tiistai 19. helmikuuta 2013

Aluevalmennukset

       kaunis tamma ♥

Viikonloppuna meillä olisi pitänyt olla kaksipäiväiset aluekouluvalmennukset, mutta lauantaina kun mentiin tallille huomattiin, että veera ei oikein ollut valmennuskunnossa. Se yski ja köhi sekä kuopi koko ajan eikä mikään oikein mennyt alas, leipääkin se vain mutusti suussaan. Soitettiin sitten päivystävälle eläinlääkärille ja kysyttiin ohjeita tilanteeseen. Neuvoksi saatiin kävelyttää hevosta ja seurailla tilannetta, mikäli köhiminen jatkuu tai pahenee, täytyy soittaa uudestaan niin, että ell. tulee sitten paikalle arvioimaan tilanteen. Reilun tunnin kävelytyksen jälkeen yskiminen vähitellen loppui ja tarjottiin udestaan leipää, joka meni tällä kertaa normaalisti alas. Vesi ei kelvannut vieläkään, mutta melassia veera litki ihan mielellään kun vietiin se talliin. Puunasin veeran käytävällä ja ohensin vähän harjaa, joka on päässyt hieman hapsottamaan. Muistin myös että Aittiksessa laitoin veeralle aina ennen kisoja sykeröitä samalla kun istuin selässä ja teinkin aasille pienen letin istuskellessani nukkuvan ratsuni selässä. Hoitosession jälkeen Veera pääsi takaisin ulkoilemaan ja yskiminen tuntui tosiaan loppuneen. Sovittiin vielä että tallin omistaja ilmoittelee jos tulee jotain kummallista ja aamulla vielä katsottaisiin lähdetäänkö valmennukseen.

Sunnuntaina Veera olikin sitten ihan kunnossa ja päästiin lähtemään valmennukseen! Tällä kertaa harjoiteltiin sisäänratsastuksia ja väistöjä, molemmat jutut sujuivat yllättävän hyvin ja muutaman toiston jälkeen Vera säilyi tasaisena edestä sekä pysähdyksissä että väistöissä. Laukat eivät sujuneet tällä kertaa aivan yhtä hyvin kuin olisivat voineet, mutta ei niissäkään sen suurempaa moittimista ollut. Vera oli koko tunnin miellyttävä sekä kevyt ratsastaa ja varsinkin loppuverkoissa saatiin esiin tosi hienoa ravia! Kotiläksyksi saatiin harjoitella siirtymisiä ja väistöjä, joten niitä sitten treenaillaan kotona :) 
 

4 kommenttia:

 1. Nätti vera c:
  Mikähöhän sillä sitten oli? Että jos niin köhi, että jos oli yskä/jotain keuhkoputkessa? Monta kertaa olen jo sanonut että nättiä menoa! :)
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Ainiin sehän mun piti kirjottaa mutta unohin, eli ilmeisesti se oli vaan vetänyt jotain henkoseensa, joka sitten lähti omia aikojaan. Kiitti!

   Poista
 2. Onneks ei ollut mitään kummempaa!:) Vera on kyllä tosi kaunis, ja pakko mainita, sulla on älyn kaunis nimi:) Ja suuri kiitos kun liityit lukijaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ja onneksi en itekkään ehtinyt sillon hermostua, äiti ja iskä oli paljon enemmän huolissaan :D Veerahan on sievä kuin karamelli :) Aijaa no kiitti ja jeps ei mitään, ilo on minun puolellani :P

   Poista