keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Orilaitumella


Sunnuntaina olimme lupautuneet Konginkankaan porukan avuksi viemään vuotiasta oripoikaa kesälaitumelle, sillä edeltävään yöhön osui vielä lisäksi heidän tammansa varsominen. Siinä syntyi siis myös Veeran uusi hoitolapsi tälle kesälle, tamman lempityö kun on oman maitovarsan puuttuessa tarhatädin virka :) Jaakko toimi kuskina orilaitumelle mennessä ja oli samalla ensimmäistä kertaa liikenteessä hevoskopin kanssa. Matka sujui hyvin, sillä edellisenä iltana lastasin Jaakon itsensä hevoskoppiin ja ajelutin tätä tallitiellä varmistaakseni, että hän ymmärtää kuinka kurjat olot hevosilla on kopissa, mikäli kuski ei huomioi oikeanlaista ajotyyliä. Kaikkien jotka kuljettavat hevosia tulisi mielestäni ehdottomasti matkustaa joskus kopissa edes pieni matka, sillä se on oikeasti todella silmät aukaiseva kokemus varsinkin, jos kyydissä on samaan aikaan pari huojuvaa hevosta. Muistakaa että tästä ei vaan sitten saa jäädä kiinni poliisille. Seuraavan kerran Jaakko viekin sitten meidän omat hepat Konginkankaalle ja toivotaan, että hepoilla on mukavampi matka kuin Jaakolla minun kuljettamanani :D 

Orilaitumelle laskettiin yhteensä 17 yksi- ja kaksivuotiasta varsaa ja ukkosen lailla ohi rymistelevä lauma oli kyllä suorastaan taianomainen näky. Vähän harmittaa, että Nikaa ei tullut koskaan vietyä isompaan oriporukkaan, mutta sen tuntien se olisi voinut tulla sieltä vielä itsevarmempana ollen koko lauman johtaja ja sitähän en siis olisi toivonut. Riskitkin on isompia suuressa laumassa, joten olen ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen, sillä on Nikalla kuitenkin varsakavereita riittänyt. Myöhemmin lataan laitumelle laskusta myös videon, mutta aloitetaan näistä kuvista, sillä niistäkin riittää kyllä katseltavaa ihan kiitettävästi. Varsat muodostivat melko nopeasti omia pienempiä porukoita ja potentiaaliset laumanjohtajat erottuivat joukosta heti alusta alkaen ja nujakoita syntyi jatkuvasti koko puolitoistatuntisen ajan. Parin päivän päästä lauma alkaa varmaankin olla jo asettunut, mielenkiintoista päästä katselemaan miten arvojärjestys on kehittynyt viime näkemästä! 


6 kommenttia:

 1. Vauhdikkaan näköistä menoa! Oli varmasti kyllä upea näky noin iso lauma rynnistämässä laitumelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Suosittelen ehdottomasti mennä katsomaan, jos vaan on joskus mahdollisuus!

   Poista
 2. Upeita kuvia ja hieno meininki! Kyllä vapaana liikkuva eläin on sitten ihana näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se on, suorastaan lumoava ♥ Seuraavan kerran ehkä otan vähän vähemmän kuvia niin pystyy paremmin keskittymään katselemiseen, vaikka jälkikäteen näitä onkin kiva selata :) Tavallaan siinä jää vähän paitsi jostakin, kun katselee tapahtumia vain linssin läpi

   Poista
 3. Siellä oli varmasti hyvän näköistä menoa pienillä orivarsoilla. Olisin itsekkin halunnut niin kovasti päästä katsomaan laitumelle laskua, mutta muiden menojen vuoksi se ei ihan onnistunutkaan. Onneksi pääsin viimevuonna ja silloin sain ikuistettua tuon laitumelle laskun. Oli se kyllä upea näky!


  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuorit pisti kyllä parastaan! Itse olin nyt ensimmäisen kerran katsomassa ja täytyy kyllä ehdottomasti olla paikalla myös ensi vuonna :)

   Poista