lauantai 20. toukokuuta 2017

Nikan synttärit

19.5.2017
Mamma(t) 20v ja poika 3v, joka on kasvanut ohi kaikista

Pikku Nika täytti eilen 3v ♥ Synttärien kunniaksi varsa pääsi kuvattavaksi perhepotretteihin, sekä nauttimaan sen jälkeen vihreästä. Kemut venyivät aikuisilla (eli minulla, Veeralla ja Jaakolla)myöhään yöhön ja kun Nika kahdeksan aikaan illalla lähti iltapalan kautta talliin nukkumaan, Veera-mamman kanssa jatkettiin afterpartyille maastoon. Retkeltä tultiin tallin pihaan vasta kymmenen maissa, jonka jälkeen syöpöteltiin vielä kymmenisen minuuttia vihreää. Nukkumaan Veerakin pääsi klo 23.15 sen jälkeen, kun pesarissa oli vietetty allasbileet jalkojen kylmäyksen merkeissä ja tamma saatu laitettua viimein yöpuulle BOT-kääreet jaloissa kaiken juhlinnan ja kymmenien porkkanoiden jälkeen. Meillä ajomatka kotiin kesti vielä puoleenyöhön asti, mutta onneksi hepat olivat ainoita, jotka olivat hullaantuneet ruohosta! 

19.5.2014


12 kommenttia:

 1. Rakas Veera :) ja isoksi venähtänyt ipana <3 t:äiti

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut kunnon juhlat. :) joteniin ihan superkivoja kuvia nää kaikki! Ai nii ja onnittelut Nikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan =D Iso kiitos ja Nikalle viedään terkut! :)

   Poista
 3. Onnea Nikalle syntymäpäivien johdosta! On se kyllä hienon näköinen! Sulla on muuten tosi kiva blogi ja tuo bannerikin! Tykkään kyllä kovasti! + liityin ehdottomasti lukiaksi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nika ja omistaja kiittää! :) Tosi kiva kuulla, tervetuloa!

   Poista
 4. Ihana tuo ensimmäinen kuva!
  Lueskelin postauksia Nikan ensimmäisistä päivistä ja piti kysyä, että kuinka kauan yleensä kuluu aikaa että tamman vatsa palautuu? vai palautuuko se heti synnytyksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!

   Mielenkiintoinen kysymys, sanoisin, että se on aika hevoskohtaista. 1-2 viikkoa varsan syntymästä Veera oli sen näköinen, että sinne mahaan olisi yhä mahtunut varsa :D Aika järkky pallomaha sillä oli suurinpiirtein sen kesän ajan kun varsa oli alla, ja sitten kun palasi treeniin niin pikkuhiljaa pieneni takaisin normaaliin. Veera mielestäni palautui lähes täysin ajan kanssa, vähän sille jäi notkompi selkä, mutta toisaalta se olikin silloin jo iäkkäämpi. Olen kuullut sellaisistakin, joilla maha on jäänyt pömpöttämään varsan tai yleensä useampien teon jälkeen pysyvästi ja monet siitostammat näyttää siltä, että maha ei ole missään vaiheessa ihan palautunut kokonaan. Toisaalta vatsalihaksilla se maha vedetään sisään eli liikunta auttaa, vaikkei pömppiksen koossa olisikaan kyse ylimääräisestä rasvavarastosta! Myös hevosen rakenne vaikuttaa tosi paljon, esimerkiksi Veeran maha oli jo tiineysaikana tosi iso, kun taas joillain se varsamaha näyttää piiloutuvan lähes huomaamattomiin. Luulisin siis ettei millään hevosella heti katoa se koko roikkomaha mihinkään, vaan aikaa kuluu päivistä viikkoihin riippuen minkä kokoinen maha on tiineysaikana ollut ja miten tammaa on liikutettu sinä aikana :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja hauska kuvaus syntymäpäivien vietosta :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita ja onnellisia eläimiä! Onnea koko laumalle.

  VastaaPoista