lauantai 23. marraskuuta 2013

Kouluvalmennus ja Veran kuulumiset


Tänään lauantaina oli taas aikainen herätys heti kuuden jälkeen, koska lähdettiin ponin kanssa meidän ensimmäiseen kouluvalmennukseen! Valmennus meni oikein kivasti, saatiin hyviä ohjeita, mentiin pienessä ajassa paljon eteenpäin ja ennen kaikkea nyt tiedän miten kotona pitää treenata. Ensimmäisenä korjattiin ohjaspituus ja ponin niska ylös. Tällä kertaa B ei vielä halunnut myödätä niskastaan lyhyemmillä ohjilla vaan viipotti mieluummin pää pystyssä. Siihen ei kuitenkaan kiinnitetty huomiota ja tarkkailun alla olivat sen sijaan jatkuva eteenpäinpyrkimys sekä rentous.

Ravissa jouduin tekemään itse tosi paljon töitä alkuun pystyäkseni istumaan kunnolla, koska ponin askel oli aika pomputtava sen ollessa vielä hieman jännittynyt. Laukassa vasen kierto oli paljon vaikeampi ja ennen työskentelyä Boken ristiselkä oli lukossa. Vasen laukka on kyllä aina ollut heikompi, mutta epäilen että satula on saattanut alkaa vaivaamaan ponia. Nyt kokeilin ensiavuksi laittaa Veeran lampaankarvan satulan alle ja se tuntuikin auttavan ihan hyvin, ponikin uskalsi rentouttaa selkänsä ja alkoi ponnistamaan sisätakajalalla hienosti. Oikea laukka sujui paremmin heti alusta saakka, poni rentoutui, liikkui läpi selän ja askelkin muuttui ihan erilaiseksi! Koko ajan istuin siis vain hiljaa tehden mahdollisimman vähän, pidin ohjat kädessä ja ratsastin pohkeesta eteen.

Valmentaja muuten näytti vihreää valoa meidän kisasuunnitelmille, joten ensi viikonloppuna startataan ponin ekoissa koulukisoissa helppo C:2!





 

 
Viimepostauksessa unohdin mainita, että Veera oli Psyllium-kuurilla, koska tajuttiin että sillä on todennäköisesti ollut hiekkaa mahassa jo vähän pitemmänkin aikaa. Reilu viikko sitten tuotiin uusi kuorma hiekkaa tarhaan ja mitä tekee Veera? No menee tietenkin heti ensimmäisenä popsimaan hiekkakakkuja! Kuuden päivän kuurin aikana oireet hävisivät ja tamman maha pieneni huomattavasti, nyt se näyttää jo melkein hoikalta. Eli lisää ruokaa ja sekös Veeralle sopii!
 
Kelit rajoittavat tällä hetkellä tosi paljon liikutusta ja Veera on joutunut tyytymään tarhailuun parin päivän ajan, koska kenttä on ollut niin surkea. Alkuviikosta pääsin kuitenkin myös selkään ja täytyy kyllä todeta, että ratsastaessa Veera on nykyään vaan niin ihana!! Kevyt, herkkä, innokas ja reagoi ajatukseen. Voi että kun odotan innolla että päästään taas työskentelemään kunnolliselle pohjalle, tulisi jo talvi! Meillä on jo hyvä suunnitelmakin kentän talvikunnossapitoa varten, että odotan oikein innolla lunta & myös niitä pakkassäitä - ja sitä myötä myös pimahtanutta tammaa, jonka mielenterveyttä pakkanen koettelee!
 
"HEIII!! MISSÄ OLITTE, MIKS MÄ EN PÄÄSSY??"
Veeralle on tullut taas noi sen söpöt tan-merkit :)

 


Veeran poskeen ilmestyi mystisesti pari päivää sitten tuollainen hassu haava. Onkohan sen kaveri kenties puraissut meidän tamman täydellistä naamataulua?

6 kommenttia:

  1. Tsemppiä sinne koulukisoihin! :D

    VastaaPoista
  2. Siis onko toi poni nyt sun kun ratsastelet sillä niin paljon? Onko se nuori, kun vaikuttaisi ainakin vähän raa'alta? (Kuvien perusteella..) Ja miksi käytät sillä paljon Veran varusteita, tai ainakin samanlaisia kun sillä on..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ehdottomasti viimeaikojen eniten kysytty kysymys sekä täällä blogissa että muutenkin heppaporukoissa :D Mutta ei, poni ei ole omani, tällaisesta muutoksesta infoaisin kyllä :) B on jo 9v mutta sitä on ilmeisesti ratsastettu hyvin vähän, joten on tosi samankaltainen kuin nuoret hevoset. Poni lainailee aika paljon Veeran tavaroita, kun ei viitsi ostaa sille aina uusia omia. Veeralla on niin paljon sellaista tavaraa jota se ei enää tarvitse tai muuten vain käytä ja esimerkiksi satulahuovat menee oikein hyvin molemmille kunhan vaan pesee välissä :) Sillä on kyllä tarpeelliset perustavarat, mutta olen sen verran varustefriikki, että kun lähtee edustamaan niin pitää olla aina eri asu :D

      Poista
  3. Hei taas.Vera taitaa haluta hiven tai kivennäisaineita.Kyllähän raskaus aikana (ehkä muulloikin) voi esiintyä vaikka mitä hassuja himoja,ainakin ihmis elämässä.Hyviä kuvia taas kerran,6 hyvä otos katsoo vaikka suurempanakin,9 onhan se lutunen(vaikka vähän orvon oloinen)11 jalorotuinen itsevarma karismaattinen ja15 tarkennusta myös keskelle.Onnea koulukisoihin.Koneeni näppäimistö ei toimi ihan täydellisesti,täytyy olla tarkkana ettei puutu hyvin paljon merkkejä tekstistä.Viimeksi huomasin liian myöhään.ILOISET VIIKON LOPUT SULLE, VERALLE JA BOKELLE.Suhmuroi, RIMA DOMMA ...TAAS.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En kyllä oikein jaksa uskoa, että Veera syö hiekkaa mineraalin tai minkään muunkaan puutteesta. Aiemmin todennäköisesti vahingossa mussuttanut ja nyt se tosiaan kävi yhtenä päivänä tutkimassa niitä kasoja luultavimmin uteliaisuudesta :D Se syö ihan naurettavan monesta purkista lisäravinteita ja saa sopivasti kivennäistä + kun ollaan tarjottu mineraalikiveä kiinnostus on ollut nollassa. Ja veriarvotkin oli just eikä melkeen kohdallaan kun viimeksi tsekattiin :) Kiitokset kuitenkin ohjeistuksesta, joissain tapauksissa hiekan syönti voi johtua mineraalienkin puutteesta, mutta kyse on pienestä marginaalista enkä usko Veeran mahtuvan siihen! Rehulaskelmat on tosin käynnissä edelleen, heinäanalyysiä odotellessa, joten sataprosenttisen varma ei tietenkään voi olla. Kiitos ja hyvät viikonloput myös sinne!

      Poista