maanantai 27. elokuuta 2012

Alue-este 26.8, Polleparkki

Nyt on sit rankka kisaviikonloppu takana, eilen ratkottiin vielä K-S Alueen joukkuemestaruudet sekä ÄSeRa:n seuranmestaruus. Hypättiin siis kaksi kertaa 80cm, ensin seuraluokassa ja sen jälkeen alueella.
 
Seuraluokassa otettiin heti ykkönen alas, mikä oli siis ihan perus pysty. En oikein keksi siihen muuta syytä kuin että Vera ei vaan keskitynyt tarpeeksi vaan tohotti menemään kohti verkka-aluetta. Heti kakkosesteellä lähti toinen jalustin koska Vera teki vähän hassun hypyn ja tuli juureen. Kolmosta lähestyttiin ristilaukassa, oho oho ups ups, mutta hyppy oli kuitenkin hyvä. Sen jälkeen tuli sarja jolla hukkasin molemmat jalustimet, ne eivät vaan enää yksinkertaisesti halunneet pysyä jalassa :D No se ei onneksi ole ikinä haitannut koska olen mennyt pienenä tosi paljon ilman jalkkareita ja satulaa, joten niiden puuttuminen ei ole aiheuttanut ylimääräisiä ongelmia. Sarjalta tultiin alas vastalaukassa ja päätin siinä vaiheessa korjata ravin kautta, että saan hyvän lähestymisen seuraavalle esteelle ja jalustimet jalkaan. Loppurata meni ihan nätisti, tosin se sama musta portti jonka takana vaani eilen sapelihammastiikeri oli edelleenkin pelottava ja veran piti varmistaa että tiiikeri ei ole pesässään ennen kuin hyppäsi sen yli. Loppurata menikin sitten ilman sen suurempaa säheltämistä ja meidän joukkueenjohtaja Suvi  antoi palautteen ja vinkit heti radan jälkeen varsinaista joukkuemestaruusluokkaa varten.

Radan jälkeen Maija tuli juttelemaan meille ja sanoi että Vera on mennyt tosi paljon eteenpäin ja on ihan eri näköinen kuin ennen! Viimeksi Maija oli nähnyt meitä keväällä ja olipa muuten kiva saada muiltakin positiivista palautetta, ei olla siis ihan turhaan raadettu :)  Sijoituttiin junnumestaruudessa hopealle, joten sieltä lähti sitten mukaan päivän ensimmäinen mitali!
Säde ja Nakke kultamitalistit sekä minä ja Vera hopealla
 
Maija taasen nappasi sennujen kultaa!
 
 
 
Ja kyytiläiset Minna ja Pilke sennumestaruudessa hopealle!
 
 
Seuraavaksi oli vuorossa joukkuemestaruusluokka, vitsit ku jännitti! Kävelin radan Säteen ja erään toisen kanssa jonka nimeä en nyt muistakkaan, mutta sain siis paljon mietittävää radalle. Minna oli sanonu äitille, että jos Pirita ja Vera hylätään se viedään maneesin taakse ja ruoskitaan :D Ei mitään paineita siis... Suvi onneksi auttoi meitä verryttelyssä ja sain hyviä ohjeita :)
 
Noo rata menikin sitten tosi hyvin lukuun ottamatta yhtä pudotusta,  _ärsytti_ihan_pikkasen_. Ratsastin tosi huolella ja yritin saada puhtaan radan, mutta sitten semmonen samanlainen perus pysty kuin seuraluokassakin meni tippumaan. Yritin vielä ratsastaa kaikille esteille mahdollisimman hyvin ja kaikki ponnistuspaikat osuivat kohdalleen, mutta tuo typerä pysty meni sitten tippumaan. Siihenkin askeleet sopivat hyvin, jouduin niitä tosin vähän sovittamaan eli tässä tapauksessa ottamaan ihan pienesti kiinni jolloin askel sopikin, mutta puomi tuli silti alas! Minna sanoi että se oli ehkä hieman pitkänä ja oma mielipiteeni näin jälkiviisaana on että jos vera olisi ollut vähän terävämpänä puomi olisi pysynyt paikoillaan. No sille ei nyt kuitenkaan voinut mitään ja olin pudotuksesta huolimatta tuloslistan paremmalla puoliskolla, sillä rata oli ollut haastava muillekkin.
 
 
Luokan jälkeen pistettiin hepat koppiin nukkumaan ja mentiin itse katsomaan kisoja, kuvaamaan sekä tyhjentämään puffaa siinä samalla. Kävin huvikseni Anskun mukana metrin rataan tutustumisessa ajatuksena että miten olisin itse ratsastanut kyseisen radan Veralla, koska tarkoituksenahan on pikkuhiljaa meidänkin siiryä metriin. Rata oli melko samanlainen kuin tuo oma alueluokkani, esteisiin oli vaan tullut lisää korkeutta ja pituutta, on kyllä iso askel siirtyä ysikympistä metriin, joten harjoitellaan tässä nyt ihan rauhassa. Metri oli myös joukkuemestaruusluokka joten kilpailujen seuraaminen oli ehkä jännitävämpää kuin ikinä ennen, Ulla kuitenkin ratsasti tosi hienosti ainoan nollan joukkuemestaruuteen osallistuvista!
 
