tiistai 3. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäinen

Edellisvuoteen lähdettiin melkolailla ilman tavoitteita ja ehkä voisi sanoa, että jopa hieman siipi maassa. Blogi vietti hiljaiseloa alkuvuoden ja ensimmäinen postaus blogissa onkin vasta helmikuun viimeisiltä päiviltä. 

Alun päämäärättömästä haahuilusta huolimatta menneenä vuonna suunnitelmani tulevaisuuteen selkiytyivät ja kehityin ratsastajana ehkä enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina; harppaus eteenpäin on ollut suorastaan valtava. Voitaisiin siis varmaan sanoa, että ratsastukselliset tavoitteet eivät pelkästään täyttyneet vaan vähintäänkin tuplaantuivat, sillä alun odotukset eivät tosiaankaan olleet kovin korkealla. Kävin vain muutamissa kisoissa, mutta joka kerta lähdettiin kunniakierroksen kautta kotiin - 6 starttia, 6 sijoitusta, joista 3 voittoja. Eniten kehitystä on kuitenkin tapahtunut vasta kilpailukauden päätyttyä, kun on keskitytty vain valmentautumiseen. 

Muutoksia on ollut useammalla elämän osa-alueella, joista isoimpana varmaankin se, että kun hevoset muuttivat Konginkankaalta Saarijärvelle, Jaakko sen sijaan muutti meille.

 


Varsinaiset lupaukset jäivät uutena vuonna keskiyön aikaan tekemättä, kuten myös kaikkina edeltävinäkin vuosina, mutta tavoitteita olisi sen sijaan hyvä asettaa tulevalle vuodelle. Ensimmäinen on tehdä kaikki eri tavalla kuin tämän vuoden ensimmäisenä päivänä: 1.) Yritä päästä tallille ajamatta ojaan (on muuten jännä tunne, kun vaikka auto vain hiipii eteenpäin se valuu silti sivulle nopeammin kuin suoraan vieden täysin tien kallistusten mukaan. Ai siis miksi myös pienempien teiden hiekoituksesta tulisi huolehtia...). Toisin sanoen ota mielummin mallia edellisvuoden viimeisestä päivästä, jona koettiin oivalluksia superonnistuneen valmennuksen yhtedessä. Ensi kauden muista tavoitteista voisin sitten kirjoittaa ihan oman postauksensa, mutta näistä jutuista on varmaan ihan hyvä aloittaa... Tosin jos sinne ojaan joskus vielä joutuu väistämättömien luonnonolosuhteiden seurauksena, olisi syytä ottaa mallia tästä kerrasta eli valita se paras piennar, jonne parkkeeraa autonsa kävelyvauhdista ilman naarmuakaan vastamaalatussa keulassa. 

Uuden vuoden aattoa vietettiin siis tallilla ja olin vielä iltakahdeksan aikaan kävelyttämässä Veraa maneesissa yksinäni. Eli ei mitään arki-illasta poikkeavaa, Veeran rakettien suuntaan satunnaisesti pyöriviä korvia lukuunottamatta. Ehkä tavoitteeksi pitäisi ottaa myös se, että silloin kun olisi oikeasti syytä juhlistaa jotakin niin voisi ottaa sivistyneesti lasin skumppaa sen sijaan, että rypee tallilla yömyöhään. Asiasta toiseen nyt kun vuosi vaihtui niin varsan ratsukouluun on muuten enää hurjan lyhyt aika! Sitten kun olen kiivennyt sen selkään ensimmäistä kertaa niin jos joskus niin silloin olisi aihetta lasilliseen kuohuvaa... Ajatus varsan selkään kiipeämisestä ei muuten enää kauhistuta minua, liekö hulluutta vai ihan aiheellista itsevarmuutta, mutta ainakin uutta luottamusta on tullut omaan tekemiseen taitojen kartuttua.Toivotaan siis, että Uusi vuosi 2017 olisi onnellinen ja olisi aihetta myös kilistelyyn! Ehkä tämä kohta 20v korkkaa ekan kuoharinsa (tai ylipäätään yhtään minkään juomansa) vielä.9 kommenttia:

 1. :) Miksi Jaakko muutti teille ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin Jaakolta itseltään niin vastasi, että koska tahdoin :D Lienee ainoa keino jos haluaa nähdä minua muuallakin kuin koulussa, kun tallilla menee kaikki muu aika :)

   Poista
 2. Milloin varsalla alkaa muuten ratsukoulutus? Mä ootan innolla postauksia siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhti-toukokuussa olisi ajatus kiivetä selkään, että ehtii tehdä vähäsen ennen laitumille laskua! Mutta jos näyttää siltä, että varsa ei ole vielä silloin valmis niin sitten venytetään sisäänratsastusta kesän loppuun, kun varsa on ensin kesytetty laitumella :) Ihan itsekin säikähdin miten vähän konkreettisesti onkaan aikaa :D

   Poista
  2. Odotan kanssa innolla ratsutus postauksien tuloa! Mihin sun hepat menee laitumelle?

   Poista
  3. Kiva kuulla! Varmaankin samaan paikkaan missä ovat jo pari kesää olleet eli Konginkankaalle :) Saattaa olla, että Nikalle mietitään jotain isompaakin laumaa, mutta tuossa paikassa ollaan viihdytty, joten olisi kiva palata taas takaisin!

   Poista
 3. Blogisi mukana linkkaa blogisi-postauksessa
  www.tuskantoivo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Blogisi mukana linkkaa blogisi-postauksessa
  www.tuskantoivo.blogspot.fi

  VastaaPoista