maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kisoihin valmistautumista

Ensi viikonloppuna meillä olisi vuorossa kisakauden avaus seurakoulukisoissa Haapasalon maneesilla. Luokkana tällä kertaa entudestaan tuttu Helppo B K.N. Special, varsinaista tavoitetta prosenttien suhteen ei ole, mutta haluaisin tuomarin mielipiteen vastaavan lähestulkoon omaani. Viime vuoden paras tulos kyseisestä luokasta on 59,600%. Ollaan kyllä kehitytty ihan huimasti noista ajoista, mutten tiedä sitten mitenkä Veera toimii pitkästä aikaa aitojen sisällä. Olen myös miettinyt, että pitäisikö minun ratsastaa rata valekannuksilla, koska niitäkään en ole pitänyt jalassa melkein puoleen vuoteen. Tamma on nykyään nopea pohkeelle, enkä ole kokenut tarvitsevani kannuksia ollenkaan. Veerasta on tullut myös niin reaktiivinen, että mikäli se sinkoaa johonkin joko verkassa tai radalla, en halua vahingossa tökätä sitä kannuksella kylkeen.

Tällä kertaa olen kyllä päättänyt valmistautua kisoihin suhteellisen hyvin ja ehdinkin jo ratsastamaan radan muutaman kerran läpi edellisellä viikolla. Olen myös miettinyt heikkouksia ja vahvuuksiamme kyseisellä radalla ja miettinyt tärkeimpiä kehittämiskohtia. Tällä viikolla aiommekin paneutua paljon niihin tehtäviin, jotka todennäköisesti tuottavat meille hankaluuksia radalla. Niistä suurimpana laukasta käyntiin siirtyminen lävistäjälinjan jälkeen, jota en ole onnistunut ratsastamaan yksissäkään kisoissa onnistuneesti. Myös keskiraveja täytyy hioa, sillä niistäkään ei ole liiemmin pisteitä irronnut aikaisemmin.


Tällä viikolla Veeran treeniohjelma näyttää tältä!

MA: Kevyt ratsastus kentällä, käyntiä ja ravia. Paljon väistöjä ja taivuttelua
TI: Vapaa. Itse olen aluevalmennettaville pakollisella ravitsemusluennolla Jyväskylässä, saas nähä innostunko asiasta.
KE: Juoksutus tai kevyt ratsastus
TO: Koulutreeni mahdollisesti puomeilla
PE: Nopeahko läpiratsastus kentällä
LA: KISAT
SU: Maastoilua

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea kisoihin + kaunis kuva tuossa!
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ella!! Itsekin tykästyin tuohon kuvaan ja ihmettelinkin miksi en ole sitä aikaisemmin lhuomannut kansioita selaillessa :-)

   Poista
 2. Treeniohjelma vaikuttaa kivalle ja hyvälle, onnea kisoihin ! ;)

  VastaaPoista