sunnuntai 29. lokakuuta 2017

HIHS 2017 - Ostokset


Viime viikolla koitti kauan odotettu Horse Show ja itsekin pääsin vihdoinkin katsomoon viiden vuoden tauon jälkeen! Myös tämä vuosi meinasi tosin jäädä alkuun välistä näytöslippujen kovien hintojen vuoksi ja olin jo ehtinyt surkutella, etten taaskaan pääsee tapahtumaan paikan päälle. Bongasin kuitenkin netistä vastustamattoman kampanjan, johon tartuin välittömästi ja yhden puhelinsoiton jälkeen löysin itseni sopimasta tapaamista Elite varainhoidon yksityispankkiirin kanssa. Käytyäni tapaamisessa sain ilmaisliput sunnuntain päänäytökseen ja vieläpä ihan kivoille paikoille (kiitos vaan vinkistä Muuliblogin Kaisa!). Harkitsin alkuun jopa lippujeni myymistä rahan kiilto silmissä, mutta jälkikäteen olen todella tyytyväinen, että menin. Olin siis jo ehtinyt melkein unohtaa HIHSin lumon, mutta nyt se on taas tuoreessa muistissa ja ensi vuonna on pakko päästä paikalle. Luokkia katsellessa heräsi myös haave päästä itsekin ratsastamaan jäähallille, saa nähdä toteutuuko se vielä joskus! 


Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta varsinaisiin ostosten esittelyihin, niitä tulikin tosi paljon ja en ollut etukäteen ihan varautunut kantamaan tällaista määrää tavaraa kotiin... Puolustuksekseni voidaan kuitenkin todeta, että yli puolet hankinnoista oli jo etukäteen ostoslistallani ja kaikki muutkin hyvin tarpeellisia "ennemmin tai myöhemmin" investointeja. Täytyy muuten myöntää, että näistä ostoksistani päätellen valmistelen ehkä sittenkin yhä kilpahevosen uraa Nikalle ;)

Aloitetaan vaikka Nikan ja Veeran ostoksista ja siirrytään sen jälkeen minun hankintoihini.


Eskadron Platinum pintelit
Manski 15€

Uskokaa tai älkää minulla ei ole ennen tätä ollut yksiäkään valkoisia kisapinteleitä! Palkintojenjakoon on aina menty joko kokonaan ilman tai lainapinteleissä, joten oli aikakin hankkia omat. Mietin näiden hankkimista tosi pitkään, sillä olin kahden vaiheilla ovatko blingit liian överit, enkä itseasiassa ole asiasta vieläkään ihan varma, mutta halpa hinta vei voiton ja nyt harmittelen vähän, etten ottanut lisäksi arkipinteleiksi muun värisiä.


HG karvasuojat 4kpl
Horse&Rider 29€/pari

Olen himoinnut valkoisia karvasuojia niin kauan kuin jaksan muistaa, mutta Veeralle niitä ei ole koskaan tullut hankittua, sillä se hivuttaa niin paljon, että suojien pinta ja sitä myötä valkoinen väri olisi hetkessä entinen. Näistä onnistuin viemään viimeisen jäljellä olevat valkoisen setin, etusiin M-koko ja taakse L. Nämä tulevat siis Nikalle tulevaisuuden varalle pyhäsuojiksi parempiin valmennuksiin ja mahdollisiin kisaverkkoihin koulupuolelle. Olen kuullut hyviä kokemuksia näistä suojista, toivottavasti kestävät meilläkin pitkään ja istuvat Nikan jalkoihin.


 Eskadron lampaankarvariimu
Manski -50%

Alun perin olin ajatellut ostaa Veralle omat Bucasin riimut, koska ne ovat ainoana merkkinä tähän mennessä läpäisseet Nikan järjestämät laatutestaukset eli eivät hierrä ja pysyvät päässä (lukuun ottamatta toista korvaa, joka aina karkaa :D). Exposta ei kuitenkaan löytynyt kivoja värejä kyseiseltä merkiltä, joten päädyin ostamaan nämä Eskadronin aivan ihanat lampaankarvariimut ja hintaankaan ei tarvinnut laittaa kuin kymppi lisää. Nämä ovat cob kokoiset eli sopivat pelkästään Veeralle ja se saakin ne ihan arkikäyttöönsä, kunhan lumet tulevat maahan.


