torstai 6. joulukuuta 2012

Kuulumisia ja paljon kuvia

Jes, talvi on saapunut vihdoin tännekin! Ollaan nyt päästy pitkästä aikaa treenailemaan myös kotona, kun kenttä on ollut hirmu hyvässä kunnossa lumien tultua. Pakkaset ovat tietysti osaltaan rajoittaneet treeniä kun lukemat ovat olleet noin -23 asteen tuntumassa koko viikon. Talvi on kyllä aivan ihanaa aikaa pakkasesta huolimatta. Kunhan vaan muistaa itse pukeutua oikein ja oma asenne on kohdallaan ei kylmyyskään pääse häiritsemään! Itse olen turvautunut lämpimiin villasukkiin, lapasiin, lökäreihin ja kerrospukeutumiseen ratsastaessani, eikä ole vielä kylmä tullut. Ainoa oikea ratsastusvaruste minulla käytössä näin pakkasilla on lienee kypärä, satulaa olen myös vältellyt ja varsinkin kylmää hohkavia jalustimia. Alkuviikko meni tosiaan kevyemmin pakkasten johdosta, maanantaina ratsastin kevyesti puolistuntisen. Vera on ollut nyt tosi kiva, miellyttävä ja reipas kotona ratsastaessa, on jäänyt aina tosi kiva fiilis ratsastuksesta! Tiistaina ratsastin vain reilun vartin jonka jälkeen päästin Veran vähäksi aikaa juoksentelemaan vapaana kentälle, koska ylimääräistä energiaa on tosiaankin kertynyt. Muutaman kierroksen ajan se jaksoi pöljäillä, jonka jälkeen hakeutui ympyrälle kuuntelemaan ohjeitani  aivan kuten normaalisti juoksuttaessa. Kiva tunne huomata että hevonen hakeutuu mielellään lähelleni, seuraa, tahtoo kuunnella ohjeitani! Keskiviikko Veralla oli periaatteessa vapaapäivä, mutta käytiin kuitenkin tallilla siivoamassa karsinat ja ruokkimassa hepat. Lisäksi kävelytin Veraa kentällä noin vartin ja testattiin siinä samalla seuraamista, väistämistä ja muita perusjuttuja.
 
Tänään, torstaina, lähdettiin talille jo puolilta päivin ja saatiin vihdoinkin kuvaaja (orja) mukaan! Mentiin kentällä koulua vähemmän vakavasti ja otettiin pieniä laukkaspurtteja, nyt kun pakkanen on vihdoin laskenut. Toivottavasti päästäisiin taas pellolle ratsastamaan niin siellä ois sit hyvä hanattaa! No ehkä sitten viikonloppuna jos vaan saadaan lupa.. :) Vera oli taas hirmu mukava, se on kivasti alkanut pehmetä suustaan ja hierojakäynnin jälkeen myöskin suoristua. Vera on nyt myös helpompi ratsastaa vähän pienempään pakettiin, sekin tulee tietysti pikkuhiljaa, mutta hyvään alkuun ollaan mielestäni päästy! Onhan tässä koko talvi aikaa treenata ensi kauden kisoihin eli eiköhän se siitä vähitellen. Tähän alle nyt sit paaljon kuvia, ettei vaan ois jo vähän liikaakin? Silloin kun on paljon hyviä kuvia tulee aina valinnan vaikeus!
 
 

 4 kommenttia:

 1. Ihanan talvisia kuvia :D Ja Vera on söpö, niinkuin aina ;)

  VastaaPoista
 2. kivoja kuvia! mut näyttää että oot aika paljon suussa kiinni noissa vikoissa kuvissa? ei varmaan hirveesti haittaa hevosta mut ei vaan näytä kauheen kivalta kun suupieli on venynyt :) ilman satulaa monilla se vika että otetaan tukea ohjasta liikaa ja hevonen ei pääse myötäämään koska ratsastaja jää pitämään. satuin googlen kautta blogiin kun etsin uusia hevosblogeja.
  t. elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvista näkee varmaan myös että hevosella oli aika paljon vauhtia suhteutettuna kentän kokoon, joten ennen kulmaa oli pakko ottaa kiinni vähän kovemmin kun pieni pidäte istunnalla ei enää riittänyt :) Kiva kun eksyit blogiini!

   Poista