tiistai 17. syyskuuta 2013

Tarkempaa selostusta kisoista

 
Sunnuntaina suuntasimme Hankasalmelle tämän kauden viimeisiin aluekisoihin ja kovin paljon parempaa päätöstä en olisi oikein voinut toivoakaan! Aamulla herätys soi heti neljän jälkeen meidän lähtöajan ollessa 8.25. Kiltisti Veera jolkotteli taas laitumelta vastaan, vaikka todennäköisesti se olisi mieluummin piiloutunut puun taakse jatkamaan kauneusuniaan. Verkassa tamma oli tosi mukava ja sain ratsastettua sen etenkin ravissa hyvin läpi selän ja tasaiseksi. Radalle mennessä tapahtui tavalliseen tapaan taantuma ja Vera siirtyi omaan jännittävään mielikuvitusmaailmaansa, joka oli täynnä valkoisia käärmeitä naamioituneina kouluaidoiksi. Lähtömerkkiä odotellessa saatiin kuitenkin hieman kiinni ajatuksesta ja Veera alkoi rentoutua uudestaan. Rata meni ihan tasaisen kivasti ja sen suurempia hirveyksiä ei tapahtunut, lukuunottamatta tietysti laukannostoja, jotka ovat aina vaikeita radalla. Olin tyytyväinen radan jälkeen, koska tiesin, että Veera teki parhaansa niissä olosuhteissa.
 
Prosentteja radasta kertyi 59,773 ja papereista löytyi kivana yllätyksenä kolme seiskaa kaikki eri kohdista. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, kun piti jäädä oikein paikan päälle jännittämään tuloksia! Nelisen tuntia odoteltiin luokan loppumista ja loppujen lopuksi sijoituttiin jaetulle kymmenennelle sijalle. Kotiin lähti vihreä ruusuke ja rahapalkinto, joka oli muuten meidän kaikkien aikojen ensimmäinen aluetason koulukisoista. Hieno heppa! 
 
Ensi kesänä Veera keskittyykin sitten toivon mukaan varsan kasvatukseen eli meitä ei todennäköisesti nähdä enää aluekilpailuissa :)
  
"OMG, AUTA ÄITI, PITÄÄ PAETA" 
 
"Kato mää sain tällasen rusetin, eiks oo hieno?"

12 kommenttia:

 1. Onnee! On se kyllä hieno tamma, meinaatko että ette kisaa varsomisen jälkeen enää koskaan aluekisoissa vai ette vain ensi kaudella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Veera on prinsessa :) Välttämättä ei enää koskaan mennä aluekisoihin, mutta eihän sitä tiedä jos tamma on hyvässä kunnossa, niin mikäs siinä!

   Poista
 2. Ootte kyllä aivan loistava ja komia ratsukko :)

  VastaaPoista
 3. Hehe, sä sitten osaat keksiä kuvatekstejä :D Hienoa te!
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos Ella! Eihän mun tarvitse niitä keksiä kun Veera niin sanoo :D

   Poista
 4. Onpas Vera lihava! Ei sen "varsamahan" tartteis kyllä tuossa vaiheessa vielä näkyä! Heppa vähemmälle vihreälle vai mikä lie lihottaakin sen noin palloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Veera on kasvattanut mahaansa ihan koko kesän ajan. Heti astutuksen jälkeisinä viikkoina huomattiin, että maha kasvaa kasvamistaan ja olen sitä päivitellyt yhdessä valmentajien, hierojan, eläinlääkärin ja tallinomistajan kanssa. Teoria on kuitenkin ihan pätevä eli nyt kun varsahormoonit vaikuttaa ja stressiä ei ole, se hyödyntää kaiken ravinnon paljon paremmin. Tällä hetkellä se on kuitenkin aivan vaaratonta laidunmahaa joka lähtee pois, jos veeran siirtää tarhaan. Yhtään ylimääräistä läskiä sille ei ole päässyt kertymään ja kylkiluut tuntuvat selvästi (EDIT: +jopa näkyvät haaleasti), joten ei tarvitse olla huolissaan "

   On se hyvä kuitenkin että sinä minulle tästä asiasta huomautit, muutenhan en tietäisi vieläkään! "Kamera tekee ihan selvästi +100kg Veeralle" "Apua mikä maha! Tämä ei voi olla meidän Veera :D"

   +Meinasitko muuten että yhä edelleen tässä vaiheessa syksyä löydät jostain hevosta oikeasti lihottavaa vihreää? Ja sit noista väkirehuannostuksista sen verran, että tyhjästä on paha nyhjästä.

   Jäikö vielä kysyttävää? Vastaan enemmän kuin mielelläni :-)

   Poista
 5. No tähän täytyy kommentoida, että ei se laidunmaha vaaratonta ole jos se saa hevosen turpoamaan joka suunnassa noinkin palloksi. tuskin se maha ilmaakaan on, ja mikään ylimääräinen paino ei ole hyväksi hevosen jaloille. vastasit taas niin kärkkäästi puolustellen, että pakko oli kommentoida. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no ammattilaisten mielipide on kylläkin ollut juuri se, että maha tosiaankin on pääasiassa ilmaa :) Itse en ainakaan huomaa hevosen juurikaan paisuneen kuin mahasta ja samaa ovat sanoneet kaikki muutkin, hassua jos olet noin radikaalisti toista mieltä nähtyäsi pelkkiä kuvia. Kylkiluut ja okahaarakkeet tuntuvat, kaula on kiinteä, sään ympärille eikä kyynärpäiden taakse ole kertynyt ylimääräistä rasvaa. Sounds good to me! Tokihan se muistuttaa ulkomuodoltaan lähinnä jumppapalloa, enkä sitä kiellä, koska kuka tahansa pystyy sen näkemään. Kenelleppäs se ylipaino hyvää tekisikään, olen minäkin juossut reppu selässä ja huonomminhan se silloin sujuu ja nivelet & jänteet kiittää. Asialle ei nyt vaan yksinkertaisesti voi mitään, Veera on päättänyt testata napanahkansa venyvyyttä ja sen se myös tekee. Väkirehut on minimissä, heinä hyvälaatuista ja sitä syötetään kohtuudella, tamma liikkuu seitsemänä päivänä viikossa minun toimestani + on yötä päivää laitumella ja riehuu sielläkin ihan kiitettävästi. En nyt vaan yksinkertaisesti keksi, että mitä voisimme tehdä toisin, eikä muuten ole tiennyt kukaan muukaan, kun olen neuvoa kysynyt.

   Tuon ensimmäisen lihavuuskommentin tarkoitus oli aiheuttaa vain ja ainoastaan pahaa mieltä, eikä esimerkiksi neuvoa ystävällisesti. (Siinä tosin onnistumatta, koska olen ilmeisesti sen verran kieroutunut, että pidän todella väittelystä). En siis ymmärrä miksi minun tulisi vastata nöyrästi myötäillen tuollaiseen kommenttiin, jonka on lähettänyt ilkeämielinen, kateellinen tai muuten vain häiriintynyt ihminen. Itse voin ylpeänä todeta, etten koskaan ole kommentoinut ivallisesti anonyymina kenenkään blogiin tai myöskään haukkunut muita ht.netissä, enkä keksi yhtään hyvää syytä kenenkään tehdä niin.

   Poista