sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tiikerillä estevalpassa!

Dear Harly, will you marry me? Olen aivan rakastunut tähän poniin, vaikka olen mennyt sillä vasta kaksi kertaa :D
(+Asiaankuuluva ilme mulla, tipahdin juuri ponin selästä, mutta naurattaa vaan :D)
 
Paras estevalppa ikinä, ihana tiikeriponi ja super valmentaja! 

Oli kyllä niin kiva päästä taas piitkästä aikaa oman valmentajan tunnille ja vielä omalle kentälle. Ensimmäisenä käytiin katsomassa valkun kanssa Veeraa ja Nikaa ja eka kommentti oli että johan on varsalla jalkaa + että tamma on todella hyvässä kunnossa varsoneeksi. Hieno varsa ja Veera on säilyttänyt lihasmassansa eikä ole lihava, jee olen kyllä niin iloinen, että minun heppani voivat hyvin!♥ Nyt voidaan siis alkaa taas hyvinkin ratsastamaan ja nostamaan kuntoa.
 
Itse valmennus aloitettiin perus siirtymisillä, ympyröillä ja puomeilla. Harly on kouluponi ja sillä hypätään aika harvoin, eikä kellään meistä ollut etukäteen oikein mitään muuta tietoa ponin estehyppelytaidoista, kuin että se osaa kieltää ja on tosi nopea liikkeissään eli on saavutus jos sieltä ei tipahda :D Aloitettiinkin hyvin lupaavasti kieltämällä heti ensimmäisille ravipuomeille, mutta heti sen jälkeen alkoi sujua tosi kivasti ja poni myöskin laukkasi hyvin. Koko ajan piti vaan muistaa, että kaksi jalkaa, kaksi kättä, eli pohkeet kiinni ja tuntuma suuhun! Harly alkoi keräämään vähän kierroksia innostuessaan ja meinasinkin kerran saada turpaani, kun yritin hidastaa ja poni heitti päänsä kuolaimen yläpuolelle. Tästä viisastuneena opin siis olemaan könöttämättä eteenpäin ja lisäksi sain ohjeeksi ottaa vähän lyhyemmän ohjan sekä nostaa kättä jos poni nostaa päätä niin, että tuntuma säilyy koko ajan.
 
Seuraavaksi siirryttiin pienelle ristikolle, jossa oli sekä edessä että takana apupuomit ja vitsit miten poni hyppäsi hienolla tekniikalla!! Kiljuin ihan innoissaan selässä että "Vaaauuu!!" ja valmentajakin oli aivan yllättynyt miten todella hienosti Harly osasi hypätä. Tämä tehtävä sujui siis tosi hyvin ja välikäyntien jälkeen jatkettiin saman ristikon ylittämistä ympyrällä ilman apupuomeja ja ponihan oli aivan liekeissä :D

Seuraava tehtävä koostui kolmesta hypystä ja Harlyn mielestä esteistä kaksi viimeistä oli äärettömän hurjia ja valtavia. Ensimmäisen kerran päästin ponin livahtamaan ohi lävistäjälinjan pystystä ihan naurettavan kaukaa. Seuraavassa lähestymisessä tökättiin vähän lähemmäs, mutten kuitenkaan päästänyt ponia enää karkuteille. Kolmannen lähestymisen jälkeen löysinkin itseni maasta ponin napittessa vieressä ja sanoin vaan "Moi Harly :)" kun se näytti niin söpöltä ja kömmin ylös :D Tippuminen ei sattunut yhtään ja sain käytännössä pysäytettyä vauhdin roikkuessani ponin sivulla, mutta päästin irti kun tajusin joko uhmaavani fysiikaan lakeja tai kiskovani ohjista. Tämä tippuminen näkyykin hyvin videolla eli propsit äitille joka kerrankin jatkoi kuvaamista lennosta huolimatta! Kunhan olin kiivennyt selkään jatkettiin ja tehtiin hieno pupuloikka tämän esteen yli, mutta ei enää kielletty kertaakaan.

Viimeisestä esteestä päästiin heti ensimmäisellä yli, mutta tyyli oli kyllä melkoisen omituinen ja tästä jotain kertoo ehkä se että poni laskeutui esteeltä takajalkojensa päälle. Harly näytti olevan itse vähän hämmästynyt siitä että hyppäsi, koska ei vissiin ollut tarkoitus :D Myöhemmin kun esteeseen tehtiin vähän muutoksia ja sitä nostettiin piti kieltää kerran, mutta selviydyttiin kyllä siitäkin yli! Näitä viimeisiä hyppyjä ei valitettavasti tullut ollenkaan videolle, mutta poni oli kyllä oikein mainio :)

Tunnista jäi aivan mahtava fiilis ja Harly on kyllä niin hieno! Meni itseasiassa niin hienosti että valmentajakin nauroi meille ja itsekin vaan virnistelin selässä :D Tällaiset reippaat poniveijarit on kyllä vaan niin mun juttu, tuntuu että osaan ratsastaakin niillä paljon paremmin, kuin sellaisilla eteenpäin potkittavilla malleilla! Mistähän mullekin saataisiin tällainen heppa... :)
 
Tällä kertaa kuvia on vaan alkuverkoista ja sen sijaan saattekin nähdä videolta meidän pompuista!
P.S. Anteeksi liiallinen hymiöiden käyttö postauksessa, mutta en voinut itselleni mitään koska poni!♥

 
Hieeno poniini
 
Välillä meinasi olla ponissa pitelemistä, kun se yritti heittää päänsä kuolaimen yläpuolelle :) Yleensä Harlylla käytetään kuulemma martsaa hypätessä, mutta se oli jäänyt kotiin
Upsista
Iihhana ponni! ♥
Tiikeri hyppäsi niin hienosti!
 
  Paras poni!♥️
Kiitos taas Eevi, sinulla on ihana ruuna :)

4 kommenttia:

 1. Haha! xD Voi ei miten ihana poni!! :D Minäkin haluan tuollaisen!!

  VastaaPoista
 2. Haluaisitsä tehdä bannerin mulle ? Teet niin hienoja, itse en osaa yhtään :/ :) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä sen verran keskeneräisiä projekteja etten jaksa ottaa enempää :( Yleensä en kyllä teekään tilausbannereita, ettei tarvitse stressata ovatko mieleisiä ja valmistuvatko, lähinnä teen silloin kun itseä huvittaa :/

   Poista