tiistai 24. maaliskuuta 2015

Valmentautumista ja uusi treenikaveri!

Se on niin nätti!!
Kuvia on valitettavasti vain jokunen alkuverkoista ja laukoista, mutta eiköhän näilläkin pärjää :)

Superviikonloppu taas takana treenien osalta, niin fiksut ja hienot hepat! Tällä kertaa Veera sai ottaa hieman lunkimmin lauantaina maastoilun merkeissä, kun meninkin valmennukseen Larjan tallin nuorehkolla "Kukkis"-tammalla. Kukkis on reipas ja kerrassaan ihastuttava suokkineiti varustettuna myös oikein kivoilla askellajeilla. Olenkin ratsastanut sillä jo viime syksynä muutaman kerran aiemmin sekä myös tykästynyt siihen kovasti jo silloin!

Valmennuksessa keskityimme perusjuttuihin ja rentoutta sekä tuntumaa lähdettiin hakemaan ensin käynnissä ja sitten ravissa avotaivutusten sekä volttien kautta. Vielä viime syksynä valmentaja joutui huomauttelemaan minulle siitä, että päästän tahdin jatkuvasti karkaamaan, mutta nyt kun pidin paketin itse paremmin kasassa, hevonenkaan ei päässyt kiihdyttelemään samalla tavalla. Myös laukka sujui ihan näppärästi ja vaikka Kukkis innostuikin siitä kovasti, tuli se kuitenkin takaisin pidätteestä ja liikkui läpi selän. Saatiin paljon kehuja koko tunnin ajan myös valmentajalta, joka sitten heittikin että meidän pitäisi ostaa Kukkis (ei muuten kuulostanut yhtään hassummalta idealta, niin kovasti tästä suokkitytöstä tykkään! Harmi vaan, että meidän hevoskiintiö alkaa kyllä jo olla jokseenkin täysi :D).

Kukkis tuleekin todennäköisesti esiintymään blogissa vielä jatkossakin, koska saatiin tehtyä sellainen diili tallin omistajan kanssa, että tämä suokkineiti on nykyään minun uusi treenikaverini, silloin kun se ei mene ratsastuskoulun tunneilla :) Olen tosi innoissaan ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odottelen innolla kaikkia tulevia treenejä Kukkiksen kanssa!


Hymy korvissa sai kyllä ratsastaa molempina päivinä!
Aivan ihana kukkahepo!

Heti sunnuntaina sainkin ratsastaa Kukkiksella jo seuraavan kerran ja jos mahdollista heppa oli silloin vielä parempi! Tehtiin kevyt palautteleva treeni ja Kukkis pärskikin heti alusta saakka tyytyväisenä, samalla kun itse kehuin hevosta maasta taivaisiin vähintään joka toinen sekunti ja höpötin sille. Alun perin en ollut ajatellut ottaa laukkaa, mutta onneksi päädyin tekemään yhdet nostot molempiin suuntiin, sillä Kukkis esitti etenkin jälkimmäiseen suuntaan aivan älyttömän hienoa helposti pelkällä istunnalla säädeltävissä olevaa rentoa laukkaa kiirehtimättä yhtään ja myös raviin siirtyminen onnistui vain istunnalla ja hengityksellä! Myös loppuraveissa Kukkis väläytteli paljon aivan älyttömän hienoja askelia, jotka saatiin esiin pelkästään pienellä istunnalla tehdyllä puolipidätteellä. Oli muuten tyytyväinen likka hevosen kyydissä kun ratsasteltiin loppukäyntejä!!

Sunnuntaina oli vielä Veeran vuoro päästä vähän pidempään itsenäiseen treeniin, koska valmennus jäi sen osalta välistä edellisenä päivänä. Aluksi verkattiin normaalisti sileällä, mutta lopussa innostuttiin kokeilemaan tallikaverin virittämiä puomeja ja saimme häneltä myös oikein hyviä vinkkejä! Minulla on nykyään paha tapa päästää Veera kaahottamaan puomeille, kun se liikkuu eteen itse eikä tarvitse enää patistaa kuten alkuaikoina (pääasia tietysti on että tamma tahtoo ylipäätään liikkua ja on tosi hienoa, että se on innoissaan eli ehkä kyseessä on enemmänkin postiviinen ongelma?). Sain siis kehotuksen jatkaa ratsastusta oikeasti myös puomeilla ja se tehosikin tosi hyvin - kun lopetin pelkän matkustelun ja oikeasti vaikutin hevoseen kuitenkaan sitä häiritsemättä, tamma selvitti puomit oikein hienosti eikä yrittänyt livistää eteenpäin hirmuista kyytiä! Pitäisikin ratsastaa puomeja useammin, koska Veerakin tykkää siitä touhusta niin paljon ja se on myös mainiota jumppaa sille.
 

Selostan kaikissa kuvissa, joko iskälle tai Kukkikselle kuinka hieno se on tai kerron mitä teen seuraavaksi ja miksi,
onneksi maneesi ei ollut täynnä siihen aikaan kun metelöin :D

Vielä pakolliset puhelinkuvat loppuun, mutta josko tämä blogikin lähtisi pian uuteen nousuun kevään sekä pidentyvien päivien myötä!
Veeran kanssa innostuttiin yksi päivä jumppaamaan käynnissä minitikkujen yli kun maneesissa oli rata valmiina! Täytyy kyllä myöntää, että kerran hurjasteltiin myös laukassa yhden ristikon yli, vaikka varsinaisesti hypätä en tammalla enää aiokaan :D
Ihan yhtä nätti sää ei ole kyllä ollut enää viimepäivinä, kuin vielä tässä kuvassa. Eilenkin Veera parka hörisi ihan hurjana räntäsateen keskeltä heti kun huomasi minut tallin pihassa :D


4 kommenttia:

 1. Awww, ihanan iso tyttö tuosta Kukkiksesta on kasvanut! mää niin muistan sen ajan kun se oli ihan pieni varsa vaan :> ♥ ja upeaa teidän meno, tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Ella!! Joo itseasiassa itsekin muistan sen kesän kun Kukkis syntyi ja moni puhui siitä, mutta itse nähtiin se ekan kerran vasta puolivuotiaana silloinkin tosin vain ohimennen kun oltiin Tapaninpäivän ajelulla naapuritallin hepalla :)

   Poista
 2. Kivannäkönen suokki :) mitäs teidän poitsulle kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkis on tosi hieno! :) Lapselle kuuluu hyvää, pian onkin tulossa pitkästä aikaa postausta sen kuulumisista ja uusia kuvia :)

   Poista