Muutama ottamani kuva Anskusta ja Ekusta metrin luokasta :D Anskun uusin harrastus on ihan selvästi ninjailu tai apinoiden matkiminen... NIIN SITÄ PITÄÄ!!:D
 
 Metrin jälkeen johdettiin koko joukkuekisaa, jäljellä oli vielä kymppi jossa meillä oli kaksi ratsastajaa. Tehtiin koko luokan ajan muistiinpanoja ja heti kun Emmi teki puhtaan radan lähdettiin hakemaan Veraa kopista. Oltiin siis voitettu koko keski-suomen joukkuemestaruus! Voi että oli ihana mennä palkintojen jakoon ykkösinä! En oo ite voittanu koskaan missään mestaruudessa kultaa ja oli tosi hienoa saada ekaa kertaa kukkapuska käteen ja mitali kaulaan, kyse oli kuitenkin koko joukkueen panoksesta ja minulle saavutus oli jo pelkästään tulla valituksi sinne :)
 
Joukkue palkintojenjaossa, vasemmalla joukkueenjohtaja Suvi ja pokaali, takana piilossa Emmi, seuraavana Säde, Ulla ja minä  
 
Oli muuten ehkä vauhdikkain kunniakierros jolla minä olen ratsastanut :D
 
Hieno Veera ja hyvä meidän joukkue! Jos nyt jollekkin jäi vielä epäselväksi niin kuulutaan siis Ääneseudun ratsastajiin :D

12 kommenttia:

 1. Ois pitäny tulla kattoo eile noita kisoja, ku olin ratsastamassa siellä päin, mut en sit jaksanukkaan enään :( Oisin halunnu nähä ku hyppäät!

  http://capitalplus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No etpäs sit nähnykkää kun et kerta tullu :D

   Poista
 2. Teetkö sä mitään muuta tän hevoses kanssa kun hyppäät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, me maastoillaan noin 2-3 kertaa viikossa, yleensä yksi päivä viikosta on vapaa ja koulua treenataan 2-3 kertaa. Hyppään siis keskimäärin noin kerran kahdessa viikossa hevosellani ja se tapahtuu useimmiten kisoissa :) Et ole tainnut hirveästi blogiani seurailla vaan olet tainnut tehdä mielipiteesi asiaan tämän yhden kisaviikonlopun perusteella, sillä teksteistäni käy hyvin ilmi etten hyppää veralla läheskään joka viikko. Tällaiset kisaviikonloput ovat aina poikkeuksia ja koska niitä on korkeintaan kerran kuussa vera jaksaa sen oikein hyvin!:)

   Poista
 3. Mä oon niiiiin ninja-apina!!
  Hei mut onnee paljon :D!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut pentunen =) hienosti meni Pirita ja Vera!! eli joukkueeseen valitseminen oli hyvä valinta meidän hallitukselta =) Tsemppiä kenttäkisaan!!
  -minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, onneksi meitä ei tarvinnut viedä maneesin taakse :) Ja kiitokset vielä kerran tsempeistä!

   Poista
 5. Hei muute saanko käyttää tuota tippumiskuvaa jos laitan sun nimen siihen??

  VastaaPoista
 6. Nii mää vielä toitotan et onnee :D Joo laitat kyllä mun älynystyrät koville, hetkonen yritän niitä ehdotuksia keksiä :D Aika monet on tehnyt niitä ruokintapostauksia, nähtävästi hevosenomistajhia suuresti kiinnostaa :D Joo varustepostaus? Tai sit semmoinen kuvapostaus, että vaikka menisit pellolle Veran kanssa ja koristelsit sen nätiksi ja näpsäisit pari sataa kuvaa :D No joo ei nyt ihan :) Tai sitten semmonen kun haet hevosen kokonaa ja sillei sillei harjaat ja no siis...
  Tai sit kuvaat maastoköpöttely reissun kokonaan selästä, teet haasteen. (Semmosia löytyy aikapaljon heppatyttöjen blogeista, kannattaa etsii nii löydät :D Ne on kivoja :) En nyt blogien nimiä mainitse etteivät niiden omistajat suutu..) Tai sitten jonkilaisen kaveripostauksen tms.

  Sori näitä ideoita tuli kauheesti + tää mun romaani et sori :D Nii juu ja Verahan kunniakierroksella menee kaasu pohjassa + onnea Minna ja Pilke!

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :D Ihan hyviä ideoita juu, täytyy yrittää toteuttaa ainakin osa! Toi maastoköpöttely ei tosin meiltä onnistuis kun veera on aina turhan terhakkana metässä niin kamera tippuis, hajoais ja silleen :D Mut kiitti ehdotuksista ja välitän onnittelut Minnalle :)

   Poista