tiistai 9. syyskuuta 2014

Poika preerialta

 
Heippa taas! Treenit Veeran kanssa ovat lähteneet sujumaan hyvin, ajattelin että tällä hetkellä tammalla voisi ratsastaa noin joka toinen päivä, mutta välillä heppanen saa pitää myös vähän extra lomaa, kun suorittaa monta päivää korvat kestotötteröllä hyvällä asenteella. Viikonlopun aikana pääsin ratsastamaan ihan kiitettävän paljon ja olinkin yhteensä neljän eri hepan selässä. On se vaan niin eri tavalla kehittävää ratsastaa useillla hevosilla, viimeistään Veeran selässä huomaa sitten, että kyllä sieltä jotain on jäänyt päähän, kun osaa tehdä taas niitä samoja vanhoja asioita vähän paremmin. Etenkin viime viikonloppuna sain kyllä ihan älyttömän paljon uusia oivaluksia, kun pääsin ratsastamaan kokonaisen tunnin meidän valmentajan hevosella - siinä onkin sitten vähän tavoiteltavaa Veeran kanssa! 
 
Se on hieno lapsi
Lauantaina pyörähdettiin Jyväskylässä K-maataloudessa, jossa oli rekkapäivä eli lähes kaikki rehut suoraan rekasta tukkuhintaan ja lisäksi paikalla oli mm. Krafftin edustaja. Nikan kohdalla päädyttiin vaihtamaan Havensin varsarehuun ja todennäköisesti ipana saakin sitten jatkossa mussuttaa Havensin rehuja, mutta sopivuudenhan näkee vasta sitten kun on vähän aikaa soppaa syöty. Veera todennäköisesti jatkaa tuhannesta eri purkista mussuttamista, niin kuin tähänkin asti, mitäs sitä hyväksi todettua vaihtamaan (luulisi kelpaavankin, kun yksi iltaruoka maksaa suurinpiirtein kevyen ravintolaillallisen verran...). Siellä oli muuten myös arvonta tuolloin ja tällä kertaa meitä myös lykästi, sillä tänä aamuna tuli puhelu, että voitettiin Wahlstenin healing wrapit sekä Black horsen reppu & ilmeisesti vielä joku rehusäkki! Nuo healing wrapit vastaa ilmeisesti Botteja ja sellaisethan Veeralla jo onkin ollut hyväksi havaittuina jokapäiväisessä käytössä kohta kaksi vuotta eli nämä voivat sitten odottaa vaikkapa varsaa (tai sitten vahtoehtoisesti sitä että ipana tuhoaa botit, niiden tarrojen repiminen Veeran jaloista on huisin hauskaa!)Jipii tällaiset saapui postiin jokunen päivä sitten ja niitä on jo päästy testailemaan! Tietääkö joku jo ennestään minkälaisesta tsydeemistä on kyse tai kenties omistaa tällaiset? Voisin ehken tehdä näistä kunnon esittelyn kunhan saadaan vielä lisää käyttökokemuksia, ovat nimittäin vielä melko harvinaiset ainakin Suomessa etenkin ratsuihmisten keskuudessa.
Yksi viikonlopun ratsuista eli meidän tallikaverin Kamu-herra, jota meidän ipana katselee aina ylöspäin.
Kamulla on jotenkin aivan tosi hauska ratsastaa aina silloin kun pääsen kiipeämään sen selkään ja yleensä meinaankin vaan hekotella kyydissä, mutta tällä kertaa sain melkein pidettyä naaman peruslukemilla

Leikittiin Veeran kanssa yks päivä juntteja, sitä varmaan nolotti vähän mun asu, kun se on itse sellainen aristokraatti
Wohoo meidän hoodsit laajenivat kulkemaan myös tämän pellon reunaa, siinä olisi Veeralle laukkasuoraa lähes kilometrin verran kunhan päästään eroon varsasta xD
Mulla on tapana syöttää aina kaikki neliapilat hepoille, mutta nyt tuli hirveä ongelma kun kumpikaan ei ensin halunnut ottaa sitä. Lopun viimein sain sitten syötettyä sen varsalle kymmenen minuutin suostuttelun sekä suoranaisen kerjäämisen jälkeen ja tää olikin sen eka tietoisesti mussutettu neliapila 
:DD
Tuota noin... Kyse oli taas varsan husimisesta, kun se yritti roikkua Veeran hännässä :D
Asenne 10+, ihana tötterökorva :3
Jalkani oon oppinut pitämään paikoillaan heilumatta myös Veeran askeleissa, sillä aikaa kun en mennyt tammalla ollenkaan!

Mun ei varmaan kannata edes yrittää istua täällä jatkossakaan... :'D
Mutta hieno rouva! (Mua vähän harmittaa kun ei voi sanoa Veeraa enää neidiksi, kuulosti kivemmalta)
Hyvä tamma!
 

(Yh mä oon niin vihainen meidän kameralle, sillä voisi heittää vaikka vesilintua. Ei tunnu onnistuvan mitkään kuvat, jostain pitäisi taikoa uusi!)
 

2 kommenttia:

  1. kerro noista ice-vibe suojista sitten! Oon nimittäi harkinnu tommosii kans! :) Mistä tilasit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti kerta on kiinnostusta! Nyt en ole veeralla päässyt näitä käyttämään vielä kovin pitkää jaksoa, mutta ensivaikutelma ehdottomasti todella hyvä :) Nämä on Eeva-Liisalta Laajavaljaan kautta tilatut, voin suositella!

      Poista