tiistai 31. maaliskuuta 2015

Super puomitreenit Veeralla + videota!


Tämä tamma on rakkaus ♥ Tulin aivan älyttömän onnelliseksi ja iloiseksi pelkästään katsellessani näitä videoita ja oikein nauroin itsekseni ääneen kunnolla, puhumattakaan siitä miten hauskaa tuolla selässä oli tuona päivänä!! Veeran kanssa käy usein niin että meillä on aina ratsastaessa vähän liiankin kivaa, etenkin kun innostutaan laukkaamaan ja nauran sitten ihan vedet silmissä siellä selässä, kun tammakin niin nauttii ja tämäkään päivä ei ollut yhtään poikkeus :)

Sunnuntai-iltana meidän ohjelmassa oli siis puomeja ja virittelin maneesin ensin neljä ravipuomia, jotka olivat hieman koholla maasta, kolmet laukkapuomit viuhkaksi päätyyn ja vielä yhden yksittäisen pitkälle sivulle sekä kaksi laukkapuomia suht lyhyellä välillä keskihalkaisijan suuntaisesti. Alkuverkkasin tamman ihan normaalisti kaikissa askellajeissa eli alkuun käynnissä ja ravissa kaarevia uria sekä väistöjä ja tämän jälkeen avattiin laukkaa baanattamalla aina pitkät sivut. Kun tamma oli vertynyt aloimme keskittyä puomeihin ja tammahan oli niin hienona että! Ensimmäisen kerran kun tulimme ravipuomit olisi tehnyt mieli kiljua riemusta kun tamma nosteli niin nätisti koipiaan. Ennen se on aina vaan kolistellut menemään ja on tuntunut, ettei se joko jaksa tai tietysti huonommassa vaihtoehdossa yksinkertaisesti pysty nostamaan etenkään takajalkojaan, mutta nyt neitihevonen oli niin super!! Alkuun tamma yritti taas lähteä vähän kuskaamaan minua pää pystyssä puomeille lähestyessä, mutta en kiinnittänyt muotoon minkäänlaista huomiota, otin vaan pidätteen läpi ja pikkuhiljaa tammakin alkoi jäädä odottamaan. Etenkin viimeisillä kerroilla tamma oikein pomppi kuin vietereillä ja askeleeseen tuli aivan älyttömän hieno jousto sekä viive ja tassujen alle jäi kunnolla ilmaa!

Hienoin, niin ylpeä minun pienestä tammasta joka teki niin tosissaan hommia ♥

 
 
Annoin tamman mennä tosi rennosti aina puomien välissä ja tultiin tehtäviä vähän samalla rytmillä ja tyylillä kuin jos oltaisiin oltu hyppärillä. Myös laukkatehtävät sujuivat tosi tosi näppärästi ja tammahan ihan kuumui ja yritti hyppiä puomien yli valtavilla loikilla! Myös paikat osuivat suurimmaksi osaksi hyvin kohdilleen - on se vaan niin paljon helpompaa ja mukavampaa kun hevonenkin on innoissaan menossa mukana, eikä tarvitse yhtään pyytää eteenpäin. Vain kerran tuli vähän enemmän sähellystä jolloin pudotin tamman tahallaan raville ja ohjasin ohi lopuista viuhkan puomeista, ettei vaan lennettäisi vahingossa nenilleen, mutta muuten siis tosi hyvin! Pääasia oli että molemmilla olisi hurjan hauskaa ja se tavoite täyttyi kyllä potenssiin kymmenen, tyyli on välillä hivenen vapaa sekä kuskin että ratsun osalta, mutta katsokaa nyt miten tuo tamma oikein nauttii :)
 
Veeralla on suora kuminen omppukuolain suussa tällä videolla, joten kenenkään ei tarvitse pelätä sattuiko tammaa kun se itse riuhtoi menemään puomeille kättä vasten :D Ihana tamma, se on löytänyt tän tikkujen hyppelyn ihanuuden!

 

:D Ihana!!
Hieno neitihepo :3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Pojan kuulumisia ja valtava määrä kuvia luvassa heti seuraavassa postauksessa!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti