torstai 13. kesäkuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia

Nyt olisikin kerrottavana molempia, aloitetaan vaikka niistä ikävemmistä. Veera ontuu rajusti oikeata etujalkaansa. Jo kävellessä huomaa, että jalan liikerata ei ole aivan normaali, ravista puhumattakaan. Syytä tähän ei tarvinnut kauan etsiä, sillä jo eilen tallissa huomasimme ikävän vekin polven yläpuolella ja voimakasta turvotusta. Veeraa oli siis potkaistu laitumella ja sen seurauksena jalka on todella kipeä ja kosketusarka. Ei muuta kuin heti aamulla klinikalle, jossa oltiin jo kahdeksan aikaan odottamassa. Sinnehän me tosin muutenkin olimme menossa, joten jalan tutkiminen hoitui näppärästi muiden toimenpiteiden jälkeen.

Ensin haava puhdistettiin ja sen ympäriltä ajeltiin karvat, jonka jälkeen jalka ultrattiin. Haavaontelo ylsi luuhun asti, mutta luun pinta vaikutti ehjältä. Sen jälkeen käytiin ulkona katsomassa askellajit ja tuloksena käynti ok, ravissa ontuu 3/5. Vahvasta ontumasta johtuen päätettiin vielä varmuuden vuoksi ottaa kuvat jalasta. Veera ei tosin osannut oikein arvostaa huolellisuuttamme ja kieltäytyi yhteistyöstä etenemisen suhteen. Pakki kuitenkin toimii kätevästi joka tilanteessa ja tamma saatiin taas sisään peruuttamalla. Röntgenissä ei onneksi löytynyt mitään ja hepan pitäisi tulla kuntoon melko nopsaan jos ei mitään ihmeempiä. Jalka on kuitenkin vielä jonkun aikaa tosi kipeä ja viikonlopun kenttäkisat jäävät ehdottomasti pois ohjelmasta. Ohjeeksi kylmäilyä, haavan pitäminen puhtaana ja käyntiä.

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille joka arvasi että veera laiduntaa nyt yksin...


Loppuun kuitenkin vielä iloisempi juttu, tänään Veeralle tehtiin nimittäin kiimakontrolli ja näillä näkymin tamma astutetaan maanantaina! Kolmen viikon päästä onkin sitten jännät oltavat kun selviää, että onko Veera tullut kantavaksi. Veran maha on kyllä alkanut jo nyt pyöristymään, mutta tällä hetkellä sitä ei kasvata vielä mikään muu kuin vihreä laidunruoho. Toivotaan että jonkun ajan päästä olisikin jo toisin! Laajenevasta vatsasta huolimatta aiemmin tällä viikolla käynyt hieroja oli sitä mieltä, että heppa on jotenkin komistunut kuukauden aikana ja lihasta on tullut selvästi lisää. Voi Veera!:')

 "Mää oon äiti ihan normaali!!"

2 kommenttia: