keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Saikulta palailua


Veera taisi olla hieman pettynyt sulhonsa ulkonäköön... :D
Veera on viettänyt laiskaa laidunelämää hieman vajaan viikon ja nyt se alkaa muistuttaa uhkaavasti pallokalaa. Tamma astutettiin maanantaina ja suunnilleen parin viikon päästä katsotaan onko heppa tiinehtynyt! Jalan haava on edelleen aika ikävän näköinen, mutta turvotus on laskenut hyvin (vielä kolmisen päivää sitten jalka oli ihan tukki ja ajateltiin jo että tarvitaan kuuri...). Vaikka Veeralla ei ole voinutkaan ratsastaa, tallilla on ollut tosi kiva puuhailla kaikkea muuta ja olen kyllä päässyt hepan selkäänkin. Viikonloppuna käytiin myös katsomassa, kannustamassa ja kuvaamassa Keuruun kenttisten maasto-osuudella. Olisi toki ollut hauska osallistua ja oma nimi lähtölistoissa harmitti hieman, mutta myös katsomon puolella oli tosi kivaa ja oli hauska jutella kaikkien tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa. Kenttäkisoissa on kyllä niin kiva tunnelma kun kaikki kannustaa kaikkia ja aina löytyy juttuseuraa varsinkin näin oman alueen kisoissa!

Tässä paketissa saapuivat siemenet, nyt vaan isketään ne kukkaruukkuun niin vuoden päästä sieltä nousee varsa

Eilen pääsin ratsastamaan ensimmistä kertaa Veeralla saikun jälkeen ja yllätyin aivan kuinka notkea ja kiva tamma oli! Alussa puskien tarkkaileminen meinasi olla veeran mielestä tärkeintä puuhaa ikinä, viime ratsastuskerralla sieltä oli nimittäin syöksynyt lihansyöjälintu. Ratsastin tosi vähän aikaa niin, että tamma saa vähitellen tottua taas rasitukseen. Hyvät alku- ja loppukäynnit joiden välissä viitisen minuuttia ravia ympyröillä taivutellen. Veera oli oikein mukava ja loma tuntui tehneen sille ihan hyvää. Ainoa juttu mikä häiritsi oli se että heppani näytti ylhäältä päin aivan silakalta, lainaratsuni oli nimittäin hieman rotevampi!Boke innostui poseeraamaan yhtenä päivänä ruokaa odotellessaan. Eikö olekin söpö!


7 kommenttia:

 1. Kukkaruukkuun... Reps. Sattuisko löytymään liimaa?

  Mites muuten sun ratsastelut silloin, kun Vera on mammalomalla? Otatteko ylläpitoon vai vuokraatko vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis minne muuallekaan? Kukkaruukustahan ne kaikki varsat tulee :O Mut joo erikeeperiä löytyy :D

   En oikein tiedä vielä, ylläpito olisi varmasti tosi hyvä vaihtoehto jos löytyisi sopiva heppa!:)

   Poista
 2. Meilläkin tulevana kesänä on varsa. :-P :-)

  VastaaPoista
 3. Moi taas.Kovin on mister muovinen Veran sulho,onhan siinä ehkä hyväkin puoli ettei totu alkuperäiseen,,,olisiko raskaana aina.Raskaus testilläkö tiedetään on Vera kantava vai mikalainen homma.Kukkaruukusiko SITÄ teillä päin nimitetään,ihan hauska.Alkaako Veran mammaloma raskauden aivan lopussa vai onko rajoitteita jo aijemmin.Ihanaa Kesää Ihania Kuvia ja KAIKKEA muuta IHANAA TEILLE MOLEMILLE.ps rusketusta myös!
  T. RIMA DONNA...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Eläinlääkäri tsekkaa tiineystarkastuksessa ultraamalla, että onko tamma kantavana 16-18pv astutuksen jälkeen. Ei se oli vitsi, kerroin veljelleni että haettiin harvinaisen kasvin siemeniä, jotka lykätään kukkaruukkuun. Marraskuulle (5kk) asti saa kisata ja treenatakin ihan normaalisti, sitten kun maha alkaa kasvaa täytyy se huomioida liikutuksessa vähentämällä rasitusta tamman voinnin mukaan. Liikutusta tulisi jatkaa mahdollisimman pitkälle, niin että tamma on mahdollisimman hyvässä kunnossa varsoessaan. Kiitos paljon, oltaisiin kyllä ihan tyytyväisiä vähän viileämpiinkin keleihin, helteet ei tee hyvää hevosille!

   Poista
  2. Paljon kiitoksia asintuntevasta valaisusta kyseiseen asiaan .Huumoria minäkin yritin sillä kukkaruukku jutulla.Paljon onnea tuleviin kisoihin ja muuhunkin...
   T:RIMA DONNA...

   Poista