maanantai 27. lokakuuta 2014

Me muutetaan!


Tai oikeastaan vaan meidän hepat eikä vielä ihan hetikään, mutta siitä lisää alempana!

Söpö Veera, retu minä!
En oikeastaan muista enää miks päädyin roikkumaan Veeran selässä pää alaspäin niin, että meinasin itseasiassa tumpsahtaa alas lopulta. Veeran masentunut ilme kielii siitä että porkkana olisi tipahtunut, hmm.
Tuulitukka
Heippa, pahoittelen taas aivan liian pitkäksi venähtänyttä postausväliä! Syynä on yksinkertaisesti se että viimeisimmät kuvat kamerassa ovat yli kuukauden takaa, enkä ole koskaan suostunut postamaan mitään ilman uutta materiaalia. Koska paljon on kuitenkin tapahtunut päätin nyt tulla päivittelemään vähän kuulumisia uusilla puhelinkuvilla väritettynä ja huomasin myös, että reilun kuukauden vanhat kuvat olivat jääneet kokonaan julkaisematta, joten niitäkin on nyt täällä seassa. Toivottavasti postauksesta ei tule liian sekava ja pysytte kaikki kärryillä!
 

Ensimmäisenä hevoslapsen kuulumisia eli Nika on kasvanut taas ihan älyttömästi ja korkeutta sillä on nyt viiden kuukauden iässä jo rapiat 140cm eikä massaakaan puutu (!! (Siis mikäköhän jättiläinen siitä on oikeasti tulossa?)). Varsa on myös osannut käyttäytyä oikein hyvin ja on se kyllä oikeasti vaan niin mainio lapsi kuin olla ja voi. Välillä on tietysti täytynyt testata vähän rajoja, mikä on kiellettyä ja mikä ei, mutta oikein kiltti oripoikahan tuo vielä ainakin tässä vaiheessa on ja käyttäytyy usein jopa paremmin ja fiksummin kuin aikuiset hevoset. Sillä on aivan mahtava asenne ja kun se keskittyy ihmiseen, se ei kuule eikä nää mitään muuta. Siis oikeasti - silloin kun se on narun päässä tai muuten rapsutettavana tmv. mitkään ympäristön asiat ei pelota sitä, mutta kun täsmälleen sama asia tapahtuu 15 sekuntia myöhemmin ja varsa on yksin, se saa sätkyt.

Myös Veera voi oikein hyvin, mutta varsin pyöreästi eli kunhan varsa on vieroitettu, alkaa laihis! Enää kun ei voi oikein pistää tuon varsamahan piikkiin tuota jumppapalloa, jonka se tuntuu nielaisseen. Tämä talvi tullaankin treenaamaan maneesitallilla, joten puitteiden kunnon kohotukseen pitäisikin olla kohdillaan!

Varsa 1,5kk sitten eli korkeutta ja massaa on tullut vielä tästäkin lisää
Käytiin kattomassa syyslomalla Mikon vajaan viikon ikäistä syksyn yllätysvarsaa :) Aivan mahdottoman söötti pikkutirriäinen!!


Ja viimein pitkien alkuläpinöiden jälkeen otsikon aiheeseen eli siihen että meidän hepat muuttaa uusiin talleihin molemmat vuoden alusta! Nika jo aiemmin mainitsemani varsakaverin luokse tähän meidän lähistölle ja Veera Saarijärvelle Keski-Suomen Ratsastuskeskukseen eli tutummin Larjan tallille. Saarijärvi on meille jo hyvinkin tuttu paikka ja ollaan käyty myös Veeran kanssa ahkerasti treenaamassa siellä aiempina vuosina. Meidän valmentaja tuleekin siis olemaan sitten samalla tallilla meidän kanssa, mikä on aivan huikea plussa! Myös tamma on ainakin aina aiemmin tykännyt paikasta eli toivotaan, että talliin kotiutuminen sujuu hyvin ja nopeasti :)

Viime kesänä valmennuksessa
Viime syksynä Mervi Larja in memoriam -kilpailuissa
Viimeksi kun Veera oli Saarijärvellä sillä oli hyvinkin lystikästä ja se keksi kaiken maailman temppuja & hihhuloi koko ajan korvat tötteröllä
B-ponin kanssa treenaamassa viime talvena Larjan maneesillla
Nyt vielä pari seuraavaa kuukautta asustetaan kuitenkin täällä meidän "omalla" tallilla ja otetaan ilo irti kaikista tallihommista joita on reilun parin vuoden aikana joka päivänä tottunut tekemään (ja myös niistä aamutalleista)! Tulee varmasti todella haikeata kun muuttopäivä koittaa, varsinkin kun talli jää ainakin näillä näkymin aivan tyhjilleen. Joskus muutos voi kuitenkin tosiaan olla myös hyvästä eli täytyy olla iloinen kaikista uusista mahdollisuuksista joita maisemanvaihdos tuo mukanaan!

Meidän nykyisen tallin koiranpentu on aaivan liian söpö!!
Piraattiporkkanoita ipanalle!
Oli ihan pakko ottaa kuva myös näistä
Yritin ottaa varsan kanssa kuvaa kun se oli niin söpö,
mutta puhelin kiinnosti sitä aivan liikaa :D

 

8 kommenttia:

  1. Jeeee!! Oikeesti ihan sairaan kiva ku tuutte Larjalle, ny voijaan sitte yhessä reenailla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe ei yhtään myöhässä nää mun vastaukset, vois koittaa vähän tsempata :D Mutta niinpä, vajaa kaks viikkoa enää muuttoon!! :)

      Poista
  2. Nika on kasvanu tosi palio=)
    Kivat kuvat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos!! Näkisitpä millainen jätti se nyt on!:)

      Poista
  3. Hei luin noita aikasempien postauksien kommentteja ja komppaan kyllä tota että instagram-tili ois kva teille! :) + sit kun on aikaa ni postaus sun ratsastuskouluajoista kuvien kera ois huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee mullahan ois sitten jo ainakin kaks seuraajaa!! :'D Kiitos super paljon kivasta kommentista ja ideoista! Aika paljon kuvia ratsastuskouluajoilta on ainakin tällä hetkellä hukassa, mutta voisin ehdottomasti koittaa penkoa niitä jostain ja toteuttaa tän postauksen jossain vaiheessa :)

      Poista
  4. Haluatko yleensä tarhata veraa porukassa vai yksin? Entä nika?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veera ois mielellään jonkun ystävän kanssa ja onkin meillä olleessaan tarhaillut parin kaverin kanssa, mutta nyt viime kesänä meinasi käydä tosi huonosti kun otti osumaa :( Niin parempi olla nyt ainakin vähän aikaa yksin ennen kuin löytyy varmasti turvallinen kaveri sille, haluan pitää tamman vielä pitkään terveenä :)

      Poika taas ehdottomasti kaverin kanssa että saa purkaa energiansa jonnekin, eikä ihmiset joudu sijaiskärsijöiksi! Nuori oripoika joka tarhailisi päivät pitkät yksin keräisi ihan älyttömästi virtaa enkä edes halua ajatella sen seurauksia :D

      Poista