maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kesäloma, valmennus ja varsa!

Lauantaina alkoi kauan odotettu kesäloma ja saatiin peruskoulun päättötodistukset käteen. Todistus oli tosi hyvä ja sain yhden stipendinkin, jolla voin sitten maksaa veeran kustannuksia koulukirjojen sijaan, mihin tämä raha oli ehkä ensisijaisesti tarkoitettu... Kevätjuhlan jälkeen käytiin tallilla hoitamassa hobuset, josta sitten suunnattiin Saarijärvelle Anskun luokse. Tällä kertaa kamera nökötti aika tarkkaan laukussaan eikä kuvia ole, mutta oli kyllä tosi kiva pistäytyä taas yökylässä!

Nämä ulkoavaruuden oliot säikäyttivät Veeran pahemman kerran perjantain maastoretkellä, vaikka olivatkin naamioituneet kilteiksi aaseiksi

Näyttävät söpöiltä, mutta ovat tappavan vaarallisia. Ainakin Veeran mielestä.
Sunnuntaina meillä oli Veeran kanssa kouluvalmennus ja tammalta tuntui kyllä olevan pikkuisen puhti poissa etenkin käynti- ja ravityöskentelyssä. Kesä ja helteet eivät kyllä oikein ole meidän aikaa ja sen ansiosta Veera pääseekin toimittamaan ensisijaisesti maastomopon virkaa siihen asti kunnes kelit vähän viilenevät. Sileän työskentely voisi tosin tehdä hyvää, sillä kaulastaan Veera tuntui olevan hieman jäykkä tällä kertaa. Maastossa kun on vaan niin tylsää vääntää koulua, sekä hevosen että kuskin mielestä ja maisemien katselu sen sijaan on hyvinkin kiinnostavaa! Veeran takajalat tuntuivat tosin irtoavan maasta hyvin sutjakkaan ja selkä oli aktiivisesti töissä, vaikka pää olikin pystyssä. Myös laukka oli voimistunut todella paljon, joten aika kaksipiippuinen juttu siis!
 
Tyytyväisenä jolkottaa pää pystyssä! Vaikka näkeehän sen tuosta, että töitä on tehty välillä ihan oikeastikin

 

Ensi viikolla tapahtuukin sitten kaikkea jännää, Veera viedään nimittäin klinikalle astutettavaksi! Oriksi valikoitui valmentajan ehdotuksen mukaan tämän vuoden oripäivien voittaja oldenburg-herra Don Larino. Sulhon etsinnässä ensisijaisen tärkeää olivat luonne, terveys ja liike, jonka pohjalta lopullinen valinta tehtiin. Jos kaikki menee hyvin, vajaan vuoden päästä Veeran rinnalla käyskenteleekin siis tulevaisuuden liitokavio ja oiva kouluratsun alku. Don Larinosta löytyy paljon lisätietoja, kuvia ja videoita oriasema Zellelän sivuilta.

Kuva: Suomen Hippos/Leena Kahisaari

16 kommenttia:

 1. eikö veera ala olla jo aika vanha ensimmäistä kertaa astutettavaksi? paras ikä astuttaa tamma ja tamman terveyttä ajatellen olisi noin 10v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vielä ole liian vanha, mutta viimeiset hetket astuttaa ovat kyllä tänä kesänä. Tiedän että mahdollisuudet tamman tiinehtymiseen pienentyvät iän myötä ja riskit kasvavat. Veera on kuitenkin todella hyvässä kunnossa ja näyttää nuorelta sekä myös käyttäytyy välillä kuin kakara...:') Myös useat hevosalan ammattilaiset mukaan lukien eläinlääkärit ja Suomen Ratsujalostusliiton siitosvastaava ovat tukeneet astutuspäätöstä vahvasti, eivätkä ole nähneet sille mitään estettä.

   Tuohon sinun noin 10 vuoden suositusikään esitän kyllä eriävän mielipiteen ja jos sitä ihanne vuotta hakee se olisi ehkä puolet tuosta :)

   Poista
 2. Hheih Verkun aatelissukua on hyvä
  idea jatkaa! :D Nyt Veran omaan henkiseen kuningasperheeseen tulee uusi
  siniverinen lisää, Pikku-Vera. ;D
  Ja hepat laiskistuu aina kun kesä tulee, olen kyllä huomannut. :D
  T. Ella

  VastaaPoista
 3. Onnea tuleviin varsavalmisteluihin, toivottavasti kaikki sujuu hyvin :) Mahtavan näköinen isäehdokas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotaan niin :)
   Onhan se kyllä vallan komea sulho ja saisi kyllä mahdollinen varsakin luvan tulla isäänsä!

   Poista
 4. ELLAA mitä tapahtui kommentillesi?:D Sähköpostiin siitä tuli ilmoitus, mutta täällä ei näy ja näin on kyllä käynyt kerran aiemminkin yhdelle toiselle kommentille :O

  VastaaPoista
 5. Toi ori on niin mahtava!! Siitä varsasta tulee varmasti upee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii toivotaan jos nyt sinne asti päästään!!

   Poista
 6. Vau! Oon innoissani teidän puolesta :D upea ori tuo kyllä on, hyvä valinta ;D Toivotaan, että Veera tulee kantavaksi ja kaikki menee hyvin, onnea teille kaikkiin tuleviin koitoksiin!! :)

  VastaaPoista
 7. Piättekö itellä sen varsan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on idea, ratsutettavaksi varsa tietysti lähtisi joksikin aikaa muualle siihen ikään päästyään :)

   Poista
 8. PIRITAA kuule en tiedä mitä sille tapahtui :o
  Muuten nyt Veera-Prinsessan aatelisverta jatketaan! Uusi siniverinen, pikkuverkku :D
  T. Ella

  VastaaPoista
 9. Moi.Tutustuin oriaseman kuviin jos Vera tulee kantavaksi,niin kauniin äidin ja komean isän jälkeläisistä ei voi muuta tulla kuin häikäisevän kaunis varsa.Ei kai sukupuolella ole niikään väliä,tammat ovat rauhallisempia,yleensä.HYVIN PALJON ONNEA HYVÄSTÄ PÄÄTTÖTODISTUKSESTA.Eiliseen kommentointiini lisäys kyllähän yhdelläkin sormella, jos on kunnossa ihmeitä tekee.(Ei millään pahalla)KIITOS KAUNIS..
  T.RIMA DONNA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että toivotaan tosiaan niin! Ja tamma meilläkin olisi ehkä enemmän toiveissa, mutta ei sitä orivarsaakaan kaislakorissa jokeen viskattaisi :D En vaan osaa niin hyvin kuvitella millainen olisi Veeran orivarsa. Kiitos paljon!

   Poista