torstai 11. elokuuta 2016

Näyttelyyn!

Maaninka 10.8.
Tässä kuvassa ystävämme hevonen, joka palkittiin ktk I palkinnolla.
 
 
Ennen olin vähän kahden vaiheilla pitäisikö meidän lähteä ja tämä postaus oli blogin luonnoksissa pitkään otsikolla "Näyttelyyn?", mutta nyt kysymysmerkki onkin vaihtunut varmuuteen! Nika on jo ilmoitettu Kiuruvedelle, joten perääntyä ei voi ja täytyy pitää kaikki sormet ja varpaat ristissä, että osallistujia tulee tarpeeksi niin, että näyttely järjestetään. Varasuunnitelmakin on jo onneksi valmiina ja jos Kiuruvesi perutaan vaihtoehtoina on vielä Ruukki ja Sipoo. Kaikkiin näyttelyihin on tosi pitkä matka meiltä Keski-Suomesta, joten se, että jaksaako Nika matkustaa ja vielä lisäksi esiintyä edukseen, mietitytti pitkään. Valmentaja kuitenkin kehotti lähtemään matkaan jo näyttelyitä  edeltävänä päivänä ja sehän tosiaan helpottaa jo paljon varsan jaksamista.
 
Eilen lähdettiin tutustumaan jo etukäteen näyttelymaailmaan Lapinjärven hienoihin tiloihin ja samalla nähtiin pitkästä aikaa meidän vanha hyvä tallikaveri ja hänen ihana hevosensa, joka on aina ollut mun suosikkityyppi. Oltiin jo kaksi vuotta sitten katselemassa näyttelyitä samassa paikassa ja yritettiin  silloin myös ilmoittautua mukaan, mutta tällöin Nikaa ei kelpuutettu Hippoksen toimesta näyttelyyn.
 
 
Nyt asia on kuitenkin ratkennut ja Nika on ihan todistettavasti ratsu, mutta jos haluatte lukea silloisesta tilanteesta tarkemmin, niin alempana on vanha tekstipätkästä 2014 vuodelta
 
"Veeran maahantuonnin yhteydessä sen alkuperästä ei ollut toimitettu riittäviä todisteita ja nyt Nika ei voinut osallistua näyttelyyn, koska ei tiedetty onko Veera ravihevonen(!?!) (Vai olisikohan se sittenkin aasi kenties, niinhän minä olenkin aina sanonut.) Ongelmana oli siis että Veeran suku on epäselvä, eikä tamman rotua voida tietää, jolloin myös varsan rotu on mysteeri. Hauskintahan tässä on kuitenkin se, että Veera on merkitty puoliveriseksi ratsuhevoseksi myös Suomen papereihin, mutta samaan aikaan kuitenkin sanotaan, ettei tiedetä onko se ravuri vai ratsu.
 
 Kun aloimme sitten itsekin tutkia Heppajärjestelmän tietoja tarkemmin huomasimme, että tiedot ovat osittain ihan pielessä. Sinne oli siis merkitty, että Veeran emän emä olisi syntynyt samana vuonna kuin Veera. Sehän ei tietenkään ole mahdollista ja huomasimme, että tietojen kopioinnissa on käynyt pienoinen kirjoitusvirhe ja 1977 on vaihtunut vuodeksi 1997. Alkuperäisissä papereissa tämä lukee selkeästi ja Veeran emän puolen suku löytyy täydellisenä Venäjän virallisesta trakehner-tietokannasta aina tsaarin ajoille asti ja selviää, että kaikki Veeran emän puolen aiemmat sukulaiset ovat kantakirjaoreja sekä -tammoja. On siis hyvin mielenkiintoista, että isästä joka on todistetusti puoliverinen (suvussa pelkkiä puoliverisiä, hannoverilaisia, holsteininhevosia jne. joiden sukujuuret ovat selvillä vähintään 1800-luvulle ja johtavat lopulta neuvostoliiton kautta saksaan) sekä emästä, jonka vanhemmat ovat kantakirjattuja trakehnereja syntyisi jotain muuta kuin ratsu.
 
Soitimme Hippoksen jalostusvastaavalle tällöin heti silloin kun huomasimme, että Nikaa ei voi ilmoittaa näyttelyyn, joka sitten kertoi että Veeran tiedoissa on puutteita. Sen jälkeen huomasimme siis kuitenkin itse, että on tapahtunut virhe ja lähetimme heti sähköpostilla dokumentteja jotka todistavat Veeran alkuperän. Tämän jälkeen meille ei kuitenkaan vastattu enää mitään Hippoksesta, mutta Nikan tunnistuksen yhteydessä, kun kerroimme asiasta Keski-Suomen jalostusliiton vastaavalle hän vaikutti kiinnostuneelta asiasta ja otti Veerasta ylimääräisen verinäytteen sekä arvioi tammaa ja varsaa muutenkin. (Hienoja olivat :)) Muutama viikko sitten (huom. eli siis heti tunnistuksen jälkeen 2014) huomasimmekin, että Veeran tiedot ovat täydentyneet jo hieman myös Heppajärjestelmään eli ehkäpä poikakin pääsee vielä joskus näyttelyyn!"
 
Ja nyt kahden vuoden kuluttua Nika tosiaankin on ilmoitettu näyttelyyn!
 
 
Mun kansallistenkin yhteydessä kilpaillut "ravuri" tamma :'DD....


... Ja hänen pienestä pitäen piruetteja harjoitellut "ravuri"lapsensa :D
Myös omatoimiset laukanvaihtotreenit aloiteltiin jo alle viikon ikäisenä ;)

Nikan vähän omalaatuinen poseeraus puolivuotiaana :D♥

Pitkän päivän jälkeen oli jo todella väsy, mutta maisemat oli niin älyttömän hienot, että nukahtamaan ei päässyt.

 
 

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä näyttelyihin! Oottelen sormet ristissä, jospa sieltä tulisi vaikka minkälaista palkintoa mukaan pojalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos Ella! Mua jännittää kauheesti, että sanooko ne siellä vaa jotai, että "tyhmä latvian kaakki" tmv. x'DD

      Poista