sunnuntai 7. elokuuta 2016

Sittenkin vielä esteille?

© R.T.
 
Tänään olin estetunnilla valmentajan hevosella ja tuli samalla puheeksi, että voisikohan Veeralla sittenkin vielä hypätä. Itsehän minä olen sen "kiellon" sille asettanut, eikä kukaan ole koskaan kehottanut vähentämään hyppäämistä vaan päinvastoin, eläinlääkäritkin ovat jopa suositelleet sitä. Se toimisi erittäin hyvänä jumppana vähän iäkkäämmälle hevoselle vetristäen lihaksia ja koko kroppaa, ja ennen kaikkea se tekisi todella hyvää tamman pääkopalle. Mutta tosiasiassahan tamma ei edes ole vanha, vaan todella paljon saman ikäisiä hevosia nähdään isoillakin radoilla, minä vaan olen päättänyt säästää hevosta mieluummin kuin kuluttaa sen loppuun. Tammahan rakastaa esteitä ja olen aivan varma, että se vielä kerran haluaisi kuskaamaan minua esteradalle hirttäen kaasun pohjaan ja jarrujen mystisesti heikentyessä. 
 
Valmentajani ei nähnyt hypyille mitään estettä, ja jos nyt Veeran kanssa lähdettäisiin pomppaamaan, korkeudet olisivat siinä puomi-ristikko tasoa. Siihen totesinkin, että tamman ihan itsensä esittämät kevätjuhlaliikkeet ovat aika paljon ilmavampia, kuin tuollaiset hypyt :D. Täytyy nyt kuitenkin katsoa, että miten Veeran palaaminen kevyeen treeniin laidunloman jälkeen sujuu noin kuukauden aikana. Jos tamma (tai no tamman jalat) ei reagoi mitenkään, niin voisi alkaa harkita pienien jumppahyppyjen ottamista! Kuka tietää ehkä meidät nähdään vielä joku päivä joidenkin pikkukisojen ristikkoluokassa jos kaikki vaan menee hyvin...
 
Maastoesteitä ei lienee enää tulla ylittämään, vaikka ne olivatkin Veeran lempipuuhaa
Korpilahden kentälle olisi mahtavaa päästä vielä joskus hyppäämään
Veera oli hienossa kunnossa kesällä 2013
Tällaisista palkinnoista kilpaillaan ehkä vasta Nikan kanssa tulevaisuudessa :)


 

3 kommenttia:

 1. Oi olisi aivan ihanaa jos hyppäisitte vielä Veran kanssa;)
  Meidänkin pitäisi jossain vaiheessa tulla käymään sielä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä kumpi ois enemmän pähkinöinä esteistä, minä vai Veera!:D Joo tulkaa toki perjantaista eteenpäin meidät löytää Saarijärveltä koko porukan :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista