torstai 11. toukokuuta 2017

Veera takaisin treenissä


Veera on pikkuhiljaa palannut säännöllisen liikutukseen, kun varmuus satulan sopivuudesta saatiin. Sitä ennenkin se toki käveli päivittäin vähintään 40min ja ohjasajoin tai juoksutin sitä kahdella ohjalla 3-4x/vk eli sen kunto ei päässyt ihan romahtamaan tauosta huolimatta. Tällä hetkellä Veera kyllä on vielä hieman lihaslaiha, mutta yhtäjaksoisesti ilman treenitaukoja se onkin liikkunut viimeksi ennen joulua eli tilanne on mitä on. Lihavuuskunnoltaankin se on ihan siinä rajalla, että onko vähän laiha vaiko sopiva. Hassua, että Veeraa on aina pidetty pallomahana, mutta itseasiassa sillä on vähemmän rasvaa kuin Nikalla, jolla taas vatsalinja näyttää oikein sporttiselta, mutta kyljet keräävät helposti ylimääräistä ympärilleen. Varsinkin näin vanhan hevosen kanssa on tärkeää, ettei pääse tulemaan pitkiä liikutustaukoja, koska lihaksen rakentaminen vanhalle on huomattavasti vaikeampaa ja liikunta pitää koko hevosen muutenkin vetreänä sekä pirteänä mieleltään. Laidunkausi onkin sitten asia erikseen, sillä laumassa hevonen liikkuu jopa kymmeniä kilometrejä vuorokaudessa eli paljon enemmän kuin tarhassa seisova suhteellisen kevyessä työssä oleva hevonen ja silloin voikin huoletta pitää lomaa muusta liikutuksesta. Saa nähdä milloin hevoset oikein pääsevätkään kesälaitumelle, kun vielä ei näy korttakaan vihreää, mutta heti kesäkuun alusta ne olisi joka tapauksessa tarkoitus siirtää takaisin Konginkankaalle.
  
 


Välissä ehdittiin jo nauttimaan ihanista kevätpäivistä ja pitkät maastolenkit tulivat takaisin ohjelmaan. Nyt kun muistelee, niin viimeksi olen mennyt parin tunnin maaston sinä kesänä, kun Nika oli vasta aluillaan Veeran mahassa! Vähän harmi, että juuri kun löydettiin nuo hyvät maastot täältä, täytyykin lähteä eikä pääse niistä niin nauttimaan. Ihan samalla tavalla kävi myös meidän entisessä paikassa Laukaassa ja melkeinpä parhaat reitit löysin niin myöhään, että ehdin ratsastaa siellä vain pari kertaa... Tällä kertaa olen oppinut virheestäni ja Konginkankaan metsät on nyt kartoitettu valmiiksi parinkymmenen kilometrin säteeltä tallista :D

