keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Treeniä, treeniä!


Viikonloppuna meillä oli taas kouluvalmennus ja samalla tuli muuten hypättyä myös vuoden ekat maastoesteet! Oltiin paikalla tosi hyvissä ajoin, joten valmentaja lähetti meidät maastoon verkkaamaan. Metsässä olikin yllätyksekseni muutamia pieniä ja kivoja esteitä, joita emme tietenkään voineet vastustaa melkein kolmen kuukauden hyppytauon jälkeen! Ylitimme noin 60-70cm tukin ja jonkun vähän haudan tyyppisen esteen pari kertaa ja molemmat oltiin ihan fiiliksissä :D Täytyy varmaan tehdä pikapuoliin varaus Keuruun maastareille, että päästäisiin vähän hyppäämään ennen ensimmäisiä kenttäkisoja, jotka ovat kesäkuun puolessa välissä. Pitäähän siellä metsässäkin käydä kuitenkin vähän pomppimassa, ettei Veera kuskaa mua sitten kisoisssa ihan 100-0! Sitä täytyy vaan vielä hieman miettiä, että startataanko harrastetta vai tuttaria.

Takaisin asiaan, kun tultiin metsästä kentälle veeran jalat tuntuivat suorastaan liimautuvan hiekkaan ja siitä tuli melkoinen tahmatassu! Se liikkui tosi kivassa, korkeammassa ja ryhdikkäämmässä, muodossa kuin aiemmin, myös tahti säilyi ja perusravi oli ihan hyvä, mutta kuitenkin jollain tapaa veltto. Tietty ponnekkuus puuttui takaosasta, mutta selkä veeralla oli kuitenkin hyvin töissä läpi tunnin. Tamma taipui myös tosi hyvin molempiin suuntiin ja valmentajakin sanoi veeran suoristuneen, kenties liinassa riekkumisen ansiota...

Tällä kertaa oltiin yksin tunnilla joten päästiin hyvin keskittymään myös meille vaikeampiin juttuihin. Erityispaino olikin ravi-laukka-ravi siirtymisissä, joissa Veeralla on ollut tapana nousta ylös. Alkuun ne menivätkin vanhan kaavan mukaan, mutta sitten sain ohjeeksi ratsastaa siirtymiset ikään kuin paloissa. Siinä vaiheessa kun Veera alkoi jännittyä en ratsastanutkaan tavallaan pidemmälle, vaan jätin avut päälle ja heti kun heppa tuli takaisin laukka nousi. Tämä tuntui toimivan tosi hyvin ja Veera reagoikin heti oikealla tavalla. Raviin siirtymisissä piti vaan muistaa se etten heitä tukea pois vaan jatkan ratsastusta läpi siirtymisen. Saatiinkin muutamat tosi hyvät siirtymiset molemmin päin, tätä harjoitellaan siis kotona. Olin tosi tyytyväinen hepan työskentelyyn, täytyy vaan itse muistaa ratsastaa vielä enemmän jalalla ja vaatia asiat läpi :)
Eilen veeralla kävikin hieroja, joka myös sanoi tamman olevan nyt tosi hyvässä kunnossa! Minkäänlaisia jumeja tai aristusta ei löytynyt ja Veera oli kauttaaltaan symmetrinen. Mahtavaa, toivottavasti samanlainen tilanne jatkuu! Hieroja myös kysyi ollaanko ajateltu varsottaa Veraa ja ollaanhan me, mutta se on mennyt ehkä hieman enemmän haaveilun puolelle. Nyt olisi kuitenkin ihan viimeiset hetket ajatella astutusta, koska ikä alkaa tulemaan sen verran vastaan. Voihan se ollakin että meillä on ensi kesänä pihassa myös Veera Junior... :)

Veeran varsa näyttäisi varmaan kutakuinkin tältä isona :)
kuva: carrusdressage.com

6 kommenttia:

 1. Haha Veeran varsasta tulisi tottakai tuollainen GP-mitalisti! ;D Hienosti tamma menee, näyttää lennokkaalta ja hienolta (kuten aina) meno. Missä päin oli nuo teidän treenit?
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis totta kai, EPÄILEKS SÄ HÄ??:DD
   Kiitos, lennokas liimatassu :D Oltiin Larjalla Saarijärvellä!

   Poista
  2. Lennokas liimatassu! xD Haha :DD Tottakai mä epäilen! Uskon vasta kun näen! Mmmhmh tottakai siitä tulisi tuollainen Olympiaratsu... Ja sää ratsastaisit sillä?
   - E

   Poista
  3. Äläs nytten! Sulho on kuules jo kiikarissa eikä ole mikään rupukaakki!! :D

   Poista
  4. Tuskin se mikään semmoinen ruikula ole, Veeralle kelpaa vain paras! :D
   -E

   Poista