torstai 18. huhtikuuta 2013

Pientä sairastelua


Vera alkoi taas köhimään uudelleen viikonlopun valmennuksessa, jolloin treenit jäivätkin odotettua kevyemmiksi. Käynnissä heppa oli ihan ok, mutta heti kun aloin ravailemaan yskiminen alkoi taas. Tunti mentiin siis hyvin kävelypainotteisesti, jostain kumman syystä laukkaaminen ei kuitenkaan aiheuttanut yskimistä. Epäilimme että Veeralla saattaisi olla jotain ärsytystä kurkunpäässä, koska ainakin oireet viittasivat sinne päin. Lisäksi sillä tuntui olevan ainakin jonkun verran limaa henkosessa. Valmentajalta saimme ohjeeksi antaa höyryhengitystä tammalle ja kävimmekin matkalla ostamassa vedenkeittimen, eukalyptuskarkkeja ja lakanan toimenpiteitä varten. Klinikalle soitettaisiin maanantaina.Tallilla veteen liuotettiin eukalyptus sekä suolaa ja kipattiin kuuma vesi sankkoon. Veeralle pistettiin lakana turvan ympärille tötteröksi niin, että kaikki höyry ohjautuu sen sieraimiin. Heppa suhtautui uuteen tilanteeseen hyvin lunkisti ja höyry vaikutti toivotulla tavalla, sillä Veera alkoi pärskiä limaa lähes heti lakanan päähänsä saatuan. Vera sai muuten uuden lempinimen elefantti, koska lakana näytti ihan kärsältä!

Maanantaina Veera yski vielä aika paljon ja annettiin sille höyryä ennen ja jälkeen kevyen ratsastuksen. Soitettiin myös klinikalle jonne saatiin aika tähystykseen ensi maanantaille, myös he epäilivät jonkinlaista kurkunpään ärsytystä.

Tiistaina ja keskiviikkona Veera ei enää yskinyt ja ratsastin kaikki askellajit nopsaan kentällä. Vaikka se ei köhisikään niin jatketaan silti vielä höyryn antamista ja vera saikin leikkiä norsua molempina päivinä. Meidän kenttäkin on muuten vihdoin sulanut ja nyt siinä on jo ihan täydellinen pohja. Mahtavaa päästä ratsastamaan hyvällä kentällä ulkosalla, nyt iski kyllä ihan hirmuinen treeni-into talven käyntijaksojen jälkeen! Käydään vielä maanantaina klinikalla tsekkaamassa tilanne ja sitten toivottavasti päästään aloittelemaan ihan täysipainoiset harjoitukset.

Kesä ja kärpäset!

2 kommenttia:

  1. Olisit laittanut kuvan Piritasta kärsäkkäänä ;) Voi harmi, että tuli tää yskiminen, mutta hevoseton on huoleton...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin ehkä laittaa kuvan VEERASTA kärsäkkäänä :D Niinpä :)

      Poista