Postauksessa on kuvia ja pieni video viime viikonloppuna pidetyltä estetunnilta, oli kyllä hauska päästä pitkästä aikaa pomppimaan vähän maahankaivettuja. En koe tarpeelliseksi selittää tunnin kulusta sen enempää, sillä ei tehty mitään varsinaisia tehtäviä, joilla olisi ollut jokin hieno kehittävä päämäärä, vaan hypittiin vain huvikseen niitä esteitä, joita Jaakko harjoitteli samalla tunnilla. Teki muuten pahaa katsoa, että mitä kauheuksia minun istunnalleni on tapahtunut tässä viime vuosien aikana sen jälkeen, kun lopetettiin kisaaminen Veeran kanssa. Pitäisi saada vähän rutiinia hyppäämiseen ja käydä istuntatunnilla estesatulan kera, sillä ensimmäinen reaktio näitä kuvia ja videoita katsellessani oli polttaa ne. Ei kyllä varmaan voi odottaa liikoja, kun hyppää nykyään kaksi kertaa vuodessa eli olisi aika hyvä, jos jostain ilmestyisi joku esteratsu jonka kanssa voisi vähän treenata, mutta enpä ole kyllä sellaista mistään kysellytkään. Sileäpuolen treenit on aikalailla kunnossa ja onkin ollut järkytys huomata, että tunnen nykyään kuuluvani enemmän koulusatulaan. Ja minä kun luulin ennen olevani este- ja kenttäratsastaja... Nyt olen kyllä jo luvannut, että yksiäkään kenttäkisoja en lähde enää ikinä hyppäämään, mutta saa nähdä. Maastoesteitä tulen kyllä aivan varmasti menemän treeneissä vielä paljonkin vaikkapa Nikan kanssa tulevaisuudessa, mutta lähinnä jotain harraste-/tuttaritasoa ja kahden päivän reissuja never.Veera näyttää tosi katu-uskottavalta näissä sen kallosuitsissa :D
6 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoisia kuvia! Todella toivon, että se kesä nyt sieltä kumminkin tulisi vaikka kelit on olleet vähän mitä sattuu viime päivinä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vaikka tuona päivänä paistoi aurinko niin muistan, että oli muuten kylmä tuuli ja lämmintä vain vähän reilut +5 astetta :D Onneksi nyt on lämmennyt, ehkä hepatkin pääsevät toden totta laitumelle heti kesäkuussa :)

   Poista
 2. Mihinkä tuo kesä hävisi??? Kiva, kun tulee vaihtelevasti juttuja eri hevosien kuulumisista. Veerasta (joka blogin "perustajajäsen") on aina erityisen mukavaa kuulla ja nähdä, että tamma voi hyvin ja näyttää oikein pirteältä. Vähälumista kevättä ja kesää teille - kai se ruoho jossain vaiheessa alkaa vihertää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe samaa muistan ihmeteelleni tuolloin, onneksi se kesä on nyt tullut takaisin! :D Tosi kiva kuulla, hyvin sanottu Veeran asemasta tuo että se on perustajajäsen sillä niinhän se tosiaan onkin, ei olisi tätä blogia ollenkaan edes perustettu ilman sitä :) Kiitos samoin, suorastaan ihmeitä on tapahtunut tässä viikon aikana, sillä nyt se ruoho ihan oikeasti vihertää!

   Poista
 3. Mitä sinä syötät tuolle tammalle, kun sen karva noin kiiltää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veeralta ei kyllä tosiaan ole kiilto kadonnut vaikka onkin ikääntynyt :) Se syö ihan perussapuskaa eli heinän lisäksi 4dl mineral plus & 4dl kauraa jaettuna iltaan ja aamuun. Lisäksi 1,5dl Greenline ja 2dl pellava johon sekoitettuna supreme horse care monivitamiinia 3ml ja 1,5 mittaa racing biotiinia. Parhaat vinkit ehkä olisi, että ei kannata pestä hevosta turhaan, koska silloin se luonnollinen kiilto häviää, Veera on käynyt tasan kerran meillä ollessaan saippuapesulla ja samoin Nika :D Harjauksellakaan en ole huomannut olevan merkitystä, samalla tavalla ne kiiltää sen jälkeen kun vaan enimmät tomut kopistelee, vaikka ennen sitä olisivat olleet viikon mutakuorrutuksen alla. Totta kai että ovat siis puhtaita silloin kun kuvataan, mutta sillä ei ole väliä lopputuloksena olevan kiillon kannalta harjaako joka päivä 30min vai vain kerran viikossa :) Olen itseasiassa tosi laiska harjaamaan, minulle riittää kun hevonen on satulan alta puhdas ja muilta osin saattaa näyttää siltä että on ollut laitumessa kuukauden :'D Että en kyllä osaa oikein sanoa mitään poppaskonstia, Veera on luonnostaan tosi kiiltävä silloin kun voi kokonaisvaltaisesti hyvin :)

   Poista