perjantai 25. huhtikuuta 2014

Jänskää!

Heippa!
Viimeisimmän kirjoittelukerran jälkeen onkin ehtinyt tapahtua tosi paljon! Ensinnäkin Veeran tiineyttä on takana jo 312 päivää ja varsa voi syntyä täysiaikaisena jo 3-8 (!!!!!!!!!) päivän päästä, aaaa excitement!!!  Ollaankin nyt tehty tallilla valmisteluja Veeraa & lohikäärme junioria ajatellen ++ lisäksi kuvioissa on mukana uusi heppatuttavuus! (Ja käytän aivan liikaa huutomerkkejä, sori no can do, liian innoissaan) EDIT: Tammani on myös päättänyt kartuttaa minun kokemustani eläintohtorina ja kehitti toissapäivänä jalkaansa impparin :)))))

Koko pääsiäisloma meni tallilla hommissa ja yhteensä tuli lapioitua ja kuskattua kottikärryillä kahteen pekkaan sellaiset kevyet 20 000 kiloa hiekkaa Veeran tarhaan, jossa aloitettiin pohja remppa. (Kyllä, hiekka painaa ihan törkeästi.) Samalla kiskottiin myös iskän kanssa maasta kantoja sekä kaadettiin puita ja suunniteltiin uutta aitalinjaa, ettei vaan heppojen nilkat nyrjähdä sitten juoksennellessa ;) Tarhaa laittaessa tuli muuten hankittua myös kesän ensimmäinen rusketus sillä niin lämmin oli tehdessä, että t-paidalla tarkeni paremmin kuin hyvin! Maanantaina tallinomistaja vielä laajensi Veeralle isomman varsomiskarsinan, joten kyllä nyt tamman kelpaa. Enää tallista puuttuu vain valvontakamera ja sitten alkaisikin olla valmista, ihan viimeisenä sitten vaan lykätään vielä oljet karsinaan. Eipä tuo tamma näytä ihan vielä alkavan varsomaan, vaikka maitoa jo kerääkin, joten ei tässä vielä kiirus ole :)
 
 
Keskiviikkona tarhasta löytyi sitten heppa jolla oli kolme varsin sievää jalkaa mutta yksi kera impparin. Turvotus oli kuitenkin onneksi aika vähäistä ja johtui luultavasti jalkaan päivän aikana ilmestyneestä karvattomasta verestävästä läntistä - joskus sitä miettii että mitä ihmettä se tamma oikein duunailee tarhassaan... Seuraavana iltana kun tultiin tallille jalka oli vähän paksumpi yön hauteesta huolimatta, mutta illan aikana saatiin turvotus laskemaan lähes kokonaan kylmäyksellä ja kävelytyksellä. Yöksi pistettiin vielä jalka uudestaan pakettiin, toivottavasti imppari menisi nyt näillä ohi, ei nimittäin paras mahdollinen aika vetää lääkekuuria!
 

Ja jotta saisin sullottua mahdollisimman monta asiaa samaan postaukseen ja tehtyä siitä mahdollisimman sekavan aion vielä kertoa ihan vähän uudesta treenikaverista! Kyseessä on siis täykkärityyppinen reipas ja herkkä koulutamma Falbe, jolla on myös tosi ihana utelias luonne ja positiivinen asenne. Nyt olen ehtinyt ratsastaa kolmisen kertaa Falbella ja ensi viikolla olisi tarkoitus käydä meidän ensimmäisessä yhteisessä valmennuksessa! Pitkästä aikaa on siis todennäköisesti luvassa valmennusraporttia, joten viimeistään silloin lisää Falbesta :)
 
TANKKI! Ihana iloinen mamma :)
Haaveilija viime viikonloppuna, nyt se on päässyt jo mutustamaan vähän ruohoa pihasta!

Sieltä saapuu hän
Hei vaan ♥
Tämän postauksen tarjoaa lihapulla!
Mitähän tässä oikein mahtaa tapahtua :D Mutta kuvaa kyllä hyvin viime viikkojen fiilksiä!

Tamma kierii nykyään tosi paljon, taitaa varsa vähän painaa jo mahassa :D
Veera on hirveä häirikkö, se tunkee koko ajan tielle ja kerjää huomiota, kun yrittää päästä hiekkakuorman kanssa ohi :D
Kerran se rölli saikin jo kaadettua mun kottikärryt, mutta tui tui ♥
KESÄ
Nyt viikonloppuna tarhan kunnostus jatkuu ja tänään perjantaina saapuikin uusi isompi hiekkakuorma, josta saatiin jo levitettyä neljässä tunnissa vajaa kolmasosa. Myös aidan pitäisi olla suunnitelmien mukaan pystyssä sunnuntaihin mennessä, Jyväskylässä täytyy pyörähtää ja pääsen ratsastamaan Falbella eli paljon tosi kivaa tekemistä luvassa!


6 kommenttia:

 1. Kiva että sait treenikaverin, taisit sitten miettiä vinkkiäni? :D Kuvia odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Äiti ei tosin oikein perustanut silloin ajatuksesta joten asia ei edistynyt, mutta nyt sitten tuli ihan yllättäen tämä mahdollisuus! :)

   Poista
 2. voi että mikä masu sillä jo on! oon alusta asti seuraillu veran tiineyttä ja muutenkin blogiasi :) vitsi odotan millainen upeus sieltä tulee! toivottavasti kaikki menee varsomisessa ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, itse siihen on tosin jo tottunut eikä se näytäkään yhtään niin valtavalta enää jos ei ole vertailukohtaa :D Oi kiva kuulla ja kiitos paljon, toivotaan!!:)

   Poista
 3. Kiitos viimeisestä.Ihanaa että olet noin töpinöissä,ei haittaa.Odotamme innolla sitä pikku Bampia( mikä se sitten onkaan)Veran massu on kyllä kuin vappupallo.Kuvia myös uudesta kaverista odotellen,peukutti RIMA DONNA...

  VastaaPoista