lauantai 9. helmikuuta 2013

Kenttävalmennukset

Eilen perjantaina ja tänään lauantaina meillä oli taas kenttäpuolen aluevalmennukset. Ensimmäisenä päivänä tehtiin taas töitä puomeilla ja parilla kavaletilla jumpaten hevosia, tehtäviin kuului myös paljon väistöjä. Vera oli oikeastaan koko tunnin aika vahva, enkä oikein saanut sitä kuuntelemaan apujani niin kuin olisin halunnut. Se kiukutteli laukanvaihdoissa pukittamalla ja protestoi nostoissa erityisesti oikeaan kierokseen. Täytyy vähän miettiä mistä se johtuu, mutta todennäköisesti sitä ärsyttää pieni jumi selässä vasemmalla puolella sään lähellä lavan takana. Jostain se on vetänyt sen paikan pikkuiseen jumiin, mutta nyt ensimmäistä kertaa varsinaisesti näytti sen ratsastaessa.


Perjantain päätehtävä meni näin:
Ravissa sisään tehtävään joka alkaa oikeassa kierroksessa väistöllä uralta puomeille, puomien jälkeen takaisin uralle väistäen ja päädyssä laukannosto sekä laukkapuomit ympyrällä. Matka jatkuu lävistäjälle jossa ylitetään yhden laukka-askeleen välein puomi-ristikko-puomi linja. Lävistäjältä vasemmalle, laukkapuomit ympyrällä, siirtyminen raviin, väistö ja ravipuomit, väistö takaisin uralle.

 
 

                                                                                               Lauantaina hypättiinkin sitten rataa ja veeralla oli jarrut hukassa ihan ensimmäisestä hypystä lähtien. Siellä se ihan innoissaan porskutti ja kuskasi minua esteeltä toiselle. Kyllä se suurin piirtein meni kuten halusin ja ohjaus pelitti, ei se myöskään hirmu lujaa mennyt. Myös siirtymiset askellajien sisällä onnistuivat ihan hyvin, mitä nyt jarrutusmatka vähän piteni kun haluttiin vain hidastaa tempoa. No mutta auta armias jos yritin raviin siirtää, vaikka laukkaa vaihtaakseni. Satametrisestä maneesista meni varmaan yli puolet jarrutellessa, koska varsa tahtoi laukata. Vera oli kaiken kaikkiaan tosi hauska aasi ja teki hyviä hyppyjä, erityisesti lävistäjälinjan kolmoissarjalla. Katsoin muuten videolta pätkää meidän menosta ja myös Veeran laukka näytti ajoittain jo aikas kivalta! Kotiläksyksi saatiinkin nyt harjoitella pikkuesteillä sitä että hevonen reagoi apuihin välittömästi. Jos esteeltä tullaan alas vaikkapa väärässä laukassa reaktio vaaditaan heti, mikäli sitä ei tule niin hevonen vaikka seis ja sitten matka jatkuu oikeassa laukassa.
 
 
 

 

2 kommenttia:

 1. Aada(En jaksanu kirjautuu sisää..)15. helmikuuta 2013 klo 20.04

  Oon ollu ihan älynlaiska kommentoimaan,kännykällä ei aina vaan innosta!:D Taas tosi ihana postaus,tykkään niiiin sun kirjoitustyylistä!!:)

  porroturpia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aada :) Ahkerahan sä oot ollu :D Itekkin oikeastaan vaan kirjotan postaukset koneella, muuten surffailen puhelimella (kuten nytkin)

   Poista