B Vertigo kaulakappaleellinen ulkotoppaloimi 400g
B Vertigo  99€ (ovh. 200€) 

Tästä löydöstä olen äärimmäisen mielissäni! Sunnuntain viimeisen luokan jälkeen, kun tapahtuma oli jo loppunut, päätin vielä nopeasti kiertää Jäähallin, vaikka expokin oli jo sulkeutunut ja kaikki näytteilleasettajat pakkasivat tavaroitaan pois käytävillä. Ilokseni huomasin, että B Vertigon osastolla oli kaikki -40% ja loimet extra-alennuksella -50%, kun vielä edellisellä tauolla alennukset olivat olleet vaatimattomat -20%. Ei siis tarvinnut miettiä kahta kertaa, kun löysin tämän paukkupakkasten superloimen näin edullisesti. Pintakangas on 1200D vahvuinen ja vesipilari 5000mm eli voin olla aivan varma, että näin laadukasta loimea en olisi tullut löytämään ikinä näin edullisesti. Mikä parasta, loimi sopii molemmille hevosilleni. En kyllä voisi olla tyytyväisempi, reissun paras hankinta.


Eclipse omenanmakuinen psylliumin siemen
25€ (ovh. 39,95€)

Meidän edellinen psylliumpönttö syötettiin loppuun syksyllä ja nyt päätin kokeilla omenanmakuista vaihtoehtoa, sillä etenkin Veeran kanssa psylliumkuurit ovat olleet yhtä itkua ja hammastenkiristystä, kun nirppanokalle ei millään ole meinannut kelvata pahanmakuinen jauhe missään muodossa. Tässä on myös se uutta, että kyseessä on kokonainen siemen eikä jauhe. Myyjän myyntipuheen mukaan tämän siemenen pitäisi tehota paremmin isoihin laattakertymiin, sillä se kulkeutuu suolistossa pitemmälle ennen kuin alkaa turvota ja vaikuttaa siten nimenomaan siellä, missä hiekkaa on. Meillä jauheen syöttäminen on todettu melko tehottomaksi Veeran kanssa ja klinikan letkutuksia olisi pitänyt tehdä sitä tahtia vielä monta viikkoa viime keväänä. Kun vakuutusyhtiö silloin sulki rahahanat, kukkaro ei enää kestänyt kuukausien klinikalla oloa, joten hyvä testata tätä vaihtoehtoa sen sijaan, että jatketaan kallista hoitoa ilman kunnon vastetta.

W-inkivääri + MSM linimentti

Tämä taisi olla reissun ainoa kutakuinkin normaalihinnalla ostettu tuote. En ole tykännyt koskaan oikein läträtä linimenttejä, vaan vannon vesikylmäyksen & lämpösuojien tehoon, mutta tästä tuotteesta olin kuullut useita suosituksia, joten ajattelin, että eihän testaus maksa mitään (paitsi reilun kympin heh, mutta haittavaikutuksia ei lienee ole). Tämä voisi tulla käyttöön meillä silloin, kun ei ole mahdollisuutta tavalliseen jalkojenhoitorutiiniini.



Ariat takki
Horse&Rider -50%

Laadukas ja siisti vettähylkivä musta softshell takki Ariatilta. Hihan iso logo on tosi kiva yksityiskohta ja en ole ikinä kokeillut yhtä istuvaa takkia! Se on kuin juuri minulle mittatilauksena tehty. Tätä aion säästää valmennuksiin ja käyttää lisäksi "siviilitakkina". Hassua kun melkein kaikki itselleni ostamat jutut olivat tällä kertaa mustaa, sillä aikaisemmin en ole omistanut mitään muita mustia ratsastusvaatteita kuin kisatakin. 


