sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Poniratsastusta ja tuuppailua ulkokentällä

Perjantaina sain ratsastaa Veeran lisäksi jo aiemminkin blogissa esiintyneellä Boke-ponilla, koska sen omistaja ei päässyt tallille. Ratsastin ensin Bokella, jonka kanssa tein reilun puolituntisen töitä mennen kaikki askellajit läpi. Varsinkin ponin laukka tuntui kehittyneen, ero voi toki johtua myös pohjasta, sillä viime ratsastuskerralla kenttä oli vielä lumen peitossa. No poni tuntui kuitenkin tosi mukavalta ratsastaa, mikä on pääasia!Boken jälkeen kentälle työskentelemään pääsi Veera, jonka kanssa tein kevyen perusratsastuksen. Ensin pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen rentoa ravailua ja muutama laukkaspurtti. Sitten vielä hieman ravailua ja pitkät loppuverkat. Veera oli ihan normaali oma itsensä, vähän pilkettä silmäkulmassa niin kuin aina ja se tekikin jotain hassua en vain yhtään muista mitä! Ilta oli tässä vaiheessa jo niin pitkällä, että ratsastuskuvat eivät oikein ottaneet onnistuakseen. Saattekin tällä kertaa tavallisten ratsastuskuvien sijaan katseltavaksi muutaman maisemakuvan kentältä otettuna.

 


 Launtaina ratsastin normaaliin tapaan ainoastaan Veeran, keli oli melkoisen tuulinen, mutta tamma esiintyi siitä huolimatta ihan edukseen. Ratsastin pelkästään käyntiä ja ravia tehden paljon temponmuutoksia sekä siirtymisiä ja peruutuksia. Peruutukset ovat olleet meille aina vaikeita, niissä Veera nousee oikeastaan ihan poikkeuksetta ylös ja jännittyy, mutta tällä kertaa saatiin yksi hieno peruutus rennolla hevosella. Jes! Pysähdyksiä ja peruutuksia ollaankin harjoiteltu viimeviikot ahkerasti, kiva että treeni tuottaa tulosta! Myös ravissa tamma esitti ajoittain tosi hienoa pätkää, mutta ihan parhaimpia hetkiä ei valitettavasti saatu taltioitua kuviin. Veera oli koko ratsastuksen ajan oikein mukava, kevyt ja reaktiivinen. Tuntuu että ollaan pienessä ajassa kehitytty paljon eteenpäin :)
 


Jei!Kerron tässä just äitille, että Veera suunnittelee jotain. Noin kolme sekuntia myöhemmin heppa karautti pomppien kentän toisen päähän. On tainnut tulla jo tamman metkut tutuiksi :DSen karva kiiltää :)

6 kommenttia:

 1. Voi ei, olipa taas ihania kuvia!:) Varsinkin tuo eka ja kolmas kuva oli mun mielestäni jotenkin todella ihania. Ooot edukses tossa yhessä kuvassa, jossa höpötät äidillesi;D Paraskin puhuja, mun ilmeet on aina tuotakin pahempia..

  VastaaPoista
 2. miksi Vera kulkee noin pitkässä muodossa,aina kun olen postauksen kuvat katsonut niin hirveän pitkänä se kulkee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veera mielellään jolkottaisi koko ajan pitkässä muodossa, mutta se on kyllä tullut jo paljon ryhdikkäämmäksi kun vertaa vaikka kesän kuviin :) Pitkänä liikkuminen on veeralle jollain tapaa miellyttävämpi tapa liikkua, silloin se myös työstää paremmin läpi selän. Pienemmässä paketissa veeran takajalat unohtuu helpommin talliin, joten muoto on vielä hieman toissijainen asia, vaikka sitäkin toki harjoitellaan. Kiva kun kysyit, sano jos jotain jäi vielä epäselväksi!

   Poista
 3. Oih mä oon heikkona kiiltäviin heppoihin :D

  VastaaPoista