lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kaviojuttuja ja päiväunilla

 
Tänään meillä kävi kengittäjä vuolemassa toista kertaa varsomisen jälkeen ja nyt on molempien tassut taas kunnossa! Nikan vuoro oli tällä kertaa ensin ja se osasi olla kiltisti lukuunottamatta puolivälin kaaosta, kun aina niin vakaa ja rauhallinen lohikäärme Veera havaitsi vaaran jossain tallin ulkopuolella ja alkoi puhisemaan ja syöksemään tulta, jolloin varsakin tietysti säikähti. Laitoin sitten suosiolla ovet kiinni niin, että päästiin jatkamaan ilman äiti hepan sekoilua ja Nika osasikin käyttäytyä hyvin kunhan vaan tamma oli rauhallinen.
 
Nikan kaviot vaikuttavat kokonaisuudessaan ihan hyvältä, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen itseäni jäi häiritsemään se, että vasemman etusen polvi näytti olevan ihan aavistuksen kokka tai oikeastaan varsa vaan seisoi vähän vasen jalka taaempana ja välillä polvi oikeni asennon vaihtuessa. Tuijottelin sitten koko Veeran vuoron ajan varsan koipia ja näytti siltä että kavio oli aavistuksen pystymmässä eli siinä oli millin tai kaksi pidempi kanta. Lopuksi muutkin tulivat sitten katsomaan jalkaa ja pitkän tuijotustuokion jälkeen kengittäjä otti raspilla kannalta 1-2mm pois ja jalka oikeni ideaaliin asentoon. Puoliero ei tosiaankaan ollut mitenkään iso, mutta kuitenkin merkittävä ja olen aika ylpeä miten olen oppinut katsomaan myös kavio- ja jalka-asentoja, huomioimaan liikkeen sekä keksimään ratkaisuja niihin! Olen tässä parina päivänä muutenkin miettinyt, että jos esimerkiksi lähtisi nyt hevosta katsomaan niin osaisi kyllä kiinnittää huomiota moneen asiaan, jotka aiemmin olisi jänyt kokonaan huomaamatta.
 
Vielä pikaisesti takaisin aiheeseen eli Veeran toinen etunen oli levinnyt omaan silmään aika ikävästi viime viikon aikana, mutta vuolemisen jälkeen siitä tuli oikein hyvä. Kengittäjä sanoi, että Veeralla on hyvät kaviot kengättömäksi ja ne on paremmassa kunnossa nyt kuin kengällä (yleensä ainahan näin kyllä käykin, mutta jos jalka-asennot kärsisi samalla niin pitäisi kyllä laittaa popot jalkaan). Veerallahan on tai oikeastaan oli pukinkavio sen saapuessa, mutta nykyään edes eläinlääkäri ei huomaa sitä ja uuden kengittäjän saapuessa ensimmäisen kerran piti näyttää, että kummassa jalassa se oikein on. Nykyisin se näkyy ainoastaan ilman kenkiä, koska se kasvaa vähän hitaammin ja pysyy vähän turhan kasassa kun taas toinen leviää liiaksikin. Kenkien kanssa pidempi (6vk) kengitysväli oli ihan hyvä sillä kavion kulmaukset eivät päässeet muuttumaan, mutta ilman kenkää toinen etunen kasvaa sitten liiankin paljon, joten neljän viikon väli vuolussa on aika passeli, koska se ei vaurioita kaviota kuten naulaaminen.
 
Varsa kupsahti viereen kun olin rapsuttamassa sitä, pikkuisen vissiin väsy tuli, kun joutui odottelemaan vielä äipänkin tassuhuollon!
Ja sitten unten maille kun kuvaaja häipyi
"En halua nukkua ilman unikaveria!!" -  Eli siihen loppui päikkärit siltä erää
Vielä vähän olisi kyllä väsyttänyt!
Pallero eilen ilta-auringossa
Pikkubambi on melkoisen notkea
 
 Ilmeisesti vähän väsytti taas kun kävelee jo ihan mutkille


Vielä vaatii pientä taiteilua tuo syöminen!
Varsan naama ♥
"Isot hepat on ihan outoja, ne vaan kierii maassa ja yrittää kaataa puita""OMNOMNOM RUOKAA!!!" -Veera
"Jee Pirre kutsuu" -Varsa
Tässä se ero varsan ja aikuisen hevosen välillä
 No eikun lol, kyllä Veera tulee aina muulloinkin kun kutsuu, viimeksi kaksi kesää sitten jouduin menemään sitä puolimatkaan vastaan laitumen portille :D
Varsa aina pällistelee jonkun aikaa ennen kuin alkaa syömään, se ei vielä ihan hokaa tota ahmimisen ihanuutta

"Äiti kierii TAAS"
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti