sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Seurakoulukisat ja pieniä vastoinkäymisiä

Käytiin siis eilen Saarijärvellä pienissä seurakisoissa vähän tuuppailemassa, mentiin kaks luokkaa, ensin C-merkin kouluohjelma jonka jälkeen HeB - K.N. Special. Verkassa Vera oli ihan jees, ei mitenkään erityisen hyvä tai huono. Meille meinas tulla aavistuksen kiire, mutta onneksi järjestelyt toimi tosi hyvin ja verkkavalvojat oli kokoajan ajan tasalla, kiitokset siis sinne hyvin toimineista kisoista! Ulkona verkkaa sai olla odottelemassa kaksi ratsukkoa, kentällä oli hyvin tilaa ja siinä oli hyvä verkata vielä juuri ennen radalle menoa. Kouluaitojen sisään ei päässyt ennen suoritusta vaan rata tuli aloittaa aitojen ulkopuolelta, mikä sinänsä oli hauskaa vaihtelua, mutta olisin luullut että vera voisi kytätä vähän kaikenlaista radan alkupäässä. Itse suoritus meni kuitenkin hyvin ilman mitään ylimääräisiä kommervenkkejä ja mielestäni rata oli melko hyvä ja tasainen. Mentiin luokassa toisiksi viimeisinä, joten ei saatu tietää prosentteja ennen palkintojen jakoa vaan jouduttiin odottamaan jännityksessä vielä hetken aikaa.


Kuva: Iida-Maria Ikkala
Tulihan sieltä sijoitus ja meidät kutsuttiin palkintojen jakoon ensimmäisinä! Prosenteiksi kuulutettiin tasan 60% ja sieltä lähtikin siis meidän toinen yhteinen sinivalkoinen :) 

Kuva: Iida-Maria Ikkala
Seuraavaks sitten verkkaamaan B:tä varten, Vera oli aika hyvä mutta se kompasteli aika paljon mikä ei  siis todellakaan ole sille tavallista. Askel ei kuitenkaan tuntunut mitenkään merkittävän epäpuhtaalta, muistan kuitenkin ajatelleeni että toivottavasti tuomari ainakin huomauttaa jos näkee jotain. Rata meni ihan ok hyvin mielestäni, mutta energia ja eteenpäinpyrkimys oli kuitenkin sammahtanut. Prosentteja saatiin vain 54,800 ja papereissa luki että: "hevonen aavistuksen epäpuhtaan oloinen vasempaan kierrokseen, mutta näyttää hieman kuolainontumalta." Meillä on ollut pahana tapana käynnissä se että veera ns. "nokkii" jos käsi elää liikaa, ja tarkoitan tällä lähinnä sitä että itse myötään liikaa jolloin veera nokkii ja se alkaa näyttää siltä kuin se ontuisi. Vera tosin kompastui perjantaina kentällä ja lensi  melkein polvilleen joten en tiedä nitkahtiko siinä jokin ja onko se siitä johtuvaa.Venyttelin veeran ennen kuljetusta jolloin oikea etujalka tuntui melko jäykältä eikä liikkuvuus ollut läheskään yhtä hyvä kuin toisessa jalassa. Olen venytellyt veraa lähes poikkeuksetta joka ratsastuskerran jälkeen koko kesän ajan, välillä tuo jalka on ollut vähän jäykempi mutta välillä taas vastannut lähes täysin toista etusta. En tiedä onko vetänyt kylmien kelien, matkustamisen, vähän pitemmän tallissa seisomisen, kompastumisen vai minkä takia sen enemmän jäkkiin. Uskoisin kuitenkin että paranee ihan itsestään melko nopsaan, viime talvenahan kun vera oli ollut vasta vähän aikaa meillä se oli noin viikon ep ja silloin se johtui ihan täysin lihasjäykkyydestä.Kotona yritin sit ottaa vielä vähän edustavampia kuvia tammasta jos vaikka suoriutuisi sukupostiin laittamaan.
Mitäs mieltä onko kuva ihan edustava, vaikka Veralla onkin ihan perus riimu päässä?


Tänään kävin Veralla melko kevyen maaston, tai siis yritin käydä kevyen maaston, Veerasta on tullu ihan kauhee vauhtihirmu ja saa tosissaan tehdä töitä että se pysyy lapasessa jos se ehtii innostumaan :D Vera oli onneksi ihan normaali eikä tuntunut yhtään epäpuhtaalta, irroteltiin vähän jotta saataisiin niitä mahdollisia jumeja auki ja hyvin tuntui ainakin vauhtia piisaavan :) Venyttelin veran vielä ratsastuksen jälkeen, venyi jo vähän paremmin kuin eilen eikä se vastustellut niin paljon venytystä, jatketaan tästä nyt semmosella ihan perus liikutuksella, koska eihän ne lihakset muuten vetreydy kuin liikkeessä.

2 kommenttia:

 1. Moimoi :D

  Että harmittaa, sää ratsastit lauantaina ja mä olin siellä sunnuntaina :D Ei jee kirosin mielessä sillei "nonnih voi elämä mää en nähny niitten suoritusta, voi ei voi ei...

  Noo ei voi nyt mitään. Näin ne suoritukset ja hyppäsin ,melkein kattoon, (siellä ilmoitululla oli ne) ku olin sillei "ne voitti!" Okei alan pian fanittaan ;D
  Mut toisti toi ihmeen jäykkyys ei vakavampaa jne mutmut kiva kuva ja Verahan on oikein edustava ja nätti tuossa :) Sori tää romaani taas jälleen kerran...
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juu no lauantaina oli kaikki vaativammat luokat nii mentiin sillo :) Joo ei se varmaan mitään vakavaa, Veera oli ainakin eilen ihan puhdas eikä ollut yhtään niin jäykkä tallissakaan. Haha joo ei se mitään jaksan kyllä lukea :)

   Poista