tuo A, ja lisäksi meidät oli rajattu alunperin ulos siitä luokasta, niin en tahtonut maksaa pelkästä kilpailuharjoituksesta. Kyseessä on kuitenkin vain 1-tason kisat, niin ei sillä ole väliä, vaikka epäonnistuisikin. Suunnittelinkin jo, että jos rata menee ihan surkeasti niin karautan vaan ennen lopputervehdystä hypäten aidan yli ulos radalta...
 
Harjoiteltiin rataa jo yksi päivä valvovan silmän alla ja Vera oli ihan super. Jos kaikki parhaat pätkät saisi liimattua yhteen tiedossa olisi helposti jopa yli 60% suoritus, mutta tavoitteena on kuitenkin vaatimattomammat 55% sillä harvemmin se suoritus ainakaan meillä on koskaan mennyt ihan nappiin tai lähellekään sitä radalla. Olisi mahtavaa, jos kisoissa saisi yrittää liikkeitä aina kaksi kertaa ja parempi vain huomioitaisiin, siinäpä uusi innovaatio koulukisoihin :D
 
 
Yksi ja oikeastaan ainut ongelmia tuottanut asia on, että meillä ei tällä hetkellä ole molemmille - eli sekä Veralle, että minulle - täysin sopivaa satulaa. Lainapenkki paljastui liian kapeaksi ja sovituksessa ollut on vain 90% sopiva, mutta toisaalta taas on mysteeri milloin täysin sopivaa satulaa löytyy, vai löytyykö koskaan. Ei myöskään ole mitään järkeä alkaa investoimaan kallista satulaa tammalle, kun pian alkaa Nikan satularumba alati muuttuvan hevosen myötä ja siihen saa varata ihan kiitettävän määrän käteistä. Veran oma satula on taas tammalle ihan ok sopiva, mutta minä en yksinkertaisesti pysty siinä istumaan millään tasolla kelvollisesti. Polvituet on liian suuret ja ne kippaa pohkeen taakse, painopiste on pakko pitää istuinluiden takana eikä päällä, ettei lantio väänny väärään asentoon ja satula jotenkin vääntää mun jalat ihan irti hevosesta. Vaikka hevonen liikkui ihan hyvin, itselläni oli koko ajan todella epämukava olo ja ratsastaminen oli todella työlästä. Vatsalihaksia ja reisiä poltti kunnes lopputunnista en oikeastaan tuntenu jalkojani yhtään puolesta reidestä alaspäin. Lisäksi seuraavana päivänä omat väärät lihakset (kuten selkä) olivat kipeänä... Penkki on siis täydellisen epäsopiva minulle kaikin tavoin eikä mitään toivoa, että pystyisin istumaan esimerkiksi harjoitusravissa puhumattakaan keskiaskellajeista. Voi kun olisin hankkiutunut siitä eroon jo aikaisemmin, olisi voinut minun ja Veran suorittaminen hypätä valtavan loikan eteenpäin.
 
Allekirjoittakaa kansalaisaloite kaikkien ratsastajille tuhoisien satuloiden polttamisesta roviolla
OK, ehkä joillekin ratsastajille tuo minunkin satula sopii, mutta minä en ole yksi niistä valituista...
Hehe ostakaa pois kunnon satula, olipas hyvä myyntipuhe, ainakin rehellinen sellainen.


Tällä hetkellä näyttää siltä, että startataan viikonloppuna koulua estesatulalla :D
Loppukeventelyä, tamma oli aika tyytyväinen tän Stübbenin penkin kanssa.

Oriveden koulukansalliset 2013, ja tuona vuonna olikin meidän viimeisin startti
 

4 kommenttia:

 1. Oi ei, onko sullakin lainassa the Stübben :D Oli Repelläkin alkuvuodesta lainassa meidän satularumban ajan, oli jumalattoman kova mutta toisaalta yllättävän kiva istua! Ainakin oli kotoisa olo kun kesällä Mustan kanssa vähän hypeltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa joo :D Mun mielestä siinä on ihan älyttömän hyvä istua, se sopii tosi hyvin mun ruumiinakenteelle ja istun siinä luonnostaan oikein! En oo ees huomannu että se ois kova, ku oon nii helpottunut päästessäni eroon tosta mun satulan kauheudesta :'D Mutta et arvaa just toi the Stubben oli veeralle liian kapea(!?) niin meillä on nyt toinen melkein samanlainen kokeiltavana (siis en allekirjoita että mun pv-tamma ois leveämpi ku gere, en tiiä miten se on ees mahdollista xD)

   Poista
 2. Heeei missä noi kisat on? Polleparkissako? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on Tupsujalassa/ Saarijärvi equestrian centerissä mikä lienee onkaan nykyään :D Nää mestaruudet on kyllä muistaakseni ollu aina just polleparkissa viime aikoina kun ollaan osallistuttu, mutta jännää että tällä kertaa Saarijärvellä täällä vähän syrjemmässä! En oo koskaan ennen käyny siellä, muuta kuin pihassa kääntymässä pimeällä, vaikka joka päivä melkein ohi ajaa, joten ihan kiva nähdä minkälainen paikka :)

   Poista