HV Polo softshellhousut

Päätin investoida ensimmäistä kertaa ikinä talviratsastushousuihin, sillä olen näiden kylmien talvien aikana pikkuhiljaa alkanut kyllästymään palelemiseen. Viime talvenakin ratsastin yli -20 pakkasilla valmennuksessa tavallisilla kesähousuilla, joiden alle olin vain tunkenut kahdet kalsarit. Verkassa minulla oli toki aina viltti päällä, mutta kyllä siinä ratsastaessa ehti silti aina vähän vilpoinen tulla. Olen jo itseasiassa ehtinyt koeajaa nämä housut kerran, joten voin kertoa myös hieman käyttökokemuksista. Housut olivat erittäin mukavat jalassa, eivätkä tuntuneet lainkaan tönköiltä, kuten jotkut "alkeellisemmat" halvempien merkkien softshellhousut, joita olen joskus aikaisemmin kokeillut. Kokogrippi ei ollut liian tahmea vaan juuri sopiva ja nämä mahtuvat myöskin hyvin saappaisiin, joten siitä plussa, mutta täytyy sanoa, että olen hivenen pettynyt, sillä odotin housujen olevan vähän lämpöisemmät. Minulle tuli hieman kylmä etenkin alkuverkoissa, vaikka pakkasasteita oli vain pari ja ratsastin maneesissa. Tuulen- ja vedenpitävyydestä täytyy kuitenkin antaa kehuja, sillä hyytävä viima ei tuntunut lainkaan jaloissa tallin ja maneesin väliä kulkiessa.


B Vertigo Carina ratsastushousut
B Vertigo -40%

Hieman vaihtelua tummansiniseen näistä khakin värisistä ohuista kesähousuista, jotka ovat varmasti kivan viileät myös helteillä. Minulla on aikaisemmin ollut vain yhdet ratsastushousut arkikäytössä ja nekin alkavat olla jo melkoisen kulahtaneet oltuaan joka päivä jalassa melkein kolme vuotta. Myyjä kertoi, että nämä housut ovat olleet testissä ammattiratsastajilla ja myös hieman uudenlaiset kokogripit on todettu erittäin kestäviksi. Toivottavasti osoittautuvat yhtä laadukkaiksi myös minun käytössäni, niin ei tarvitsisi tehdä uusia housuhankintoja muutamaan vuoteen.


Equipage fleece
Horse&Rider -50%

Aivan tavallinen musta huputon fleece alerekistä. Tämä on lasten kokoa, kuten monet muutkin minun takit ja paidat, koska ne on ainoita, jotka on tarpeeksi pieniä ja istuvia myös mahan kohdalta. Lastenvaatteissa on myös se hyvä puoli, että ne on usein halvempia - esimerkiksi myös mun arkena käyttämä untuvatakki on ostettu lastenosastolta ja maksoi sen 20€ alennuksessa :D Mulla ei ole tätä ennen ollut yhtään ratsastukseen soveltuvaa fleeceä eikä muitakaan huputtomia lämpimiä paitoja, joten tämä sopii tosi hyvin vaikkapa samasta kaupasta ostamani Ariatin takin kanssa. En voi sietää sitä, jos hupun joutuu jättämään takin alle ja se painaa, mutta onhan se nyt myös siistimmän näköinen ilman.


Tähän tämä loputon lista tavaroista nyt päättyi! Aina kun ostan jotakin uutena periaatteeni on se, että saan tavaran myytyä vähintään samaan hintaan käytettynä, jos tarve vaatii ja silloin, jos kyse on valmiiksi käytetystä tuotteesta tahdon saada kunnon voittoa. Uskoisin, että onnistuin tässä nytkin aika hyvin. Voisin melkein sanoa ansainneeni tarjoushaukan kunniamaininnan aikaisempien näyttöjen perusteella ja alan varmaan pikkuhiljaa olla oikeastaan aikalailla asiantuntija hevosvarusteiden hintavertailussa :'D Pitäisi ehkä jossain vaiheessa tehdä ihan postaus parhaimmista kaupoistani...


Olitko sinäkin Horse Showssa ja teitkö hyviä löytöjä exposta?


2 kommenttia:

  1. En itse päässyt paikalle, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua, että ensi vuonna on päästävä! Kivan näköisiä ostoksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä ainakin jos on jo valmiiksi kilparatsastuksen ystävä! Tapahtumassa on toki myös omat miinuksensa kuten nuo hirveän kalliit liput ja huono sekä kallis ruokatarjonta, mutta kokemus on aina positiivinen, vaikkakin joutuu kärvistellen maksamaan sen reilun seitsemän euron paniinin, että saa jotain syödäkseen :D Olin kyllä itsekin tyytyväinen ostoksiin :)

      Poista