perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen

 
Tulipahan aloitettua uusi vuosi tehokkaasti, sillä eilinen oli kyllä aivan täynnä toimintaa heti aamusta lähtien! Aamupäivästä lähdettiin tallille pakkailemaan tamman tavaroita ja aika pian päästiin myös laittamaan käytäntöön suunnitelma varsan ja Veeran erottamisesta. Pojalle meinasi tulla hätä tallissa kun Veera jäikin kauemmas käytävään, mutta tamma malttoi onneksi olla ihan fiksusti. Traikkuunkin Veera tuli niin kiltisti perästä, vaikka Nika jäi karsinaansa hirnumaan! Seuraavaksi koppi ajettiin vähän kauemmas niin etteivät tamma ja varsa kuulisi toistensa huutoa, eikä Nika silloin yrittäisi karata. Tämän jälkeen poika ja sen varsakaveri vietiin ulos yhteiseen tarhaan ja kyllä muuten irtosi Nikasta liikettä. Vähän harmitti tietysti kun sillä oli alkuun niin hätä äipän perään, ettei se ensin edes yhtään huomioinut uutta kaveriaan, mutta ai että minkälaista ravia sekä laukkaa se oikein esitti! Oli muuten askeleissa ilmaa, keveyttä, tahti ja kunnon viive. Oripoikahan suorastaan tanssahteli! On tuossa varsassa muuten ilmeisesti myös vähän estehevosen vikaa, se nimittäin ihan tosissaan suunnitteli hyppäävänsä puolitoistametrisen aidan yli mamman perään kunnes karjuttiin se pysähtymään.
 
Mammalta perittyjä hyppytaidot :) Mutta Veera ei kyllä sentään pompi aitojen yli


Veeran matka sujui hyvin ja uuden kotitallin pihassa moni heppa toivotti sen tervetulleeksi :) Otin Veeran pois kopista ja kävelytin sen suoraan tarhaan, koska se olisi vaan suotta hermostunut jos sen olisi vienyt talliin. Tamma oli todella kiltisti ja oikein rauhallinen eli ilokseni myös superhyvä käsitellä eikä hötkyillyt ollenkaan. Tarhassa se löysi heti uuden kaverin naapurista ja vein sille vielä vähän heinää mutusteltavaksi, jonka jälkeen lähdin hakemaan meidän valmentajan hepan tarhasta, koska ratsastin sillä heti seuraavaksi valmennuksessa. Olen nyt pari viimeistä kuukautta ratsastanut valmennuksissa sellaisella nuorehkolla suokilla ajatellen Nikan tulevaa koulutusta, mutta nyt oli kiva päästä taas vähän pitemmästä aikaa osaavammankin ratsun selkään! Valmennus meni hyvin ja ainakin edelliskertaan joka oli syksyn alussa parannusta oli paljon. Siirtymiset sujuivat paljon paremmin ja osasin tällä kertaa istua hevosta häiritsemättä myös harjoitusravissa.
 
Valmennuksen jälkeen laiteltiin Veeran tavarat oikeille paikoilleen, nimikoitiin loimet, kirjoitin tamman hoito-ohjeet, laitoin ruuat valmiiksi ja niin edelleen. Kun kaikki oli valmista kello oli jo reippaasti yli kuusi, joten päätin hakea tamman sisälle talliin ennen lähtöä, koska se on tottunut siihen, että laitan sen yöpuulle ja halusin myös nähdä miten se suhtautuu uuteen talliin. Veera oli oikein kiltisti sekä rauhallinen ja jäi tyytyväisenä napottamaan karsinaansa. Saatiin myös viesti, että pojat pärjäävät keskenään mallikkaasti toisaalla, joten kaikki hyvin!
 
Ai niin tallin omistajan kanssa tuli puheeksi, että meidän auto hajosi, joten hän tarjosi heti meille omaa autoaan lainaan!(!!) Ensin Nikan tallinomistaja lähtee kuskaamaan Veeraa lähes tunin ajomatkan päähän ja nyt saatiin täältä Veeran uudelta kotitallilta auto lainaan, vau, suuret kiitokset.
 
Heinähattu
 

Tänään päätin ratsastaa Veeralla jo vähän ja tamma oli oikein hyvä! Se tuli heti tarhassa innoissaan portille vastaan ja tallissakin sillä tuntui olevan hieman energiaa kun varustin sen käytävässä. Maneesiin meni sopivasti toinenkin heppa samaan aikaan, niin Veerakaan ei jaksanut nähdä ylimääräisiä pikku-ukkoja seinillä. Tamma oli siis tosi kiltisti, virtaa sillä olisi kyllä ollut, mutta vaikka se välillä vähän kiihdyttelikin, tuli se heti pidätteestä takaisin. Ratsastin tosi kevyesti, yhteensä noin 25min mukaanlukien kymmenen minuutin alku ja loppukäynnit eli varsinaista työskentelyä tuli vain viitisen minuuttia ja sekin hyvin pitkässä pyöreässä eteen-alas muodossa. Veera on onneksi säilynyt suht hyvässä lihaskunnossa varsomisesta huolimatta, jonkinverran lihaksia on tietysti tippunut, mutta tästä on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan taas kuntoa!

Tarttis varmaan tehdä jotain tälle laadulle.
Uusi kamera thanks, nykyinen on lelu :(
 

6 kommenttia:

 1. postaus oli kiva!Muuttiko vera siis larjalle?Vai onks se jo ollu siel?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :)
   Joo Veera muutti nyt ensimmäinen päivä Larjalle, sitä ennen oli noin kuukauden Nikan kanssa samalla tallilla :) Meillä vähän suunnitelmat muuttui, kun entinen talli laukaasta tyhjeni kokonaan joulukuun alussa eli Veera on nyt joutunut muuttamaan kaksi kertaa

   Poista
  2. Okei:)Ja näin tänään veran karsinan larjalla:)

   Poista
 2. onko veeralla kamua pihalla tai sisällä? Se on kauniin näkönen näin tänään kun olin tunnilla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veera on ainakin tällä hetkellä yksin myös pihalla, mutta aitojen yli on tennyt jo tuttavuutta :) Kiitos, se on kyllä nätti kuin karamelli! :)

   Poista