keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Maastoilua ja polskimista


Kunnon kesä on taas täällä ja hepat ovat vihdoin päässeet yötä päivää laitumelle! (Alkaa tosin olla jo liian kuuma, kun hepat pitää hakea kesken päivän sisään etteivät läkähdy...). Nikkis on taas oppinut vähän uusia juttuja ja viikonloppuna käytettiin se ja Veera suihkussa. Veera ymmärsi näyttää hyvää esimerkkiä ja mussutti vaan ruohoa, vähän piti toki näyttää siltä, että inhottaa silloin kun vahingossa kastelin sen naaman. Myös iippis pysyi hyvin paikoillaan, välillä otti jonkun askeleen, mutta ei pelännyt ollenkaan letkua ja lopulta törötti tyytyväisenä mammansa vieressä viilennettävänä. Ollaan käyty myös ihan vähän tiellä kävelemässä ja jopa Veera on osannut käyttäytyä täysin asiallisesti, ehkäpä siitä tulee taas maastomopo. Joku päivä täytyy varmaan myös heittää hepat koppiin tai oikeastaan antaa niiden mennä sinne itse, jos vaan saadaan koppi tarhan portista sisään. Saavat sitten alkaa syödä iltaruokansa aina siellä, koska ihan viimeisenä tarvitsen hevosta joka ei mene koppiin.

Iippiksen kanssa on siis sujunut hyvin, mutta viimeisimpinä parina kertaa kun olen ratsastanut Veeralla se on flipannut ihan täysin ja villinnyt Veeran mukaansa. Ollaan siis tultu pari kertaa täyttä laukkaa pellon takarenasta pois kun Nika on häipännyt tarhan puolelle... Siinä ei paljoa ole tamman selässä ratsastajalla sanomista jos varsa juoksee jo sadan metrin päässä ja katoaa kulman taakse :D Täytyy siis ihan oikeasti nyt rakentaa ne aidat sinne kentälle, jos meinaa että ylin päätäntävalta on koko ajan kuskilla kun Nika ei pääse siellä kentällä niin kauas piiloon, ei Veeraa voi kieltääkään juoksemasta lapsensa perään. Koska intoa on näkynyt olevan, otettiin sitten eilen ensimmäistä kertaa ihan tarkoituksella laukkaa ja Veerahan yritti ihan kunnolla kuskata minua ympäri peltoa :D Pysyi se kyllä sillä ympyrällä minkä määritin, mutta vauhti oli jokseenkin kiihtyvä. Mutta hyvä vaan, että on intoa, mukavampi sekä hepan että ratsastajan kannalta!
 
pikku pirulainen
Viime viikonloppuna pääsin ensimmäistä kertaa tänä vuonna maastoon ja ratsuna toimi ihana Harly-poni! Oli kyllä tosi rentouttavaa käydä maastossa järkevän ratsun kanssa (no hard feelings Veera, käytöksesi johtui varmasti mammahormoneista :)) Odotan niin innolla sitä, että pääsen myös oman tamman kanssa taas metsäretkille! Lauantaina kävin vielä itsekseni lenkillä ponin kanssa ja lisäksi ratsastin meidän tallikaverin hepan + illalla mentiin polskimaan kera Eevin ja Harlyn, kunnon heppapäivä siis! Sunnuntaina kutsuivat Keuruun kenttikset kuvaajan roolissa, josta suunnattiin pikaisesti omalle tallille lastaamaan ponia ja sanomaan heipat, kun Harly lähti takaisin kotitallilleen.  Vähän ikävä tulee kyllä pientä valkoista! 

Koko viikonloppu oli tosi kiireinen ja tarkoitus oli kirjoittaa jo aiemmin, mutta viimeiset pari päivää olen lähetellyt kuvia kisoista yli puolille kaikista maastokokeeseen osallistuneista eli en ole ehtinyt tehdä koneella muuta kuin muokata kuvia. Tänä aamuna olin taas valpassa ja ratsastuksellisten juttujen lisäksi saatiin vähän muuta pohdittavaa omien heppojen suhteen. Nyt en kuitenkaan kerro vielä enempää, katsotaan mihin suuntaan tämä etenee :)Perjantaina otin varalta hätäjarrut mukaan, kun en tiennyt miten poni käyttäytyy maastossa, mutta eipä kyllä tosiaan olisi tarvinnut ja seuraavana päivänä ne jäivätkin kotiin
 
Meillä oli kyllä ihan päivä kun käytiin ekan kerran uimassa... Näyttää ihan joltain kuutamouinnilta otetuilta nämä kuvat :D

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti