perjantai 6. kesäkuuta 2014

Veeran selässä, nimi lapselle ja blogiremppaa!

 Jee eilen hyppäsin ensimmäistä kertaa yli kuukauden tauon jälkeen oman tamman selkään! Laitumella tosin ilman mitään varusteita ja hengailin vaan hetkisen kyydissä, mutta silti, ihana Veera ♥ Täytyy varmaan viikonloppuna laittaa suitsetkin päähän ja viipeltää vähän  laitumella, vielä ei kuitenkaan päästä kentälle, kun aitojen rakennus pahasti kesken (= ei olla taidettu edes aloittaa...). Tästä alkaa kuitenkin taas kunnon kohotus, jos sitä syksyllä alettaisiin olla taas kilpurin mitoissa!


Killeri, heinäkuu -13.
Heti tämän kuvan ottamisen jälkeen ohi ajanut ravimies pysäytti hevosensa ja kehui tammaa sekä sen kuntoa todella hienoksi :')
Ensimmäinen talvi reilun parin vuoden takaa
Ja vielä kesäkuussa -12 huonon talven jälkeen tamma muistutti luuviulua, tästä ei onneksi tarvitse nyt aloittaa!
Killeri, heinäkuu -13.
Tässä on tavoitetta :) Vähän saisi olla vielä tästä hoikempi, mutta varsan kanssa ei laihdutuskuureja paljoa harrasteta!Kuskilla näkyi olevan vaikeuksia istua kunnolla, kun askeleen vieterit alkoivat toimia :D
Pallo viikko sitten, tästä maha on vielä pienentynyt vähän viime päivinä :)
 
Nyt olen muuten virallisesti kahden hevosen omistaja, Hippoksessa Veeralla on varsa ja varsulla myöskin nimi. Lähetettiin Hippoksen vain yksi nimiehdotus ja se hyväksyttiin, joten Nikasta tuli Don Negaiss. Don isukin puolelta Donnerhallilaisen merkiksi ja Negaiss latviaa tarkoittaen ukkosmyrskyä, varsan syntymäyöhön ja Veeraan viitateen :) 
 
Alla video kun hepat tulee laitumelta, ne oli niin söpöjä, että oli pakko laittaa tännekin!


Jouduin valitettavasti nappaamaan äänet videosta, koska mumisen siinä ihan oudosti, kun sattui pieni äksidentti koiran kanssa... Itseasiassa en olisi saanut tuolloin puhua tai liikuttaa suuta ollenkaan, kun mun huuli halkesi ja siihen jouduttiin laittamaan pari tikkiä & vähän liimaa, että näin! Ette siis saa kuulla varsan ininää (hirnuntaa siis, joka kuulostaa ihan höpsöltä :D) ja Veerulaisen hörinää.

--------------------------------------------


 
Kaikki varmaan huomasivatkin jo melko radikaalin muutoksen blogin ulkoasussa ja suurin osa ehkä myös blogin uuden nimen! Suurinpiirtein kaikki sivujen tekstit on kuitenkin vielä päivittämättä, mutta muokkaan niitäkin heti kun ehdin. Sanokaa jos tämä ulkoasu on liian sininen tai muuten typerä, kaikki parannusehdotukset otetaan vastaan ja myös blogin nimeen saa vielä vaikuttaa. Pirita ja Vera ei oikein olisi passannut otsikoksi enää millään ja koska apuja ei teidän lukijoiden puolelta tullut, blogi ristittiin ainakin väliaikaisesti Myrskyn selkään -nimiseksi äitin ehdotuksen mukaan. Myrsky varsan virallisesta nimestä ja kilpurihan siitä on minulle tarkoitus tehdä eli selkäänkin on jossain vaiheessa kiivettävä! Ja ratsukoulutusta odotellessa kuvatkoon myrsky vaikkapa Veeran luonnetta ;)

Tuittupää viime keväänä ;)

10 kommenttia:

 1. Nikan oikea nimi on ihanan omalaatuinen <3 Kuvaa hyvin tätä pientä komistusta :) Ja hui kun Veera on ollut laiha joskus! Onneksi nyt on oikeen sopivassa lihassa. Onnellinen äippä :)

  Ja mitä tulee uuteen ulkoasuun on se mielestäni aivan ihana! Raikas ja kesäinen :) Varsinkin tuo nimi, upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Jep se oli kyllä tuolloin huonossa kunnossa, vähän pallo se on nyt mutta ei mitenkään paha ja parempi kuin laiha :)

   Jee kiva kun tykkäät!

   Poista
 2. Tosi kiva nimi tuli varsalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emma! Virallisen nimen keksiminen orivarsalle oli onneksi aika helppoa, tamma olisi sen sijaan tässä tuottanut vaikeuksia :)

   Poista
 3. Aww, ihana nimi Nikalla! :3 Tää uus ulkoasu on mun mielestä tosi kiva ja uusi nimikin sopii blogille erittäin hyvin ;)
  Mut kerro mulle et miten ihmeessä huuli voi haleta!!??! xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee thanks Ansku! Haha mä toivoisin että toi myrsky olisi sitten Nikan kohdalla pelkästään johdos nimestä, eikös toi tempperamentti oo vähän tammojen juttu (eikö olekin, pakko olla...??) :D
   Mutta siis tosi helposti!! Dogi vähän louskauttaa hampaitaan naamaan syötyään myrkkymakkaraa pihalta ja ollessaan hetkellisesti päästään pipi. Tadaa hammas läpi ja alahuuli kahdessa osassa! Positiivista tässä on se etten pelkää enää lääkärijuttuja, koska toi purasu, tikkaaminen, puudutus tai mikään muukaan ei sattunut paljoa pätkääkään vaan lähinnä ärsytti aika rankasti, en ole ottanut edes yhden yhtä Buranaa missään vaiheessa :D

   Poista
  2. Tosi miehet eivät ole tempperamenttisiä, joten ei mitään hätää :D
   Auts! ;D Voi ei! Mut hei hyvää, truu heppatyttöjen kuulukin kestää kaikki mitä eteen tulee! ;) (Vaikka ongelma ei liittyiskään hevosiin ;D )

   Poista
 4. onnittelut hienosta nimivalinnasta. =) ja tsemppiä tulevaan! minnaarg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos Minna!! Virallisen nimen keksiminen orille ei onneksi tuottanut paljoa päänvaivaa, vaikka kutsumanimi olikin vähän kiven alla :)

   Poista