lauantai 17. joulukuuta 2016

Varjoja paratiisissa


Tänään oli aivan upea aamu, tällaisia päiviä lienee vain muutama talvessa. Paha olo puskee silti pintaan, sillä Veera oli kovin jäykkä ja lähestulkoon jopa hieman haluton liikkumaan. Ainakin kun vertaa siihen millainen se yleensä on. Toiset odottaa lomaa joulun ja vapaitten vuoksi, minä sen takia, että pääsisi viemään hevosta klinikalle. Todennäköisesti ongelma tulee kengättömyydestä, mutta haluan mieluummin olla varma, etten patista kipeää hevosta. Jäykkyys vaan kun ei parane seisottamalla hevosta tallissa, vaan se vaatii nimenomaan sen liikkeen parantuakseen. Täytyy seurata vielä pari päivää ja venytellä ja hierottaa tamma, jos ei näillä paremmaksi niin sitten tohtori apuun. En halua masentaa ketään, joten en aio kirjoittaa yhtään enempää, kun mielessä ei ole mitään positiivista :D (edit* alla pari ei niin synkkää varsajuttua ja on nämä kaikki kuvatkin lienee aika kelvollisia)Tää talo on niin upea, voiko olla mitään idyllisempää kuin vanha punainen hirsitalo, joka sattuu olemaan myös
J.L. Runebergin entinen asuinsija

Varsalla oli omat kekkerit tarhassaan

Tähän loppuun lyhyt varsa update. Mun pikkupoika ei ookaan enää niin kovin pieni, vaan alkaa uhkaavasti näyttää hevoselta ♥ Mittasuhteet on tosin tässä kuvassa vähän pielessä, kun takapuoli on lähempänä kameraa ja pää kauimmaisena, mutta onhan tuo silti ihan kivan näköinen otus :)


Yleensä kun minkä tahansa kaksivuotiaan selkään laitetaan satula ensimmäistä kertaa, näyttää siltä, että se hukkuu siihen. Meillä kävi toisin päin ja satula näyttikin naurettavan pieneltä varsan selässä :D

2 kommenttia:

  1. Miksi pidät ilman kenkiä kun joka paikka on pelkkää jäätä? Eikö vähemmillä ongelmilla pääsisi kun laittaisi vain ne hokit alle?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi jostain syystä kommenttiasi ei ole täällä blogin puolella ilmestynyt, mutta sähköpostiin se onneksi tuli :) "Anonyymi 21.12.2016 21:56: Miksi pidät ilman kenkiä kun joka paikka on pelkkää jäätä? Eikö vähemmillä ongelmilla pääsisi kun laittaisi vain ne hokit alle?"

    Ensinnäkin meillä ei ole ollut jäistä kuin kolme päivää, sitä ennen oli hyvin lunta eikä lainkaan jäätä :) Mutta siis se ei olekaan niin yksinkertaista, vaan on valittava joko A) Varsa kärsii, kun molemmat tarhaa yksin ja myös Veera möllöttää koko päivän paikoillaan tarhan nurkassa hokkikenkineen B) Veera jäykistyy, mutta molemmat saa olla kaverin kanssa ja etenkin ipanan mielenterveys kiittää siitä.

    Jos veeralle laitetaan kengät se ei voi olla enää varsan kanssa, koska en aio löytää enää varsaani rei'itettynä sen oman emän toimesta. Tässä nyt tasapainoillaan siinä mikä on pienin paha kullekin ja sitä kautta se paras ratkaisu. Edelleenkään ei ole varaa ostaa varsalle tarhakaveriksi pelkkää pihatonttua eli joko Veeran kanssa tai ei ollenkaan kamua :)

    VastaaPoista