sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pimahtanut polle seurakisoissa


 
Eilen lauantaina käytiin pyörähtämässä Saarijärvellä koulukisoissa, eikä kyllä oikein ollut meidän päivä! Veeralla tuntui viiraavan päässä jo heti kilpailupaikalle saapuessa, eikä se malttanut pysyä yhtään paikoillaan vaan touhotti koko ajan jotain. Verkassa tamma oli todella reipas ja sainkin keskittyä pääasiassa vauhdin hallitsemiseen. Laukannostot oli ihan super, paremmat kuin koskaan kotona, vaikka laukka itsessään oli turhan etenevää.
 
Kun siirryttiin maneesista kentälle aitojen ulkopuolelle valmistautumaan, Veera keksi alkaa viihdyttämään yleisöä omalaatuisilla tempauksillaan. Kerran se säikähti tuomarin ja yleisön päädyssä todennäköisesti kuulutuksia ja teki 180 asteen käännöksen takasillaan ja singahti eteenpäin. Luulin jo että Veera hyppää aitojen sisään, mutta sain kuitenkin ohjattua sivuun ja hidastettua käyntiin ehkä noin kahden askeleen ajaksi. Heppa kuitenkin päätti, että nyt on pakko paeta paikalta sanoi epätoivoinen pilotti mitä tahansa! Se hyppäsi ensin pystyyn, ponnisti takasillaan vauhtia, loikkasi ilmaan ja jatkoi sujuvasti laukassa toiseen päätyyn. Siinä vaiheessa mietin, että mitäköhän tästäkin tulee, varsinkin kun rata piti aloittaa suoraan aitojen ulkopuolelta.
 
Radalla tamma käyttäytyi kuitenkin suhteellisen asiallisesti, eikä yllättäen tehnyt tuhmuuksia. Molemmat oltiin kuitenkin erityisesti ohjelman ensimmäinen puolisko ihan hukassa ja lopputervehdykseen tullessa Veera tuntui kysyvän, että nytkö sitten vihdoin aloitetaan! Ei vaan rata meni jo... Heti kentältä poistuessa nauroin, että olisi se kyllä voinut mennä vielä vähän huonomminkin (mutta ei kyllä paljon:D). Olin erittäin tyytyväinen siihen, että Veera ei kuitenkaan viskannut minua hiekkalaatikkoon! Prosentteja tästä esityksestä kertyi 58,8, mikä oli aika paljon enemmän kuin olisin osannut odottaa. Alakerran kommenteissa luki, että raviosuus voisi olla hitaampitempoinenoh God, mentiinkö me liian lujaa!? Laukkaosuus sen sijaan oli tänään parempi, joka oli aika yllättävää, koska yleensä se on ollut meidän heikkous.
 
Pöytäkirjoja odotellessa keskityin onnittelemaan kaikkia joilla oli mennyt hyvin, juttelemaan muiden katsojien ja tuttujen kanssa sekä katsomaan ratoja. Kisoissa oli tosi kiva tunnelma ja vaikka meillä ei mennytkään hyvin niin kaverit pärjäsivät! Kiva päivä siis :)
 

© Iida-Maria Ikkala
© Iida-Maria Ikkala

Kuva: Minttu Kuusela 

© Iida-Maria Ikkala
 

tui tui, viirupäinen elukkani♥6 kommenttia:

 1. Miksi ette ollut hyppäämässä tänään saarijärvellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole hypännyt Veeralla koko kesänä rataesteitä, joten ei lähdetty sitten kisaamaankaan :) Jos olisin vaan saanut hepan alle, niin oltaisiin kyllä tultu!

   Poista
  2. Miks et?:o Ja entäs se poni, sillähän oisit voinu mennä?

   Poista
  3. En oikein tiedä, ei ole huvittanut :) Muistin yhden säännön väärin jonka ajattelin kieltävän meidän osallistumisen, mutta ei sitä ollutkaan olemassa :D Jokatapauksessa ei oltu vielä valmistauduttu sillä tavalla kisoja varten siitä syystä ja annetaan ponin kasvatella nyt vähän karvojaan!

   Poista
 2. Hihi, viirupäällä viiraa :--D Mitäs pienistä, ei näillä kaviokkailla aina kaikki kaurat ole pussissa :) Uusia kisoja tulee vielä!
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi olen hyväksynyt kohtaloni elää vajukin tamman kanssa :') Jep tuleehan niitä, mutta meidän kohdalla aikaisintaan ensi kesänä! Ei se kuitenkaan haittaa yhtään, ja kuten jo Aadalle totesin, en edes odota Veeralta nykyään normaalia hevosen käytöstä :D

   Poista