tiistai 24. heinäkuuta 2012

Fysioterapia ja uiskentelua

Veralla oli taas eilen fysioterapia, Hannele, meidän fysioterapeutti, käy hoitamassa tammaa noin kahden kuukauden välein. Eihän veerassa mitään sen kummoisempaa vikaa ole joka edellyttäisi erityisempiä hoitoja, mutta tilanne on hyvä tarkastaa aina välillä. Nytkin Vera oli hyvässä kunnossa, vaikka en olekkaan sitä joka päivä ehtinyt venytellä, ainoastaan oikea etujalka ja lapa olivat hiukan jumissa pukinkavion takia. Laitumella olo ja jatkuva liike onkin tehnyt hyvää veran lihaksistolle ja se on saanut myös lisää massaa niin päätettiin jatkaa sen laidunkautta syyskuun loppuun jos kelit vaan sen sallivat. Tarkoitushan oli viedä Vera takaisin Aittolahteen jo perjantaina, mutta Vera jäänee laidunpaikkaansa ainakin toistaiseksi.

Tänään menin sitten kevyesti ilman satulaa noin vartin kentällä, käynnissä taivuttelua ja pari ravipätkää jonka jälkeen lähdettiin Tiian ja Grandyn kanssa uimaan. Uittopaikalle on vain vajaa pari sataa metriä tallilta, joten sinne on helppo hipsutella heppojen kanssa. Polskittiin reilu puoli tuntia ja hyppäsin sit vielä alas veran selästä ja uin itsekin vähän, vera seurasi ihan hölmistyneenä ja mulle tuli kiire alta karkuun kun se näytti siltä että se tulee päälle kun ei jaksanut enää itse uida :D
Mullehan kun tietysti opetettiin sillon kun kävin ensimmäistä kertaa uittamassa leirillä joskus tosi kauan sitten, että ei saa jäädä hevosen jalkoihin jos tipahtaa ja että sitten sattuu. Tietysti sitten tipahdin silloin ja se heppa alko uimaan kiekkaa mun ympärillä ja mulle alkoi muodostumaan pienoinen paniikki kun muistin miten leiriavustajat varoitti siitä mitä voi käydä. Pääsin sit kuitenkin ihan ehjin jaloin takaisin tallille mutta siitä lähtien mulla on aina sellanen pieni varottava ääni huutanut pään sisässä että pitää paeta henkensä edestä jos heppa alkaa seurata vedessä. No joo selvisin sit yllättäin tänäänkin ihan hengissä eikä luita katkeillut.

Uimassa joskus kesän alussa. Huomatkaa mun tosi style raippa :D

Sunnuntaina meillä olisikin tiedossa kisat ja maastoestevalmennus, lähdetään siis Korpi-Jukolaan aluekoulukilpailuihin, mennään tosin vaan seuraluokka Helppo B:3 3009 kun alueluokat olivat molemmat helpon A:n ratoja. Valmentaja tosin yritti houkutella meitä jo niihiin alueluokkiin, mutta ajattelin että olisi kiva ottaa alle joku seurastartti helposta A:sta, eli puksutetaan menemään vielä noita B-ratoja. Ja tosiaan kisojen jälkeen olisi tarkoitus käydä hyppäämässä Korpi-Jukolan maastoesteradalla harjoitukset ennen Alavuden kenttiksiä jotka taas on jo ensi viikonloppuna.

Loppuun vielä muutama pätkä meidän tosi hienolta maastoradalta joka ollaan ite tehty:

        

10 kommenttia:

 1. Ihania esteitä teillä :D Mäki haluun tollasia!!
  Ja tiedän et oon ihana ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiks ookki sööttejä mut aika pieniä ja koska Vera ei tajua pelätä niitä nii ne on vähä tylsiä :D No joo ongelmansa kullakin...xD Ootteko te siis nyt lähdössä sinne kenttiksiin? pääsisitte meiän kyyissä sinne alavudelle ja pois tietty kans ku meillä on nyt oma hyvä koppi

   Poista
  2. No ku me ei varmaan tullakkaan sinne, koska oon luvannu Eikalle Ekun lainaan JSR:n estemestaruuksiin ja ne on samana päivänä. Oisin kyllä kovasti halunnu tulla sinne, koska ne Keuruun kenttikset tulee varmaan olemaan mun ainoat kenttikset tällä kaudella :/ Mutta siellä JSR:n kisoissa meen Eltsulla 80/90cm ja Ekulla vielä sen 100cm.
   Niin katos, mä hommaan niistä sinivalkoset, ni ota sää tuolta Alavudelta sinivalkonen. Sit meistä tulee kuuluisia ja sit sut valitaan kenttämaajoukkueeseen ja mut estemaajoukkueeseen ja sit vuoden 2016 olympialaisissa tavataan :DD Ja tietysti voitetaan ne olympiakullat.

   Poista
  3. tylsäääää...:(( No tottakai ku eihän me muute oltas molemmat voitu voittaa joten iha hyvä että mennää eri lajeja koska muuten meiän ois pitäny jakaa ne palkinnot ku oltais saatu samat pisteet. Nii että ihan hyvä koska muuten meiän ois pitäny vuorotella sen pokaalin kanssa ja sit sen joutus kulettaa aina saarijärvelt meille ja toisinpäin sellases kunnon vartioidus panssariautos

   Poista
 2. mikä veralla sitten on kun sitä täytyy "tutkia"aina välillä?ja millä pellolla noi esteet on aittolahen lähellä?aijjotteko jäädä muuten pysyvästi aittolahteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veralla on ajoittaista lihasjäykkyyttä niinkuin lähes kaikilla hevosilla enemmän tai vähemmän ;) Halutaan vaan pitää hyvä huoli ettei vera joudu juoksemaan lihakset kipeänä ja fysioterapeutilta olemme saaneet ohjeet venyttelyyn ja muuhun lihashuoltoon. Alkuun veralla oli paljon jumeja mutta fysioterapeutin avulla vera on nyt paljon paremmassa kunnossa kuin minulle tullessaan. Ja suunnitelmissa on kyllä ollut fysioterapian vähentäminen koska vera on nyt hyvässä kondiksessa ja tiedän miten sitä tulee hoitaa.

   Esteet on nelostien toisella puolen jävenpääntiellä, ollaan tosin käyty jo hakemassa suurin osa pois kun vera ei siellä päin enää asustele. Aittolahteen pysyvästi jääminen on käytännössä mahdotonta koska talli on lopettamassa toimintaansa :)

   Poista
  2. asutteko muuten vielä aittolahessa?

   Poista
  3. Vera asusti aittolahdessa, me ei ja nyt Veran tallipaikka on laukaassa pienellä kolmen hevosen yksityistallilla

   Poista
 3. Hih toi esteyppely on niin...♥Ihana. Tossa on toi sääkin vielä kovin upee ja ja... Toi uimiskuvakin oli ihuna ja toi raippa magee :D

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mut sillon oli kyllä vähä liiankin kuuma näin ratsastusta ajatellen :D Ja juu veera on söötti :)

   Poista