keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nikan eka oma satula

Tässä kuvassa on Nikan 20€ harjoittelupenkki, jonka kanssa se sai rellestää pari ensimmäistä kertaa, siltä varalta, että se päätyisi piehtaroimaan. Kuva on noin parin kuukauden takaa, ei täällä sentään enää tuolla tavalla lunta ole
Kyllä vaan, nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että Nikalle on hankittu satula ja homma on selkäännousua vaille valmis! Satulansovittaja kävi eilen tarkistamassa molemmille penkit kuntoon Veeran selvitessä pelkällä lampaankarvalla, mutta Nikalle hankittiin väliaikaissatulaksi Wintecin ilmatopattu  yleispenkki. Olen aina vannonut, että Winteciä ei meidän hevosten selkään laiteta, mutta nyt se tuntui kaikista järkevimmältä vaihtoehdolta. Vaihdettava etukaari ja rungonmuokkauspalat mahdollistavat, että Nika voisi pärjätä tällä satulalla jopa vuoden eteenpäin. Lisäksi jos vertaa saman hintaluokan laatumerkkien satuloita, ne ovat sitten yli 20v vanhoja kapealla selkärangantilalla olevia kivikovia penkkejä niin toppauksiltaan kuin istuimeltakin ja tämä jos mikä on epämiellyttävää hevoselle.  Yksi vaihtoehto oli myös vuokrasatula, mutta pikaisten laskelmien jälkeen se osoittautui pelkäksi rahasyöpöksi. Jos ajatellaan, että joutuisin vuokraamaan satulaa vaikkapa neljä kuukautta vuoden aikana, niin siinä ajassa oma satula olisi jo kutakuinkin hankkinut hintansa takaisin ja Wintecin nyt saa aina myytyä pois.

Nikalla on aika leveä säkä ja suora, mutta suhteessa jalkoihin lyhyt selkä sekä isot liikket ja pitkät koivet. Koska Nika on kuitenkin niin iso, sen selkään mahtuu kuitenkin oikein hyvin 17,5" penkki, jonka minä tarvitsen pitkien jalkojeni vuoksi. Kaareksi valikoitui sininen eli medium wide, mutta Nikan leveys voi vaihdella vaikka parin viikon välein eli sitä täytyy tarkkailla jatkuvasti, ettei tule epämiellyttäviä kokemuksia. Satulaa ei tietenkään pystynyt vielä koeratsastamaan, mutta sovitus on nyt tehty niin hyvin kuin sen tässä vaiheessa pystyy. Satulansovittajalla sattui olemaan mukana myös hevosten korkeusmitta ja Nikan säkäkorkeus on nyt tasan 171cm, josta se todennäköisesti voi kasvaa vielä vajaan viitisen senttiä.

Näissä kuvissa Nika on ensimmäistä kertaa satulan kanssa maneeissa. Hieman huolestunut ilme satulan läpsytyksen vuoksi, mutta ai että sillä on kaunis liikemekaniikka!
Pusutauko
Nika ihmetteli alkuun kovasti sitä, kun ihminen nousi jakkaralle, se kun on tottunut olemaan kaikista suurin.

4 kommenttia:

 1. Wau, Nika on iso! Ainakin tälläisen ikuisen issikkaratsastajan silmään. :) tsemppiä ratsuharjoituksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! On 171cm paljon kyllä myös kolmivuotiaalle ratsuvarsallekin, melkein toivoo ettei se enää hirveästi kasvaisi korkeutta! Hankaloittaa esimerkiksi selkäännousun opettelua, kun kyytiin ei pääse ilman tikapuita :D

   Poista
 2. Voi miten hellyttävältä näyttää tuo teidän yhdessäolo <3 Nika taitaa kuunnella aika tarkkaan, mitä sille sanot ja mitä teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Se kuuntelee kyllä tosi tarkasti, aina sojottaa korva minua kohti :D Silloinkin se on hereillä, kun ei edes osaisi odottaa eli koko ajan saa vahtia omia tekemisiään. Joskus esimerkiksi se näyttää siltä, että sen huomio on ihan jossain muualla, kun se vaan touhottaa menemään ja kentän laidalla tapahtuu, mutta kun vaan antaa tavallisen ääniavun niin huomaa, että olihan se sittenkin ihan kartalla ':)

   Poista