perjantai 9. marraskuuta 2012

Klinikkareissu

Maanantaina kun menin tallille niin Vera oli päättänyt yksivuotispäivän kunniaksi aiheuttaa meille vähän stressiä ja huolta. Hain Veran normaalisti tarhasta ja aloin tarkistamaan sen jalkoja. Kävin ensin läpi etuset joista en löytänyt mitään erikoista, mutta heti kun siirryin takasten pariin huomasin, että oikea takanen turvottaa kintereen alapuolelta ja on sekä lämmin että kosketusarka. Huolestuin aikalailla ja lähdin heti kentälle katsomaan ovatko askellajit puhtaat. Juoksutin veraa ensiksi suoralla uralla ja otin sen jälkeen liinan päähän pyörimään ympyrällä niin, että nään ontuuko Vera. Ei se luojan kiitos varsinaisesti ontunut, mutta pientä epäpuhtautta oli näkyvissä ravissa. Päätin kävelyttää veraa selästä käsin, sillä mikäli kyseessä olisi kuitenkin vain imppari, liikuttamattomuus ei tekisi hyvää jalalle. Vera käveli tosi hyvin ja rennosti astuen koko ajan vähintään kavion mitan etujalan merkin yli ja vaikutti ihan tyytyväiseltä. Kylmäsin jalan käppäilyn jälkeen ja puhdistin siinä olevan pienen haavan joka olisi voinut aiheuttaa impparin. Päätin että katsotaan vielä seuraavana päivänä mitä jalalle kuuluu ja tehdään sitten päätös siitä pitäisikö veraa käyttää klinikalla.
 
Söpöilykuva maanantailta ♥

Jalka eilen, turvotus laskenut jo hyvin.
                                                                                                       
 
Tiistaina jalka oli sitten turvonneempi, mutta Vera ei kuitenkaan ollut enää juurikaan ep eikä kovin aristanut jalkaa, lämpöä kintussa tosin oli vielä. Päätin että on kuitenkin parasta varata aika klinikalta, jotta varmistutaan ettei kyse ole mistään vakavammasta. Soitettiin klinikalle, saatiin aika perjantaiksi, myös ell epäili impparia ja antoi hoito-ohjeet välipäiville. Turvotus laski hienosti keskiviikkona ja torstaina, mutta ajateltiin että vera on kuitenkin parasta viedä klinikalle tarkastettavaksi. Samalla tulisi hoidettua eläinlääkärin todistus joka vaaditaan viikonlopun aluekenttärenkaan katsastuksista pois jäämiseen, mikäli ei halua maksaa turhaan valmennuksesta johon ei edes pääse.
Aamulla nopsaan napattu kuva Veerusta
Tänään olikin sitten aikainen herätys, koska klinikka oli varattu jo aamuyhdeksäksi. Suoriuduttiin hyvin matkaan ja oltiin perillä hieman etuajassa. Päästiin heti ilmoittautumisen jälkeen hommiin, koska klinikalla ei ollut tällä kertaa väenpaljoutta. Ell katsoi alkuun nopeasti jalan jonka jälkeen kävimme ulkona ravuuttamassa veraa. Epäpuhtautta ei havaittu nimeksikään, mutta lääkärit eivät kuitenkaan voineet sulkea murtumaakaan pois, joten jalasta otettiin röntgenkuvat ja kenkä jouduttiin irrottamaan. Siinä vaiheessa olin jo ihan kusi sukassa ja mietin kauhuissani että mitä teen jos veera kuolla kupsahtaa :'( Rtg kuvissa ei kuitenkaan onneksi löytynyt mitään. Seuraavaksi tsekattiin ultraäänellä jänteet ja hankkari, ainoa huomautus että jännetupissa oli nestettä joten selvittiin käytännössä puhtain paperein! Siinä jalassa diagnosoitiin siis olevan tulehdus, Vera sai antibiootit ja kipulääkettä sekä kuurin sulffaa. Tuikattiin siinä samassa myös rokotus, Vera tosin ei oikein tykänny piikittelemisestä, ei auttanu huulipuristin eikä mikään ja Vera sai taas hajoitettua yhdet Eskan päitset vetopaniikissa (Y). Sen ilme oli aika mainio kun se näki sen vempaimen ja tajus että sen kaunis turpa voi mennä rutulle :D Thanks God ei kuitenkaan löytynyt mitään vakavampaa eikä erityisiin toimenpiteisiin tarvitse nyt ryhtyä, normaaliin liikutukseen voidaan palailla viikolla jos ei mitään ihmeempiä :) Vera tosin oli tänään koko loppupäivän kuin takapuoleen ammuttu karhu, koska se joutui jäämään sisälle klinikan jälkeen ja sen kaunista turpaa oli pahoinpidelty törkeästi. Heh Veeran vankka olemus järkyttyi syvästi :D
 
Aika jäätävä naama veeral :DD
 
 
 
 
P.S. Heittäkäähän kommenttia uudesta ulkoasusta! Itteäni alkoi vanha tylsistyttää ja halusin kokeilla jotain vähän erilaista. Kertokaahan tekin mielipiteenne joko sit kommentissa tai sivupalkin kyselyssä :)

6 kommenttia:

 1. Onneks ei mitään vakavempaa ollut. Paranemisia Veeralle! :)

  VastaaPoista
 2. :D OIII ihan mahtava ulkoasu <33! Kiva ettei mitään vakavampaa :) Mua eritoten huvitti toi "Siinä vaiheessa olin jo ihan kusi sukassa..." ;D No joo, mitäs tässä, kunan vaan pomin ton tuolta x)
  Veera on tossa yhessä kuvassa justiinsa niin järkyttyneen vihainen kuin vaan voi huomata ;D
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja kiva kun tykkäät! Heh taisin olla jo vähän väsyny kirjoittaessani tän postauksen loppuosaa :D Ja joo veeraa otti pikkasen kuuppaan, se oli vielä tänäänkin ihan jurnu eilen saamastaan kohtelusta x)

   Poista
 3. Mistä Vera on tulehduksen saanut jalkaansa? Haavasta vai rasituksesta vai? Ikävä juttu, onneks ei ollut mitään vakavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisesta pikkuhaavasta oli juu päässyt sisään, vaikka oltiinkin putsattu se ihan asianmukaisesti silloin kun se ilmestyi. Niimpä :)

   Poista