keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Aluevalmennukset

Viikonloppuna olikin sitten tän vuoden viimeiset aluerenkaan kouluvalmennukset. Tykkäsin taas tosi paljon ja lauantaina sainkin ahaa-elämyksiä siitä kuinka mun tota otusta pitää oikein ratsastaa! Lauantain valpan tehtävistä en jaksa nyt enempää selostaa, eikä me mitään hirmu erikoista tehtykkään, vaan aikalailla perustehtäviä joilla saatiin hevoset toimimaan. Tää meijän aluevalmentaja on kyllä oikeesti ollu ihan tosi huippu, molemmilla valmennuskerroilla ollaan Veran kans menty paaljon eteenpäin. Tässä valkussa tajusin vasta ensimmäistä kertaa ottaa ohjat kunnolla tuntumalle, vaikka kaikki valmentajat on tainnu siitä vuorollaan sanoa... Nyt se sit tais kuitenkin oikeesti mennä perille ja hyvä niin! Yleensä oon hyvin vastaanottavainen kaikille (hyville) ohjeille, korjaan ongelman ja opin melko nopsaan, mutta toi ohjaspituus ei vaan jotenkin ole iskostunut mun päähän. Oon vaan aina ajatellut että vedän heppaa suusta jos ohjat on tiukalla, nyt mulle kuitenkin selitettiin että eihän se heppa voi pehmitä ja myödätä ennen kuin sen saa läpi ja läpi sitä ei saa ilman että se alkuun tuntuu vähän raskaalta. Anu on kyllä jo nyt ihan ehdottomasti yks mun lempivalmentajista, vaikka vasta vain kahtena viikonloppuna ollaan hänen silmiensä alla oltu!
 
Sunnuntaina jatkettiin aikalailla siitä mihin lauantaina jäätiin, tällä kertaa tehtiin paljon siirtymisiä, taivutuksia, asetuksia ja istuntaharjoituksia kaarevilla teillä. Istuntaharjoitusten aikana mentiin ilman jalkkareita, ja koko meidän ryhmä saikin kotiläksyksi ilman jalustimia keventelyä joka ratsastuskerralla! Sunnuntaina Vera toimi vielä paremmin kuin lauantaina ja se tuli tunnin loppupuolella kivan pehmeäksi suustaan, eikä käsivarsianikaan enää krampannut toisin kuin lauantaina ja vielä sunnuntain valmennuksenkin alussa. Anu sanoi että oltiin edistytty kivasti viimekertaisisista valmennuksista, vaikka jouduinkin myöntämään heti lauantaina ettei olla ratsastettu Eijan opissa kertaakaan valmennusten välillä Veran pienimuotoisen saikun takia. Valmennuksista jäi taas kokonaisuudessaan tosi hyvä maku suuhun ja innolla odotan että päästään treenaamaan!  Kotiläksynä meille tuli erilaiset istuntaharjoitukset, edelleen hevoseen vaikuttamista, asetuksia, taivutuksia, puolipidätteitä ja väistöjä sekä varmaan tärkeimpänä uusi ohjaspituus, joka voidaan tosin varmaankin liittää tuohon vaikuttamiseen.
 

 
 
 
 
Maanantaina sitten juoksutin Veran vaihteeksi. Pitäis varmaan joskus ottaa videota siitä touhusta, koska veran takapää on hyvinkin kevyt aina silloin kun pääsee vähän rellestämään ja eroon ratsastajasta! Huvittava otus kertakaikkiaan, ei sille voi kuin nauraa :D Mamman kiltistä pikku tammasta tuleekin aina varsinainen badass!! Tiistaina Veera vietti ansaittua vapaapäivää ja tänään työskenneltiin sitten kentällä noin puolen tunnin ajan käynnissä. Nyt tulevana sunnuntaina ois Polleparkissa pienet seurakoulukisat, vähä hotsittais lähtee, saas nähä käydäänkö sit pyörähtämässä kouluaitojen sisällä... :-)

2 kommenttia:

 1. Veera näyttää siltä kuin että olis käyny parturissa, tuossa ekassa kuvassa :DD Yritin kattoa muista postauksista että onko sen "hienot hiukset" noin nätisti :) Mulla joskus ottaa silmään toi Veeranh tähti, varsinkin tossa yhessä kuvassa kun oli aiak paljon punasta ja ruskeeta ja sitten tollanen hieno valkoinen "läntti" otsassa! :D Aikas söpö :D Voin kyllä sanoa että ilman jalustimi akeventäminen on aivan jotain, sen jälkeen reidet ja takapuoli aivan kaput :D
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin huomattu, parturoin veeran nimittäin tossa pari päivää sitten! Ja jep toi sen tähti on kyllä ihana, aina pimeellä ku hakee veraa tarhasta niin näkyy vaan toi sen tähti ja hörinä kuuluu sieltä missä se on :) Ilman jalustimia keventäminen on kyllä kamalaa :'D

   Poista